HerNews.gr
Γνώμες

Επιστημονικοί λόγοι για να διαβάσετε ένα βιβλίο

Δεν υπάρχει τίποτα σαν τη μυρωδιά που έχει ένα βιβλίο και σε αυτό σίγουρα συμφωνούμε όλοι όσοι λατρεύουμε το διάβασμα. Όπως αποδεικνύεται από την επιστήμη, η ανάγνωση και το να γυρίζουμε τις σελίδες ενός βιβλίου μπορεί να προσφέρει οφέλη για την υγεία και την ευτυχία μας.

Αν κι όλο και περισσότεροι άνθρωποι κατέχουν ηλεκτρονικά βιβλία κι εγγράφονται σε υπηρεσίες όπως το Audible στο Amazon, φαίνεται ασφαλές να πούμε ότι τα “αληθινά” βιβλία δεν πάνε πουθενά ακόμα κι αυτά τα οφέλη της ανάγνωσης είναι εδώ για να μείνουν. 

Η ανάγνωση αυξάνει τη νοημοσύνη

Όσο περισσότερα διαβάζετε, τόσο περισσότερα πράγματα θα γνωρίζετε. Όσο περισσότερα μαθαίνετε, τόσο σε περισσότερα μέρη θα πάτε. Ένα καλό βιβλίο ανοίγει έναν ολόκληρο κόσμο γνώσης ξεκινώντας από πολύ μικρή ηλικία. Η έκθεση στο λεξιλόγιο μέσω της ανάγνωσης (ιδιαίτερα η ανάγνωση παιδικών βιβλίων) όχι μόνο οδηγεί σε υψηλότερη βαθμολογία στα τεστ, αλλά κι υψηλότερες βαθμολογίες σε γενικά τεστ νοημοσύνης για τα παιδιά. Επιπλέον, ισχυρότερες δεξιότητες πρώιμης ανάγνωσης μπορεί να σημαίνουν υψηλότερη νοημοσύνη αργότερα στη ζωή.

Ένα βιβλίο μπορεί να ενισχύσει την εγκεφαλική σας δύναμη

Το τακτικό διάβασμα όχι μόνο σας βοηθά να γίνετε πιο έξυπνες, αλλά μπορεί επίσης να αυξήσει την εγκεφαλική σας δύναμη. Ακριβώς όπως το τζόκινγκ ασκεί το καρδιαγγειακό σας σύστημα, έτσι και η τακτική ανάγνωση βελτιώνει τη λειτουργία της μνήμης, δίνοντας στον εγκέφαλό σας μια καλή προπόνηση. 

Το γύρισμα σελίδων μπορεί να σας βοηθήσει να κατανοήσετε τι διαβάζετε

Όταν πρόκειται να θυμάστε πραγματικά αυτό που διαβάζετε, είναι προτιμότερο να πάτε να διαβάσετε  ένα βιβλίο παρά ένα ebook. Η αίσθηση των χάρτινων σελίδων κάτω από τα δάχτυλά σας παρέχει στον εγκέφαλό σας κάποιο πλαίσιο, το οποίο μπορεί να οδηγήσει σε βαθύτερη κατανόηση του θέματος για το οποίο διαβάζετε. Επομένως, για να αποκομίσετε τα οφέλη μιας καλής ανάγνωσης, επιλέξτε ένα κλασικό βιβλίο με σελίδες.

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

“OlinaΛΥΣΗous”: Πες το και… λύθηκε! – Γράμμα στον Άγιο Βασίλη

Her News

Εσύ με ποιον τρόπο αγαπάς;

Her News b

Είμαι χοντρή; Μου πάει αυτό; Μπα, βαριέμαι να έρθω για μπάνιο…

Her News b