HerNews.gr
Ψυχολογία

Πως να χρησιμοποιείς το κινητό σου χωρίς να ενοχλείς τους γύρω σου

Το να δίνετε υπερβολική προσοχή στο τηλέφωνό σας είναι κακό για τις σχέσεις σας. Αυτό μπορεί να φαίνεται προφανές, αλλά χρειάστηκε μια ομάδα επιστημόνων για να μας κάνει να το προσέξουμε. 

Το Phubbing – το να σνομπάρεις κάποιον για να ασχοληθείς με το τηλέφωνό σου – ήταν στις ειδήσεις επειδή ερευνητές στην Τουρκία ανακάλυψαν ότι τα ζευγάρια που ανέφεραν περισσότερο phubbing ανέφεραν επίσης λιγότερη ικανοποίηση από τον γάμο τους.

Χρήση του τηλεφώνου σας κατά τη διάρκεια του σεξ

Αυτό περιλαμβάνει τη λήψη μιας κλήσης, την ανάγνωση ενός κειμένου, τον έλεγχο μιας ειδοποίησης ή ακόμα και την παύση όταν το τηλέφωνο δονείται για να κοιτάξεις προς την κατεύθυνση του.

Δωρεάν στοκ φωτογραφιών με apple, iphone, iphone 6 Φωτογραφία από στοκ φωτογραφιών

Ξυπνάς και πιάνεις πρώτα το τηλέφωνό πριν από τον σύντροφό σου

Πάρτε ένα σωστό ξυπνητήρι. Ή βάλτε το τηλέφωνο στην άλλη πλευρά του δωματίου. Είναι καλή υγιεινή των σχέσεων να χαιρετάς τους ανθρώπους πριν από τα gadget.

Στα μέσα μαζικής μεταφοράς

Δεν εννοούμε να μιλάμε στο μεγάφωνο σε ένα πολυσύχναστο βαγόνι τρένου – όλοι οι ειδικοί της εθιμοτυπίας μισούν αυτή την πρακτική. Η λήψη μιας κλήσης που συζητάτε τα νέα σας με τον συνομιλητή σας στην άλλη γραμμή είναι ένα μεγάγλο σφάλμα. Όταν βρίσκεσαι σε λεωφορείο ή τρένο, είναι ένας περιορισμένος δημόσιος χώρος. 

Έλεγχος του τηλεφώνου σας κατά τη διάρκεια ενός γεύματος

Κανείς δεν έχει δημιουργήσει ακόμη χώρο για το τηλέφωνο ή το tablet. Δεν υπάρχει θέση για αυτό στο τραπέζι.

Δωρεάν στοκ φωτογραφιών με t-shirt, tattoo, άνθρωπος Φωτογραφία από στοκ φωτογραφιών

Χρήση τηλεφώνου στο μπάνιο

Δεν είναι ωραία ιδέα να στέλνουμε μηνύματα στην τουαλέτα για λόγους υγιεινής. Δεν είναι έγκλημα από άποψη τρόπων συμπεριφοράς, με την προϋπόθεση ότι δεν αποκαλύπτετε την τοποθεσία σας στο άτομο που στέλνετε μηνύματα. Θα πρέπει να επιβάλλεται σε άτομα μόνο σε επείγουσα ιατρική κατάσταση.

Scrolling ενώ παρακολουθείς τηλεόραση με το ταίρι σου

Αυτό είναι εντάξει μόνο όταν το κάνουν και τα δυο άτομα. Ίσως σας αρέσει να ξαπλώνετε στον καναπέ και να ασχολείστε και οι δυο με το κινητό σας. Αν όμως το κάνει μόνο ο ένας είναι αγενές.

Δωρεάν στοκ φωτογραφιών με smartphone, άνθρωπος, γυναίκα Φωτογραφία από στοκ φωτογραφιών

Σε γάμο ή κηδεία

Είναι απαγορευτικό να κοιτάς το κινητό σου σε μια κηδεία. Σε έναν γάμο, τα πράγματα είναι ακόμα πιο δύσκολα. Αν πιάσεις το κινητό για να βγάλεις μια φωτογραφία, μπορεί να δεις ένα μήνυμα και να μπεις στον πειρασμό να το ανοίξεις. Όμως, δεν είναι αποδεκτή αυτή η συμπεριφορά. Κάποιος πλήρωσε πολλά χρήματα για να είσαι εκεί και αν σε δει να ασχολείσαι με το κινητό σου, αυτό είναι αγενές.

 Aκολουθήστε μας στo Google News

 

Νεότερα Άρθρα

Έχετε άγχος; Οι βασικές αλλαγές που πρέπει να εφαρμόσετε στη ζωή σας

Her News

Πώς θα γίνεις πιο θετικός άνθρωπος;

Her News

Η σημασία της ημερομηνίας γέννησης στην αριθμολογία: Ανακαλύπτοντας τους αριθμούς της ζωής μας

HerNews ka