HerNews.gr
Ταξίδια

Τα καλύτερα νέα μουσεία στον κόσμο για το 2023

Τίποτα δεν μας κάνει πιο ενθουσιασμένες από το να συντάξουμε την ετήσια λίστα μας με τα καλύτερα νέα μουσεία στον κόσμο για το 2023. Βλέπετε είμαστε γυναίκες που αγαπάμε την τέχνη και φυσικά τα ταξίδια. Στην παρακάτω λίστα θα βρείτε μερικά λαμπερά νέα ιδρύματα υψηλής αρχιτεκτονικής, που παρουσιάζουν μερικές από τις πιο αναγνωρίσιμες τέχνες στον κόσμο. Το μόνο που μένει είναι να αποφασίσετε πρώτα πού θα πάτε. 

Σύγχρονη Πινακοθήκη του Σίδνεϊ

Εκατόν πενήντα χρόνια αφότου άνοιξε τις πόρτες της, η Πινακοθήκη Τέχνης της Νέας Νότιας Ουαλίας έχει λάβει μια σημαντική ανακατασκευή κι επέκταση. Η πιο αξιοσημείωτη προσθήκη στο ίδρυμα, το οποίο έχει επικεντρωθεί ιστορικά στα ευρωπαϊκά έργα τέχνης, είναι το Sydney Modern Project, το οποίο σχεδόν διπλασίασε τα τετραγωνικά του μουσείου. Σχεδιασμένο από την ιαπωνική εταιρεία  SANAA, το αυτόνομο κτίριο περιλαμβάνει την Γκαλερί Yiribana, έναν χώρο αφιερωμένο στην τέχνη των Αβορίγινων και των νησιωτών του στενού Torres. 

Μουσείο Ισλαμικής Τέχνης της Ντόχα

Όταν το Μουσείο Ισλαμικής Τέχνης που σχεδιάστηκε από τον IM Pei άνοιξε για πρώτη φορά το 2008, λίγους μήνες πριν από τα 92α γενέθλια του Pei, ήταν το πρώτο μεγάλο έργο στο Κατάρ που έκανε τις καρδιές που αγαπούν την αρχιτεκτονική να φουντώνουν. Τώρα, μετά από ένα εκτεταμένο έργο ανακαίνισης, οι εντυπωσιακοί εσωτερικοί του χώροι φαίνονται καλύτεροι από ποτέ.

Design Museum Δανία – Κοπεγχάγη

Η οικοδόμηση ενός μουσείου από την αρχή είναι μια ηράκλεια προσπάθεια. Αλλά η ανανέωση ενός μουσείου κληρονομιάς δεν είναι επίσης εύκολη υπόθεση. Το περασμένο καλοκαίρι, το Design Museum στη Δανία άνοιξε ξανά τις πόρτες του μετά από μια ανακαίνιση δύο ετών. Οι ιστορικές συλλογές του βρίσκονται δίπλα σε εκθέσεις που αντιμετωπίζουν σύγχρονες παγκόσμιες προκλήσεις όπως η κλιματική αλλαγή. Βέβαια, καμία επίσκεψη δεν είναι ολοκληρωμένη χωρίς μια βόλτα στον κήπο της αυλής του μουσείου, με τα γλυπτά. Αν βρεθείτε στο μουσείο σας προτείνουμε και μια επίσκεψη στο κατάστημα δώρων του. Είναι γεμάτο βιβλία και κεραμικά που θα θέλατε για το σπίτι σας. Σίγουρα είναι ένα από τα μουσεία που αξίζει να επισκεφτείτε, αν βρεθείτε στην χώρα.

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

Ελληνικές ομορφιές: Ποια ελληνικά νησιά έχουν τις περισσότερες εκκλησίες και ξωκλήσια

Her News

Κουφονήσια: Ο κρυμμένος Eλληνικός παράδεισος

HerNews ka

Αττική: 3 μέρη για να επισκεφθείς, τώρα που μπορείς

Her News b