HerNews.gr
Health

Τροφές που βοηθούν τη συγκέντρωση

Δυσκολεύεστε να εστιάσετε στη δουλειά σας και γενικά να συγκεντρωθείτε; Υπάρχουν μερικές τροφές που μπορούν να σας βοηθήσουν.

Επειδή τα νέα, οι ανησυχίες για τους φίλους και την οικογένεια, τραβούν την προσοχή μας καθημερινά, μπορεί να νιώθετε ότι η δύναμη του εγκεφάλου και η γνωστικότητά σας εξαντλούνται.

Αισθάνεστε ότι σκέφτεστε όλα τα άλλα εκτός από τη δουλειά σας ή ακόμα κι ότι έχετε απώλεια μνήμης; Πάντα βασιζόσασταν στο μυαλό σας και τώρα δεν μπορείτε να θυμηθείτε τα σημαντικά στοιχεία που προέκυψαν από την τελευταία συνάντηση της ομάδας σας.

Τι θα γινόταν αν γνωρίζατε ότι για να εστιάσετε, πρέπει να τρέφεστε καλά και να ενυδατώνεστε; Τα εγκεφαλικά σας κύτταρα λειτουργούν καλύτερα και θα έχετε μεγαλύτερη συγκέντρωση. 

Η κατανάλωση των σωστών τροφών μπορεί να βοηθήσει στη μείωση της κούρασης, στη διαχείριση του στρες και στην ενίσχυση της συνολικής υγείας του εγκεφάλου.

Σε αυτό το άρθρο, θα σας δείξουμε μερικά από τα καλύτερα φαγητά για συγκέντρωση. 

1. Λιπαρά ψάρια

Τα λιπαρά ψάρια, συμπεριλαμβανομένου του σολομού, του τόνου και του μπακαλιάρου, είναι από τις πιο γνωστές τροφές για συγκέντρωση. Τα λιπαρά ψάρια περιέχουν ωμέγα 3 λιπαρά οξέα, τα οποία είναι εξαιρετικά για τη βελτίωση της συγκέντρωσης και της μνήμης. Οι διατροφολόγοι συνιστούν τουλάχιστον δύο μερίδες λιπαρών ψαριών κάθε εβδομάδα. Επικεντρωθείτε περισσότερο σε ψάρια που έχουν χαμηλή περιεκτικότητα σε υδράργυρο, όπως τα τρία που αναφέρθηκαν παραπάνω.

2. Πράσινο τσάι

Το πράσινο τσάι περιέχει καφεΐνη και L-θεανίνη, που βοηθούν στην εγρήγορση και τη συνολική εστίαση. Η L-theanine σας βοηθά να αισθάνεστε πιο χαλαρές, αλλά σε εγρήγορση τη συγκεκριμένη στιγμή. Μπορείτε να πίνετε 3 φλιτζάνια πράσινο τσάι κάθε μέρα για τα βέλτιστα οφέλη.

3. Ξηροί καρποί

Οι ξηροί καρποί έχουν υψηλά επίπεδα ωμέγα 3 λιπαρών οξέων, τα οποία είναι ζωτικής σημασίας για τις γνωστικές λειτουργίες του εγκεφάλου. Περιέχουν χαλκό, μαγγάνιο, ψευδάργυρο και σελήνιο. Αυτά τα θρεπτικά συστατικά είναι απαραίτητα για την υγιή νευρολογική λειτουργία.

Επίσης, η κατανάλωση ξηρών καρπών έχει συνδεθεί με βελτιωμένη διάθεση σε ορισμένες μελέτες. Μια χούφτα ξηρούς καρπούς είναι ένα υπέροχο απογευματινό σνακ.

4. Ντομάτες

Οι ντομάτες περιέχουν ένα αντιοξειδωτικό που ονομάζεται λυκοπένιο, που βοηθά στην πρόληψη της βλάβης από τις ελεύθερες ρίζες.

Γεμάτες με βιταμίνη Α και βιταμίνη C, οι ντομάτες είναι μια άλλη εξαιρετική προσθήκη σε μια φρέσκια σαλάτα ή μπορούν να καταναλωθούν ωμές ως σνακ.

Τα καλύτερα φρούτα για πρωινό

 

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

Τι να τρώτε και να πίνετε όταν είστε κουρασμένες

Her News

Γυναίκα: Ο έλεγχος μαστού είναι απαραίτητη πρόληψη

Her News b

Σημάδια ότι μπορεί να έχετε αυτοάνοσο νόσημα

Her News