HerNews.gr
DECORNEWS

Πώς να καθαρίσετε μια φουσκωτή πισίνα

Μια φουσκωτή πισίνα μπορεί να μετατρέψει την αυλή σας σε καλοκαιρινή όαση κατά τους ζεστούς μήνες. Ενώ αυτές οι φορητές “πηγές δροσιάς” μπορούν να αποτελέσουν το επίκεντρο του καλοκαιριού, οι φουσκωτές πισίνες είναι επιρρεπείς στο να λερώνονται γρήγορα από υπαίθρια σκουπίδια και βρόμικα χέρια ή πόδια.

 Το βρώμικο νερό της πισίνας όχι μόνο μπορεί να λερώσει και αργότερα να καταστρέψει την φουσκωτή επένδυση της πισίνας, αλλά είναι επίσης κίνδυνος για την υγεία.  Γι’ αυτό είναι σημαντικό να καθαρίζετε τακτικά μια φουσκωτή πισίνα για να κρατάτε μακριά τα βακτήρια.

Με τακτικό καθαρισμό και συντήρηση , η πισίνα σας θα είναι ένα αναζωογονητικό μέρος για να δροσιστείτε τις ζεστές μέρες του καλοκαιριού. Ακολουθήστε αυτά τα βήματα για να καθαρίσετε την φουσκωτή πισίνα σας.

Πόσο συχνά να καθαρίζετε μια φουσκωτή πισίνα 

Ένας σημαντικός παράγοντας για να διατηρείτε μια φουσκωτή πισίνα καθαρή είναι το πόσο συχνά ανανεώνεται το νερό της πισίνας. Στις φουσκωτές πισίνες συνίσταται να αντικαθίσταται καθημερινά το νερό για να αποφευχθεί η συσσώρευση βακτηρίων. 

 Με τακτική αντικατάσταση νερού, οι φουσκωτές πισίνες πρέπει να καθαρίζονται τουλάχιστον κάθε δύο εβδομάδες. Εάν το νερό της πισίνας εμφανίζεται ποτέ θολό ή πράσινο, αυτό σημαίνει ότι οφείλεται σε καθαρισμό.  Υλικά που χρειάζονται για τον καθαρισμό μιας φουσκωτής πισίνας

Τι θα χρειαστείτε

  • 1 Μαλακό σφουγγάρι ή πανί
  • 2 Πετσέτες
  • Μάνικα
  • Κάδος
  • Μπουκάλι σπρέι
  • Σαπούνι για τα πιάτα
  • ΛευκαντικόΑποστράγγιση της φουσκωτής πισίνας πριν τον καθαρισμό

Πώς να καθαρίσετε

Στραγγίστε την πισίνα

Για να καθαρίσετε σωστά μια φουσκωτή πισίνα, πρέπει να αφαιρεθεί όλο το νερό. Ξεκινήστε αποστραγγίζοντας όλο το νερό μέχρι να αδειάσει τελείως η πισίνα. Πλύσιμο της επένδυσης της πισίνας με σαπούνι και νερό

Πλύνετε την επένδυση της πισίνας χρησιμοποιώντας σαπούνι και νερό

Γεμίστε έναν κουβά με ζεστό νερό και προσθέστε μερικές σταγόνες σαπούνι πιάτων. Στη συνέχεια, χρησιμοποιήστε ένα μαλακό σφουγγάρι ή πανί μικροϊνών για να τρίψετε ελαφρά την επένδυση με σαπουνόνερο. Προσέξτε να μην σκίσετε την επένδυση τρίβοντάς την πολύ δυνατά. Φροντίστε να καθαρίσετε ανάμεσα σε τυχόν ρωγμές και στη γραμμή νερού, όπου είναι πιο πιθανό να εμφανιστούν βρομιές.

Ξέπλυμα της επένδυσης της πισίνας με λάστιχοΞεπλύνετε και στεγνώστε την επένδυση 

Μετά το πλύσιμο, ξεπλύνετε την πισίνα με ένα εύκαμπτο λάστιχο για να αφαιρέσετε το υπόλοιπο σαπούνι. Στη συνέχεια, στραγγίστε το νερό από την πισίνα και σκουπίστε το εσωτερικό της με μια καθαρή πετσέτα μέχρι να στεγνώσει η επένδυση της. Φροντίστε να χρησιμοποιήσετε την πετσέτα για να στεγνώσετε ανάμεσα στις ρωγμές. Ψεκασμός διαλύματος χλωρίνης στην πισίνα

Χρησιμοποιήστε χλωρίνη ή απολυμαντικό διάλυμα

Η χλωρίνη ή άλλο χημικό απολυμαντικό διάλυμα μπορεί να αφαιρέσει τυχόν σκληρή βρωμιά, λίπος ή βακτήρια από τα σωματικά υγρά. Δημιουργήστε ένα σπιτικό διάλυμα από 1/4 φλιτζάνι οικιακή χλωρίνη και νερό σε ένα μπουκάλι ψεκασμού. Ψεκάστε το διάλυμα στην επιφάνεια της επένδυσης της πισίνας. Αφήστε να καθίσει για περίπου 5 λεπτά για να απολυμανθεί πλήρως πριν ξεπλύνετε με νερό.

Ξέπλυμα και στέγνωμα της πισίνας ξανά

Ξεπλύνετε και στεγνώστε ξανά την πισίνα

Μόλις καθαριστεί η πισίνα με το χημικό διάλυμα, ξεπλύνετε με ένα λάστιχο για να αφαιρέσετε τυχόν υπολείμματα από τα προϊόντα καθαρισμού. Κάντε μερικούς γύρους ξεβγάλματος για να βεβαιωθείτε ότι το διάλυμα καθαρισμού έχει ξεπλυθεί πλήρως από την πισίνα. Στη συνέχεια, στραγγίστε το νερό που έχει απομείνει. Σκουπίστε το εσωτερικό της πισίνας με μια στεγνή, καθαρή πετσέτα για να αποτρέψετε τυχόν υπολειπόμενο νερό να μετατραπεί σε μούχλα. 

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

And just like that: Το interior style της σειράς που αξίζει να υιοθετήσεις

Her News

«Μπορεί να ηρεμήσει την ψυχή σου» – 5 γήινα χρώματα που οι σχεδιαστές λένε ότι είναι μεγάλες τάσεις για το 2024

HerNews ka

How to: Καθάρισε εύκολα τον ανεμιστήρα σου

Her News