HerNews.gr
Ταξίδια

Η μεγαλύτερη πτήση στον κόσμο είναι 19 ώρες χωρίς στάση

Οι αεροπορικές εταιρείες πιέζουν για να συνδέουν μακρινές πόλεις κάθε χρόνο. Η μεγαλύτερη πτήση στον κόσμο, που πραγματοποιείται αυτή τη στιγμή από την Singapore Airlines, είναι η απόδειξη.

Για τους ταξιδιώτες που θέλουν να επισκεφθούν τα αγαπημένα τους πρόσωπα, αυτό το ταξίδι 19 ωρών από τον John F. Kennedy βρίσκεται στην κορυφή των μεγαλύτερων πτήσεων. Αλλά ακόμη και στην πρώτη και στην business θέση, η προοπτική ενός τόσο μεγάλου ταξιδιού μπορεί να είναι τρομακτική.

Στο ειδικά σχεδιασμένο Airbus A350-900ULR της Singapore Airlines, η business class, καταλαμβάνει το μεγαλύτερο μέρος του αεροπλάνου. Η premium economy καταλαμβάνει το ένα τρίτο του αεροσκάφους, στο πίσω μέρος. Η αεροπορική  επέλεξε να μην προσφέρει παραδοσιακή οικονομική θέση σε τέτοιο μακρύ ταξίδι.

Η μεγαλύτερη πτήση στον κόσμο

Η προετοιμασία για μια πτήση που διαρκεί 19 ώρες απαιτεί ψυχική προετοιμασία. Πρέπει κανείς να σκεφτεί πώς θα περάσει τον χρόνο του στο αεροπλάνο και να προσαρμόσει σιγά σιγά τον ύπνο του λίγες μέρες  πριν από την πτήση.

Μόλις ξεκινήσει η πτήση το πλήρωμα απευθύνεται σε κάθε επιβάτη με το επίθετό του και μέχρι το τέλος της πτήσης έχει απομνημονεύσει κάθε επιβάτη, ακόμα κι όταν αποχαιρετούν έναν έναν.

Μετά την απογείωση, έρχεται η ώρα για ποτό και φαγητό. Το γεύμα πολλαπλών πιάτων σερβίρεται και περιλαμβάνει ορεκτικά και κυρίως πιάτα από το μενού συνεργασίας της αεροπορικής εταιρείας με το Golden Door Spa. 

Το μενού και η λίστα ποτών έχουν σχεδιαστεί για να επιλέγουν οι επιβάτες μεταξύ περισσότερης ξεκούρασης ή ενέργειας πριν από την άφιξη.

Μερικά είναι πλούσια σε αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες, ενώ άλλα είναι πλούσια σε ελεύθερες ρίζες κι αντιοξειδωτικά.

Τα πιάτα του μενού περιλαμβάνουν πέστροφα με χόρτα ή κοκκινιστό κοντό παϊδάκι με πουτίγκα από καλαμποκάλευρο. 

Όλα έχουν σχεδιαστεί προσεκτικά για να διευκολύνουν όσο το δυνατόν περισσότερο το jet lag στη διαδρομή. Τα μπάνια είναι άψογα και οι αεροσυνοδοί συνήθως τα καθαρίζουν κατά τη διάρκεια της πτήσης.

Η αεροπορική εταιρεία σερβίρει ένα γεύμα μετά την απογείωση, αλλά σε αντίθεση με τις περισσότερες αεροπορικές εταιρείες, το δεύτερο γεύμα είναι κατά τη διάρκεια της πτήσης και όχι πριν από την προσγείωση.

 

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

Εξερευνήστε το νησί των Σπετσών, κοντά και ταυτόχρονα μακριά από την Αθήνα

HerNews ka

Ελληνικές ομορφιές: Ποια ελληνικά νησιά έχουν τις περισσότερες εκκλησίες και ξωκλήσια

Her News

Κοινωνικός Τουρισμός 2023: Πότε ξεκινούν οι αιτήσεις για δωρεάν διακοπές

Her News