HerNews.gr
Ελλάδα

Παγκόσμιο πρωτάθλημα Παρά-Κολύμβησης: Ο Αντώνης Τσαπατάκης κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στα 100μ.

Δύο μετάλλια, ένα χρυσό και ένα χάλκινο, είναι ο απολογισμός της πρεμιέρας για την ελληνική αποστολή στο 11ο Παγκόσμιο πρωτάθλημα Παρά-Κολύμβησης, που διεξάγεται στο Μάντσεστερ.

Ο Αντώνης Τσαπατάκης κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στα 100μ. πρόσθιο SB4, που ήταν το δεύτερο συνεχόμενο στη διοργάνωση, και ο Γιάννης Κωστάκης το χάλκινο στα 50μ. πρόσθιο  SB2.

Το χρυσό του  Αντώνη Τσαπατάκη

Το δεύτερο, χρονικά,  μετάλλιο της πρεμιέρας,  για τα ελληνικά χρώματα είχε το χρώμα του χρυσού και ήρθε από  Αντώνη Τσαπατάκη, στον τελικό των 100μ. πρόσθιο SB4, ο οποίος επανέλαβε την περυσινή του επιτυχία στη Μαδέιρα.

Ο Έλληνας παραολυμπιονίκης  τερμάτισε σε 1:39.53 και αν και γύρισε δεύτερος στο πρώτο 50άρι, κατάφερε και με δυνατό φίνις κατέκτησε το πρώτο χρυσό μετάλλιο, για την ελληνική αποστολή που ήδη μετράει δύο μετάλλια-και ένα χάλκινο με τον Γιάννη Κωστάκη στα 50μ. πρόσθιο  SB2, που κατέκτησε λίγο νωρίτερα.

Ο Αντώνης Τσαπατάκης είχε προκριθεί από τα πρωινά προκριματικά με τον καλύτερο χρόνο 1:36.51 και μόλις πριν λίγο ανέβηκε στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου.

Πρεμιέρα με χρυσό για την Ελλάδα στο Μάντσεστερ: Πρώτος τερμάτισε ο... | Αθλητικά Ειδήσεις

Το αργυρό μετάλλιο κατέκτησε ο Ουκρανός Ντράπκιν με 1:40.83 και το χάλκινο ο Νίκολας Ριβέρο, από την Αργεντινή, που τερμάτισε σε 1:46.08.

Η ανάρτησή του στο Twitter

“Αυτό το χρυσό μετάλλιο δεν είναι η επιτυχία… Το έρεισμα αυτής είναι. Όλοι εκείνοι που με την βοήθεια τους έφτασα ξανά να προσπαθώ… όχι το πόσο ψηλά έφτασα… Γιατί απλά, η επιτυχία φύεται εξαιτίας της συλλογικότητας. Είναι από όλους, για όλους. Ποτέ από έναν και για έναν!”, γράφει ο Αντώνης Τσαπατάκης.

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

Πατέρας Αντώνιος: Κακουργηματική δίωξη για ασέλγεια κατ’ εξακολούθηση σε ανήλικο

HerNews ka

Έρευνα κοινής γνώμης για τη διαφθορά το 2022 στο 2ο Φόρουμ Ακεραιότητας

Her News

Εβδομάδα πληρωμών: Τι καταβάλλεται από ΔΥΠΑ και e-ΕΦΚΑ έως 20/1

Her News