HerNews.gr
Beauty

Κερατίνη για τα μαλλιά: Λειτουργεί πραγματικά;

Στα περιοδικά, στα κοινωνικά δίκτυα, σε όλο το διαδίκτυο, η κερατίνη φαίνεται να είναι παντού αυτές τις μέρες. Ακόμη και ο κομμωτής σας μιλάει για το πώς η κερατίνη κάνει τα μαλλιά πιο απαλά.

Τι ακριβώς όμως είναι η κερατίνη και λύνει πραγματικά όλα τα προβλήματα των μαλλιών; Τα προϊόντα με κερατίνη για τα μαλλιά είναι αποτελεσματικά; Εδώ είναι όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για την κερατίνη.

Τι είναι η κερατίνη;

Η κερατίνη είναι μια μορφή πρωτεΐνης που αποτελεί βασικό συστατικό στα μαλλιά. Τα μαλλιά αποτελούνται έως και 95%  από κερατίνη, 5 με 10% νερό, λιπίδια, χρωστικές ουσίες και μέταλλα. Έχει ζωτικό ρόλο στην οικοδόμηση της δομής των μαλλιών. Είναι υπεύθυνη για τη δύναμη, την ανάπτυξη και τη συνολική τους ποιότητα. Έτσι, για υγιή, όμορφα μαλλιά, είναι σημαντικό να διατηρείτε την κερατίνη σε αυτά ισχυρή. Επηρεάζει επίσης αν τα μαλλιά είναι ίσια ή σγουρά. 

Τα οφέλη της κερατίνης σε προϊόντα μαλλιών

Είναι πολύ ευεργετική για τα μαλλιά και μπορεί να κάνει πολλά. Βελτιώνει πολύ τη δομή της τρίχας από μέσα προς τα έξω. Αναπληρώνει και προστατεύει τη φυσική κερατίνη των μαλλιών. Αναγεννά, ενυδατώνει και μαλακώνει τα μαλλιά. Αυξάνει την ευελιξία και την αντοχή για την αποφυγή μελλοντικών ζημιών. Λειαίνει τα μαλλιά και τιθασεύει το φριζάρισμα.

Τι είναι η θεραπεία κερατίνης;

Η θεραπεία ισιώματος κερατίνης είναι μια ημιμόνιμη περιποίηση μαλλιών στο κομμωτήριο που χρησιμοποιείται για ίσιωμα, λείανση και περιποίηση των μαλλιών. Η βραζιλιάνικη θεραπεία είναι ο πιο διάσημος τύπος θεραπείας κερατίνης.

Είναι μια φυσική, μη χημική ημιμόνιμη περιποίηση κομμωτηρίου που επιτρέπει στα μαλλιά να ισιώνουν χωρίς ζημιές και χωρίς να αλλοιώνεται η δομή τους. Αυτή η θεραπεία είναι ήπια κι αναστρέψιμη, χωρίς μόνιμα αποτελέσματα.

Αυτές οι θεραπείες μαλλιών είναι κατάλληλες για σγουρά μαλλιά, που φριζάρουν, αλλά και για όλα τα μαλλιά που χρειάζονται επανόρθωση.

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

Γυναίκα άνω των 40: Η σωστή αντιμετώπιση σημαδιών γήρανσης

Her News

Beauty: Πως να πετύχετε το τέλειο Smoky eye βήμα βήμα

HerNews ka

Ρουζ: Hacks που πρέπει να ξέρεις

Her News