HerNews.gr
DECORNEWS

Οριζόντια ή κάθετα πλακάκια; – Ποια κάνουν ένα μικρό μπάνιο να φαίνεται μεγαλύτερο;

Όταν σκέφτεστε μια ανακαίνιση μπάνιου, πρέπει να πάρετε έναν ακατανόητο αριθμό σχεδιαστικών αποφάσεων. Αν και η τοποθέτηση πλακιδίων μπορεί να μην βρίσκεται στην κορυφή της λίστας σας, υπάρχει ένας μεγάλος λόγος για τον οποίο αυτή η απόφαση πρέπει να ληφθεί σοβαρά υπόψη. 

Η επιλογή πλακιδίων μπάνιου μπορεί να δώσει την ψευδαίσθηση ενός μεγαλύτερου χώρου, ενώ, αντίθετα, μπορεί επίσης να παίξει περίεργα κόλπα με την αίσθηση του μέτρου του δωματίου σας, κάνοντάς το να αισθάνεται και μικρότερο. 

Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο είναι μια τόσο σημαντική απόφαση που πρέπει να λάβετε υπόψη κατά την ανακαίνιση ενός μικρού μπάνιου . Η χρήση κάθετων πλακιδίων σε αντίθεση με τα οριζόντια πλακίδια μπορεί να δώσει πολύ διαφορετικά αποτελέσματα. 

ένα μικρό μπάνιο με θέση ντους

Όχι μόνο “γράφουν” διαφορετικά από αισθητική άποψη, για την οποία μπορεί να έχετε προτιμήσεις, αλλά μπορούν επίσης να χρησιμοποιηθούν στρατηγικά σε διαφορετικούς τύπους χώρων.

Πότε πρέπει να χρησιμοποιήσω κάθετα πλακάκια;

Τόσο τα κάθετα όσο και τα οριζόντια πλακάκια μπορούν να ξεγελάσουν το μάτι ώστε να πιστέψει ότι υπάρχει περισσότερος χώρος από ό,τι υπάρχει, αλλά θα λειτουργήσουν για να τονίσουν διαφορετικές αναλογίες.  

Εάν το μπάνιο σας φαίνεται μικρό λόγω των χαμηλών οροφών, μια κάθετη διάταξη πλακιδίων μπορεί να βοηθήσει να δώσει στο δωμάτιο περισσότερο ύψος. Ένα κάθετο μοτίβο θα τραβήξει το μάτι προς τα πάνω, δίνοντας την ψευδαίσθηση του ύψους.

ένα μικρό μπάνιο με οριζόντια πλακάκια τοίχου

Πότε πρέπει να χρησιμοποιήσω οριζόντια πλακάκια;

Από την άλλη, τα οριζόντια πλακάκια έχουν το αντίθετο αποτέλεσμα. Αυτή η τοποθέτηση δίνει την ψευδαίσθηση μεγαλύτερου πλάτους. Εάν το μπάνιο σας έχει περιορισμένο χώρο δαπέδου και δείχνει σφιχτό, τα οριζόντια πλακάκια είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να κάνετε ένα μικρό μπάνιο να φαίνεται μεγαλύτερο.

Είναι σημαντικό να προσδιορίσετε τον λόγο που το μπάνιο σας αισθάνεται μικρό προτού δεσμευτείτε για οποιοδήποτε τρόπο. Τα οριζόντια πλακάκια δεν θα κάνουν ένα δωμάτιο να αισθάνεται ψηλότερο, αλλά θα το κάνουν να φαίνεται πιο φαρδύ. Σκεφτείτε το ότι είναι τεντωμένο, καθώς φαρδαίνει μειώνεται σε ύψος. 

Πρέπει να χρησιμοποιήσω πλακάκια μεγάλου ή μικρού μεγέθους για ένα μικρό μπάνιο;

Η ίδια η κατεύθυνση της διάταξης των πλακιδίων μπορεί να επηρεάσει την εμφάνιση του μεγέθους σε έναν χώρο, αλλά είναι πιο πιθανό η ποσότητα του πλακιδίου και ο τρόπος που χρησιμοποιείται στους τοίχους να έχουν μεγαλύτερο αντίκτυπο. 

Όταν επιλέγετε το πλακάκι σας, να είστε σχολαστικοί στον υπολογισμό του πόσα πλακάκια μπορούν να χωρέσουν στον χώρο σας.  Τόσο τα κάθετα όσο και τα οριζόντια πλακάκια θα πρέπει να τονίζουν τον αδιάσπαστο χώρο για να φαίνονται μεγαλύτερα.

Οι άνθρωποι συχνά ξεγελιούνται και πιστεύουν ότι ένα μικρό μπάνιο απαιτεί μικρά πλακάκια. Στην πραγματικότητα, τα μεγαλύτερα πλακίδια διευρύνουν την ψευδαίσθηση, καθώς απαιτούν λιγότερες γραμμές ενέματος, κάνοντάς το να φαίνεται πιο βελτιωμένο. 

Σταματήστε να αγνοείτε αυτά τα 6 σημεία του σπιτιού σας—Είναι σωτήρες αποθήκευσης

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

Πώς να καθαρίσετε σωστά και εύκολα τις ομπρέλες εξωτερικού χώρου

HerNews ka

5 μυστικά συστατικά που πρέπει να χρησιμοποιείτε στο πλύσιμο των ρούχων σας, σύμφωνα με τους ειδικούς

HerNews ka

5 Σκανδιναβικές αρχές για ένα οργανωμένο σπίτι χωρίς ακαταστασία

HerNews ka