HerNews.gr
Health

Η προσθήκη αλατιού στο πόσιμο νερό βοηθά στην ενυδάτωση;

Μπορεί όμως να έχετε δει την πρόσφατη τάση στα social media, όπου οι influencers προσθέτουν αλάτι στο νερό τους και ισχυρίζονται ότι τους βοηθά να ξεδιψάσουν και να παραμείνουν ενυδατωμένοι για περισσότερο.

Είναι αλήθεια αυτό και θα πρέπει όλοι να προσθέτουμε αλάτι σε ένα ποτήρι νερό στη μέση του καύσωνα; Δείτε τι πρέπει να γνωρίζετε και να λάβετε υπόψη πριν δοκιμάσετε αυτήν την τάση.

Πρώτον, είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι όταν μιλάμε για ανάμειξη αλατιού σε νερό, είναι μόνο μια μικρή ποσότητα αλατιού που προστίθεται στο ποτήρι. Μια πρέζα αλάτι υποτίθεται ότι θα σας ενυδατώσει και θα σας προσφέρει άλλα οφέλη (η τάση των μέσων κοινωνικής δικτύωσης προτείνει τη χρήση Κέλτικου αλατιού ή Ιμαλαΐων λόγω των μετάλλων του, αλλά δεν υπάρχει σημαντική διατροφική διαφορά μεταξύ αυτών των αλάτων και του επιτραπέζιου αλατιού).

Εδώ είναι η αλήθεια: Η προσθήκη αλατιού στο νερό σας έχει και θετικά και αρνητικά. Εάν είστε ιδιαίτερα δραστήριοι και ιδρώνετε πολύ ενώ γυμνάζεστε, το αλάτι μπορεί να σας βοηθήσει να αισθανθείτε γρήγορα αναζωογονημένοι. 

Αυτό συμβαίνει επειδή το νάτριο είναι ένας ηλεκτρολύτης , ένα μέταλλο που μπορεί να βοηθήσει να διατηρήσετε την ποσότητα του νερού στο σώμα σας ισορροπημένη, ώστε να παραμείνετε ενυδατωμένοι για μεγαλύτερα χρονικά διαστήματα.
Ωστόσο, ενώ το νάτριο είναι ηλεκτρολύτης, πιθανότατα καταναλώνετε ήδη αρκετό νάτριο στη διατροφή σας, σύμφωνα με τις οδηγίες του Οργανισμού Τροφίμων και Φαρμάκων.
Έτσι, η προσθήκη περισσότερου νατρίου στο νερό σας μπορεί να προκαλέσει αρνητικές παρενέργειες εάν ήδη υπερβαίνετε τη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη, όπως φούσκωμα, πονοκεφάλους και ακόμη και επιδείνωση της δίψας σας.
 Αντίθετα, δοκιμάστε να εστιάσετε στην κατανάλωση άλλων ηλεκτρολυτών όπως το κάλιο , το μαγνήσιο και το ασβέστιο στο διατροφικό σας μοτίβο.

Νεότερα Άρθρα

Morning routine: Έτσι θα αλλάξεις τη ζωή σου προς το καλύτερο

Her News

Φυλλικό οξύ: Γιατί είναι τόσο απαραίτητο για τον οργανισμό!

Her News

Πως οι εφιάλτες των ηλικιωμένων μπορεί ν’ αποτελούν ένδειξη για Πάρκινσον

Her News