HerNews.gr
Fitness

Ποια προπόνηση καίει τις περισσότερες θερμίδες;

Εάν το κίνητρό σας για προπόνηση είναι να χάσετε βάρος και να κάψετε πολλές θερμίδες, τότε αυτό το άρθρο είναι για εσάς. Οι άνθρωποι που θέλουν να χάσουν τις μέγιστες θερμίδες είναι συχνά περίεργοι σχετικά με το ποια άσκηση πρέπει να επιλέξουν για να τους βοηθήσει να κάψουν τον μέγιστο αριθμό θερμίδων. Εδώ είναι όσα πρέπει να ξέρετε.

Δεν υπάρχει μια μόνο προπόνηση που θα σας βοηθήσει

Οι μέγιστες θερμίδες που καίτε εξαρτώνται περισσότερο από την αλληλεπίδραση μεταξύ της διάρκειας και της έντασης της προπόνησής σας. Εάν κάνετε μια προπόνηση υψηλής έντασης, τότε δεν θα μπορείτε να την κάνετε για μεγάλο χρονικό διάστημα και το αντίστροφο.

Σε μια ανάλυση 56 μελετών που δημοσιεύθηκε τον Νοέμβριο του 2021, οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι είτε οι ασκούμενοι επέλεγαν cardio μεσαίας έντασης και σταθερής κατάστασης, είτε υψηλής έντασης ή διαλειμματική προπόνηση, έχασαν την ίδια ποσότητα λίπους όταν έκαναν την άσκησή τους. Έτσι, αντί να εστιάσετε σε τι άσκηση να διαλέξετε, ίσως είναι πιο σημαντικό να δώσετε προσοχή στη διάρκεια και την ένταση, για να σας βοηθήσει να κάψετε τις μέγιστες θερμίδες.

Σύμφωνα με την έρευνα, οι δραστηριότητες χαμηλότερης έντασης που γίνονται για μεγαλύτερες χρονικές περιόδους έκαιγαν την ίδια ποσότητα θερμίδων με τις προπονήσεις υψηλότερης έντασης που γίνονται για μικρότερα χρονικά διαστήματα.

Άσκηση που καίει περισσότερες θερμίδες ανά ώρα

Εδώ είναι η άσκηση που καίει ίσως τις περισσότερες θερμίδες σε ένα λεπτό. Σύμφωνα με μια μελέτη στην Αμερική, ένα άτομο βάρους 70 κιλών που τρέχει ή κάνει τζόκινγκ με 5 mph (8 km/h) ή κάνει ποδήλατο με 10 mph (16 km/h), θα κάψει κατά μέσο όρο 590 θερμίδες, ανά ώρα.

Αυτή είναι η πιο έντονη δραστηριότητα που έχει καταγραφεί. Ωστόσο, επειδή μιλάμε για μια έντονη προπόνηση, μπορεί να μην την συνεχίσετε για πολύ. Έτσι οι συνολικές θερμίδες που καίγονται μπορεί να ισοδυναμούν με εκείνες μιας προπόνησης χαμηλής έντασης που κάνετε για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα. Εδώ είναι μερικοί τρόποι για να μεγιστοποιήσετε την καύση θερμίδων σας, ανεξάρτητα από την άσκηση που κάνετε.

Επιλέξτε μια προπόνηση που σας αρέσει

Μία από τις μεταβλητές για την απόκτηση της μέγιστης καύσης θερμίδων είναι η διάρκεια μιας προπόνησης. Οπότε διαλέξτε κάτι που θα το απολαμβάνετε. Αυτό μπορεί να σας διευκολύνει για να προπονείστε περισσότερη ώρα.

Κάντε την άσκησή σας πιο δύσκολη

Εάν νιώθετε άνετα στην προπόνησή σας, δοκιμάστε τρόπους να την κάνετε πιο δύσκολη και να αυξήσετε τις θερμίδες που καίτε. Για παράδειγμα τρέξτε σε ένα βουνό ή  βάλτε περισσότερο βάρος στη μπάρα. Η προσθήκη κάτι διαφορετικού στην προπόνησή σας μπορεί να την κάνει πιο αναζωογονητική και προκλητική, αυξάνοντας τις θερμίδες που καίτε.

Γέφυρα: Αποτελεσματικές ασκήσεις και τα οφέλη τους

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

Fitness: Είναι καλύτερο να κάνουμε γυμναστική το πρωί ή το βράδυ;

HerNews ka

Οι ασκήσεις που χρειάζεσαι για καλλίγραμμα πόδια

Her News

Πόσος χρόνος χρειάζεται για να αποκτήσετε φόρμα;

Her News