HerNews.gr
DECORNEWS

Πώς να πλύνεις σωστά τα μαξιλάρια

Όταν καθαρίζετε τα κλινοσκεπάσματα, συμπεριλαμβανομένων των σεντονιών, του παπλώματος και του στρώματος, μην ξεχνάτε τα μαξιλάρια σας. Και δεν εννοούμε μόνο τις μαξιλαροθήκες. Καθώς περνά ο καιρός, στα μαξιλάρια σας συσσωρεύονται, όχι μόνο σάλιο και ιδρώτας, αλλά και βακτήρια, ακάρεα σκόνης, βρωμιά και λάδι από το δέρμα και τα μαλλιά σας.

Αυτά  μπορούν να προκαλέσουν αλλεργικές αντιδράσεις σε άτομα με ευαίσθητο δέρμα. Γι’ αυτό είναι τόσο σημαντικό να γνωρίζετε πώς να πλένετε τα μαξιλάρια με τον σωστό τρόπο.

Οδηγός σωστής φροντίδας 

Τα μαξιλάρια ιδανικά θα πρέπει να πλένονται κάθε δύο εβδομάδες. Αλλά επίσης δεν πρέπει να αντιμετωπίζονται όλα τα είδη μαξιλαριών με τον ίδιο τρόπο. Για να επιμηκύνετε τη διάρκεια ζωής του μαξιλαριού σας, χρησιμοποιήστε επένδυση κάτω από τις μαξιλαροθήκες σας.

Είναι αυτονόητο ότι πρέπει πάντα να διαβάζετε την ετικέτα του μαξιλαριού σας και να ακολουθείτε τις οδηγίες ανάλογα. Εάν κόψατε την ετικέτα ή δεν μπορείτε να βρείτε τις οδηγίες, χρησιμοποιήστε τον παρακάτω μας οδηγό.

Πλένετε τα μαξιλάρια στο πλυντήριο

Τα περισσότερα πουπουλένια και συνθετικά μαξιλάρια μπορούν να πλυθούν στο πλυντήριο και να στεγνώσουν στο στεγνωτήριο. Λάβετε υπόψη ότι το νερό πρέπει να είναι στους 60 βαθμούς για να σκοτωθούν τα ακάρεα σκόνης. Επίσης, σκεφτείτε έναν επιπλέον κύκλο στυψίματος για να αποφύγετε όσο το δυνατόν περισσότερη υγρασία.

Επιλέξτε με σύνεση το απορρυπαντικό πλυντηρίου

Ο καλύτερος τύπος απορρυπαντικού πλυντηρίου για το πλύσιμο των μαξιλαριών είναι ένα απορρυπαντικό, χωρίς άρωμα. Είναι επίσης σημαντικό να χρησιμοποιείτε τη σύσταση απορρυπαντικού του κατασκευαστή σχετικά με το πλύσιμο των μαξιλαριών.

Φροντίστε να στεγνώσετε εντελώς τα μαξιλάρια, καθώς η υγρασία θα μπορούσε να επαναφέρει τα βακτήρια και τα ακάρεα σκόνης που προσπαθείτε να αποφύγετε. Στεγνώστε τα στο στεγνωτήριό σας σε χαμηλή θερμοκρασία, ελέγχοντάς τα κάθε 20 έως 30 λεπτά για να εξασφαλίσετε ομοιόμορφο στέγνωμα. 

Θα θελήσετε να πλύνετε και να στεγνώσετε τουλάχιστον δύο μαξιλάρια ταυτόχρονα για να διατηρήσετε τη μηχανή σας ισορροπημένη. Ωστόσο, φροντίστε να μην βάλετε πάρα πολλά ταυτόχρονα. Τα μαξιλάρια χρειάζονται άφθονο νερό για να καθαριστούν καλά κι άφθονο χώρο για να στεγνώσουν καλά.

Υπνοδωμάτιο: Tο χρώμα της λεβάντας επιστρέφει στην κρεβατοκάμαρα

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

Φυσικοί τρόποι για το βάψιμο των αυγών: Δημιουργήστε χρώματα με τη δύναμη της φύσης

HerNews ka

Πως να αποθηκεύσετε προσεκτικά τα Χριστουγεννιάτικα στολίδια σας

HerNews ka

Σύνθεση με καμβάδες: Η νέα ταση στο Decor – Ιδέες για να διακοσμήσεις το χώρο σου

Her News