HerNews.gr
DECORNEWS

Ειδικοί τρόποι για να διατηρήσετε το κρεβάτι σας δροσερό ώστε να ξυπνάτε ανανεωμένοι

Αυτή η ζέστη κάνει τις περισσότερες δραστηριότητες αφόρητες. Οτιδήποτε συνεπάγεται με αφαίρεση της άνεσης του παγωμένου κλιματισμού ή της υπερβολικής κίνησης είναι εκτός. Δυστυχώς, αυτή η λίστα περιλαμβάνει και τον ύπνο. Θα νομίζατε ότι ο νυχτερινός ύπνος μας θα ήταν ασφαλής, αλλά ο καύσωνας φαίνεται να το διαταράσσει κι αυτό.

Όταν λοιπόν δεν υπάρχει κρύα πλευρά του μαξιλαριού για να γυρίσετε, τα σεντόνια κολλάνε και δεν μπορείτε να σταματήσετε να επιθυμείτε το φθινόπωρο, τι μπορεί να γίνει; Ευτυχώς, υπάρχουν μερικά κόλπα που μπορούν να σας βοηθήσουν να δροσίσετε την κρεβατοκάμαρα και το κρεβάτι σας.

κίτρινα κλινοσκεπάσματα

Εδώ έχουμε συγκεντρώσει τις καλύτερες συμβουλές από μια σειρά ειδικών στον ύπνο για να διασφαλίσουμε ότι μπορείτε να έχετε έναν δροσερό και ξεκούραστο ύπνο.

1. Παγώστε τα σεντόνια και τα μαξιλάρια σας

Αυτό μπορεί να ακούγεται κάπως υπερβολικό και ίσως νομίζετε ότι στον καταψύκτη πρέπει να φυλάσσονται αποκλειστικά τρόφιμα, αλλά ακούστε μας. 

Ένα γρήγορο κόλπο χαλάρωσης είναι να βάζετε τα κλινοσκεπάσματα στην κατάψυξη για μερικές ώρες πριν κοιμηθείτε. Είναι ο πιο αποτελεσματικός τρόπος για να μειώσετε δραματικά τη θερμοκρασία του κρεβατιού σας. Πριν απορρίψετε αυτό το hack ως ανοησία, δοκιμάστε το και ευχαριστήστε μας αργότερα. Απλώς τοποθετήστε τα σεντόνια σας σε μια αεροστεγή σακούλα και βάλτε τα στην κατάψυξη ενώ κάνετε τις υπόλοιπες τελετουργίες πριν τον ύπνο.

 

2. Κρατήστε την κρεβατοκάμαρά σας σκοτεινή

Ο πιο προφανής τρόπος για να διατηρήσετε το κρεβάτι σας δροσερό είναι να το αποτρέψετε από το να ζεσταθεί αρχικά. Διατηρήστε την κρεβατοκάμαρά σας δροσερή χρησιμοποιώντας κλιματισμό ή ανοίγοντας τα παράθυρα για καλύτερη ροή αέρα, ενώ αποκλείετε το φως του ήλιου και τη ζέστη με κουρτίνες. Αν ανοίξετε τα παράθυρά σας νωρίς την ημέρα για να μπει πιο δροσερός αέρας και στη συνέχεια κλείστε τα στόρια, τις κουρτίνες και τα παντζούρια θα σας εξασφαλίσει ότι διατηρείτε μια δροσερή κρεβατοκάμαρα. Είναι λυπηρό να κλείνεις τον ήλιο και να κρύβεις το όμορφο σχέδιο του υπνοδωματίου σου, αλλά είναι αυτό που πρέπει να κάνεις αν θέλεις ένα δροσερό κρεβάτι.Ένα λινό κρεβάτι απλωμένο σε φιστίκι

3. Επιλογή υλικών

Αλλάζουμε την γκαρνταρόμπα μας από χειμώνα σε καλοκαίρι για να προτιμήσουμε πιο ελαφριά και αναπνεύσιμα υφάσματα, αλλά γιατί να μην κάνουμε το ίδιο και για τα κρεβάτια μας; Αυτό είναι ίσως το μεγαλύτερο λάθος που κάνουν οι άνθρωποι όταν πρόκειται για την καλοκαιρινή περίοδο. Το λινό είναι το ιδανικό ύφασμα κρεβατιού 365 ημέρες το χρόνο, λόγω των θερμορρυθμιστικών του ιδιοτήτων, αλλά όντως έρχεται από μόνο του κατά τις γαλήνιες νύχτες του καλοκαιριού. Είναι ένα εξαιρετικά απορροφητικό υλικό, επομένως κάθε ιδρώτας που δημιουργείται κατά τη διάρκεια της νύχτας απομακρύνεται, αφήνοντας τον ύπνο σας πολύ λιγότερο διαταραγμένο.

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

Ποιο χρώμα μπορεί να κάνει αυτόματα το σπίτι σας να δείχνει πιο luxury;

HerNews ka

3+1 Τρόποι για να γίνει ο χώρος σου φωτεινός

Her News b

Τα λάθη που στέκονται “εμπόδιο” στο να μυρίζει όμορφα το σπίτι σας

HerNews ka