HerNews.gr
Fitness

Yoga: Ασκήσεις για τα μάτια που πρέπει να δοκιμάσετε στο σπίτι

Οι οθόνες – συμπεριλαμβανομένων των υπολογιστών, των tablet και των smartphone – αναγκάζουν τους χρήστες να εστιάζουν τα μάτια τους έντονα σε κοντινή απόσταση. Τα μάτια δεν είναι φτιαγμένα για να κάνουν αυτή τη δουλειά. Αλλά η εστίαση σε οθόνες επιβαρύνει επιπλέον τους μύες των ματιών.

Ευτυχώς, οι απλές ασκήσεις yoga μπορούν να βοηθήσουν στην αναζωογόνηση των ματιών. Αυτές οι απλές ασκήσεις ξεκουράζουν τους μύες που χρησιμοποιούνται υπερβολικά. Μειώνουν την ένταση στο πρόσωπο και τα μάτια. Ξεκουράζοντας τα μάτια, μπορείτε να εμποδίσετε τα οφθαλμικά προβλήματα να επιδεινωθούν και μπορείτε ακόμη και να τα βελτιώσετε.

Palming

Τρίψτε τα χέρια σας μεταξύ τους για 10 έως 15 δευτερόλεπτα μέχρι να ζεσταθούν. Στη συνέχεια, τοποθετήστε απαλά τα χέρια σας πάνω από τα μάτια σας, με τις άκρες των δακτύλων να ακουμπούν στο μέτωπο, τις παλάμες πάνω από τα μάτια και τις άκρες των χεριών στα μάγουλα.

Αφήστε τα χέρια σας να σχηματίσουν μια “κουρτίνα” μπροστά από τα μάτια. Κλείστε τα μάτια σας, αναπνεύστε βαθιά και χαλαρώστε. Οραματιστείτε να απορροφάτε το σκοτάδι σαν σφουγγάρι, ενώ καλωσορίζετε τη θεραπευτική ζεστασιά κι ενέργεια από τα χέρια. Συνεχίστε αυτή την άσκηση όσο νιώθετε όμορφα, από λίγα μόνο δευτερόλεπτα ή έως και πέντε λεπτά. 

Focus shifting

Χαλαρώστε το σώμα σας κι αναπνεύστε ελεύθερα. Κρατήστε το ένα χέρι ευθεία μπροστά σας σε μια χαλαρή γροθιά, με τον αντίχειρα να δείχνει προς τα πάνω. Εστιάστε στον αντίχειρά σας. Ενώ κρατάτε το βλέμμα σας πάνω του, μετακινήστε αργά τον αντίχειρα προς τη μύτη σας μέχρι να μην μπορείτε πλέον να εστιάσετε καθαρά σε αυτόν.

Κάντε παύση για μια ή δύο αναπνοές και, στη συνέχεια, επιμηκύνετε το χέρι πίσω στην αρχική του θέση, ενώ διατηρείτε την εστίαση στον αντίχειρα. Επαναλάβετε έως και 10 φορές.

Eye rolling

Καθίστε όρθια με χαλαρή αναπνοή. Χαλαρώστε το βλέμμα και το πρόσωπό σας. Χωρίς να κουνήσετε το κεφάλι σας, κατευθύνετε το βλέμμα σας προς τα πάνω προς το ταβάνι. Στη συνέχεια, κάντε αργά έναν κύκλο με το βλέμμα σας προς τη φορά των δεικτών του ρολογιού, διαγράφοντας όσο το δυνατόν μεγαλύτερο κύκλο. Εστιάστε απαλά στα αντικείμενα στην περιφέρειά σας καθώς το κάνετε αυτό και κάντε την κίνηση ομαλή και ρευστή. Επαναλάβετε τρεις φορές, στη συνέχεια κλείστε τα μάτια και χαλαρώστε. Όταν είστε έτοιμοι, εκτελέστε την ίδια κίνηση με το βλέμμα να γυρίζει τρεις φορές αριστερόστροφα.

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

Ποιες θέσεις γιόγκα ενεργοποιούν ευεργετικά τη γυναίκα κατά τη διάρκεια της πρακτικής

Her News

Jennifer Garner: Η πρωινή προπόνηση που ακολουθεί η ηθοποιός

Her News

Έξοδο μετά το γυμναστήριο: Όλα όσα θα χρειαστείς μαζί σου

Her News b