HerNews.gr
Ταξίδια

Τα κρασιά της Σαντορίνης οφείλουν την εξαιρετική ποιότητά τους στο ηφαίστειο του νησιού

Τα κρασιά της Σαντορίνης είναι γνωστά παγκοσμίως για την εξαιρετική τους ποιότητα και τον μοναδικό χαρακτήρα τους, ενώ οι αμπελώνες του νησιού είναι οι παλαιότεροι στην Ελλάδα , ορισμένοι με δέντρα φυτεμένα πριν από 300 χρόνια.

Τα κρασιά του νησιού οφείλουν τη μοναδική τους ποιότητα στο ηφαιστειακό έδαφος της Σαντορίνης.

Τα κυριότερα σημεία του μικροκλίματος της Σαντορίνης είναι οι έντονες ξηρασίες και οι ισχυροί, ξηραντικοί άνεμοι που σαρώνουν ολόκληρο το νησί. Ωστόσο, η πυκνή νυχτερινή ομίχλη που αναδύεται από την ηφαιστειακή καλντέρα παρέχει ακριβώς τη σωστή ποσότητα υγρασίας για την καλλιέργεια του σταφυλιού.

Οι ρίζες των αμπελιών λαμβάνουν στην πραγματικότητα όλη την απαραίτητη υγρασία από την ατμόσφαιρα και είναι πραγματικά επιφυτικά φυτά που συγκομίζουν ό,τι χρειάζονται από τον αέρα. Δεν ποτίζονται ποτέ.

Επιπλέον, το πολυετές παράσιτο της αμπέλου «φυλλοξήρα», κοινό στην Αμερική και αλλού στην Ευρώπη, δεν εμφανίστηκε ποτέ στη Σαντορίνη, καθιστώντας τη συγκομιδή ακόμη πιο εύκολα και επομένως πιο κερδοφόρα.

Η Σαντορίνη είναι επίσης γνωστή για την παραγωγή του γλυκού κρασιού «Vinsanto». Για την παρασκευή του Vinsanto, τα σταφύλια πρώτα αποξηραίνονται στον ήλιο και το κρασί που παράγεται στη συνέχεια παλαιώνεται σε δρύινα βαρέλια.

Το γλυκό κόκκινο κρασί πήρε το όνομά του από τους Ενετούς, οι οποίοι κάποτε έπλευσαν μέχρι το νησί για να αποκτήσουν αυτή τη μοναδική σπονδή. Το ονόμασαν “Vino de Santo”, αργότερα συντομεύτηκε σε Vinsanto.

Οι ντόπιοι οινοποιοί προωθούν ενεργά αυτά τα εξαιρετικά κρασιά από το τέλος του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου.

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

Δημοφιλείς παραλίες σε όλο τον κόσμο μπορεί να εξαφανιστούν

Her News

Το κρουαζιερόπλοιο που προσφέρει ένα ταξίδι διάρκειας τριών ετών

Her News

Η μεγαλύτερη πτήση στον κόσμο είναι 19 ώρες χωρίς στάση

Her News