HerNews.gr
Health

Morning routine: Έτσι θα αλλάξεις τη ζωή σου προς το καλύτερο

Σίγουρα θα έχεις ακούσει τη φράση “morning routine” στις influencers του instagram και όχι μόνο, για τις γυναίκες αυτές είναι τρόπος ζωής και ναι, είναι για καλό.

Με όσα συμβαίνουν, όλες μας θέλουμε με την “καλή ποιότητα ζωής”, την σωματική όσο και την πνευματική αλλά και ψυχική υγεία. Με τη Morning routine μπορείς να την έχεις κι εσύ.

Morning routine σημαίνει απλά η αλλαγή των καθημερινών σου συνηθειών. Κάπως έτσι λειτουργεί και η πρωινή ρουτίνα (morning routine) την οποία διαμορφώνεις σύμφωνα πάντα με τα γούστα σου και το πρόγραμμα σου. Μια , σταθερή πρωινή ρουτίνα 20-30 λεπτών για παράδειγμα, έχει την ικανότητα να αλλάξει παντελώς την καθημερινότητά σου προς το καλύτερο. 

 

Ξεκίνα Morning routine κάπως έτσι:
  • Λεμόνι στο νερό σου:
    Στύψε ένα λεμόνι μέσα σε χλιαρό νερό και  δώστε στον μεταβολισμό σας την πιο γερή εκκίνηση. Το ίδιο καλό κάνει και στο πεπτικό σου σύστημα.
  • Τίτλος της ημέρας:
    Γράψε τη φράση που θέλεις να χαρακτηρίσει την ημέρα σου, μακριά από φόβο και ανησυχίες και κατεύθυνε τον τρόπο που θέλεις αυτή να κυλήσει.
  • Yoga:
    Βρες ένα πρόγραμμα για εύκολες βασικές κινήσεις -δεν χρειάζεται κάτι παραπάνω- και αφιέρωσε λίγο χρόνο σε αυτό. Θα σου δώσει ενέργεια και ευεξία.
  • Μουσική:
    Φτιάξε μια playlist με τα τραγούδια που θέλεις να γίνουν το σάουντρακ κάθε Morning routine σου σε αυτή την ζωή. Θα σου φτιάξει αμέσως η διάθεση.
  • Πρωινό:
    Χάρισε στον οργανισμό σου βιταμίνες, πρωτεΐνες και ένα ενισχυμένο πρωινό θα μεταφραστεί κατά την διάρκεια της ημέρας, στην πιο έξυπνη κίνησή που έκανες σήμερα.
  • Τρέξιμο:
    Αν έχεις την δυνατότητα να κάνεις ένα δεκάλεπτο τρέξιμο η μέρα σου θα ξεκινήσει δυναμικά και εσύ θα νιώσεις άλλος άνθρωπος. 
  • Διάβασε:
    Ένα βιβλίο, ένα άρθρο, μια εφημερίδα. Θα ενεργοποιήσεις αμέσως τη σκέψη σου και θα βοηθήσεις το μυαλό σου να ξυπνήσει.

Καλημέρα λοιπόν!

Νεότερα Άρθρα

Πρωινό Ξύπνημα: Κι όμως μπορεί να γίνει ευχάριστο

Her News b

3 συμβουλές για να διώξετε την άσχημη μυρωδιά από τα χέρια σας

HerNews ka

5 λεπτά Ζεν: Μπορείς μια μέρα μακριά από το κινητό;

Her News