HerNews.gr
DECORNEWS

«Μπορεί να ηρεμήσει την ψυχή σου» – 5 γήινα χρώματα που οι σχεδιαστές λένε ότι είναι μεγάλες τάσεις για το 2024

Αυτή την εποχή του χρόνου, οι εσωτερικοί χώροι μας πρέπει να δουλέψουν λίγο περισσότερο για να προσφέρουν ζεστασιά και άνεση. Αλλά η κίνηση προς τα γήινα, ζεστά χρώματα είναι κάτι πολύ περισσότερο από μια αντανάκλαση της αλλαγής των εποχών.

Τα νέα πιο ζεστά, γήινα χρώματα είναι σε αντίδραση στα χρόνια του λευκού και του μαρμάρου που είχαμε. Η προσθήκη ζεστών χρωμάτων κάνει επίσης τον χώρο σας άνετο καθώς μπαίνουμε στους χειμερινούς μήνες. Αυτή η τάση θα συνεχιστεί πολύ μετά το 2024.

1. Η απόχρωση που μοιάζει με πηλό

Μια τραπεζαρία βαμμένη σε India Yellow από την Farrow & Ball

Αυτός ο τόνος του κίτρινου έχει σχεδόν μια ποιότητα πηλού που γειώνει το δωμάτιό σας στη φύση και φέρνει αυτή την πολυπόθητη γήινη αίσθηση. Δεν είναι πολύ φωτεινό και ηλιόλουστο και έχει μια φυσική θαμπάδα, καθιστώντας το την τέλεια ισορροπία μεταξύ ενεργητικού και γήινου και ιδανικό για ένα σαλόνι σε γήινους τόνους.

2. Το κομψό και γήινο taupe

Ένα γήινο χρώμα για τοίχους σαλονιού

Είναι ένα υπέροχο ουδέτερο χρώμα σαλονιού , που ορίζεται ως ένα ελαφρώς πιο ζεστό και πιο σκούρο μπεζ, φέρνοντας πολυπλοκότητα και βάθος στο σχέδιό σας. Είναι γήινο αλλά έχει ουδέτερη γοητεία που σημαίνει ότι μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε σε όλο το σπίτι και να δημιουργήσετε την παλέτα με στρώματα, διακόσμηση και υφή.

3. Γήινο πράσινο

Μια γήινη πράσινη απόχρωση χρώματος

Το πράσινο είναι μια διαχρονική απόχρωση που δεν δείχνει σημάδια επιβράδυνσης όσον αφορά τη δημοτικότητα. Αλλά βλέπουμε μια μετατόπιση από τα χλωμά και σιωπηλά πράσινα όπως το φυστικί και το φασκόμηλο, προς πιο γήινες εκδοχές.

4. Mushroom gray

Μια γκρι μπογιά μανιταριού που χρησιμοποιείται στον τοίχο

Με τις τάσεις για το γκρι να έρχονται και να φεύγουν, υπάρχει ακόμα χώρος για αυτήν την απόχρωση του γκρι που ενσωματώνει υπόγεια ρεύματα του καφέ για αυτή την πολυπόθητη γήινη αίσθηση. Προσφέρει ένα λεπτό βάθος και πλούτο που προσθέτει οπτικό ενδιαφέρον και ένα υπέροχο ζεστό χρώμα για τους μινιμαλιστές . Μπορεί να βελτιώσει τις υφές και τις λεπτομέρειες των επίπλων, δημιουργώντας μια οπτικά ελκυστική και εκλεπτυσμένη εμφάνιση χωρίς να είναι υπερβολικά φανταχτερή. Επιπλέον, μπορεί να δημιουργήσει μια αρμονική και συνεκτική εμφάνιση όταν συνδυάζεται τόσο με ζεστούς όσο και με ψυχρούς τόνους, καθιστώντας το κατάλληλο για διαφορετικούς μινιμαλιστικούς χώρους.

5. Γήινο εκρού

Ένα γήινο κατάλευκο σαλόνι

Τέλος, μερικές φορές, το γήινο και ζεστασιά μπορεί να εκπέμπονται από ένα απλό και εξαιρετικά λεπτό υπόλευκο χρώμα. Το υπόλευκο έχει γίνει ένα προεπιλεγμένο χρώμα βαφής που χρησιμοποιείται στην εσωτερική διακόσμηση και αυτό δεν φαίνεται να αλλάζει καθώς μπαίνουμε στο 2024. Τα γήινα υπόλευκα έχουν κίτρινους, πράσινους ή κόκκινους τόνους και είναι αυτές οι μικρές αποχρώσεις που βοηθούν στο να ζεσταθεί ο χώρος, που προτιμάται από τους σχεδιαστές αντί για έντονο, λαμπερό λευκό.

 Aκολουθήστε μας στo Google News 

Νεότερα Άρθρα

Σημεία του μπάνιου σας που ξεχνάτε να καθαρίσετε, σύμφωνα με τους επαγγελματίες

HerNews ka

Διακόσμηση σπιτιού: Πώς να συνδυάσετε το κλασικό μπλε

Her News

Πως να φέρετε την άνοιξη στη βεράντα σας – 5 εύκολες & οικονομικές ιδέες

HerNews ka