HerNews.gr
Health

Όλα όσα πρέπει να ξέρετε για το αγιουρβεδικό μασάζ

Σίγουρα ένα μασάζ είναι πάντα υπέροχο. Αλλά ας γίνουμε λίγο πιο συγκεκριμένοι, ποιο είδος μασάζ προκαλεί πραγματικά ρίγη στη σπονδυλική στήλη; Υπάρχουν πολλές διαφορετικές τεχνικές και όλες είναι εξαιρετικά διαφορετικές. Ψάχνετε για κάτι λίγο επώδυνο (με την καλή έννοια) ή κάτι πιο χαλαρωτικό μετά από μια προπόνηση; 

Τι είναι το αγιουρβεδικό μασάζ;

Το αγιουρβεδικό μασάζ αξιοποιεί την αρχαία σοφία της Αγιουρβέδα, γνωστή και ως «The Science of Life» και «Mother of All Healing». Οι θεραπευτές της Αγιουρβέδα χρησιμοποιούν ζεστά φυτικά κι αιθέρια έλαια μαζί για να βοηθήσουν στην εξισορρόπηση νου και σώματος.

Επιπλέον, λέγεται ότι αυτό το μασάζ εξισορροπεί τα ενεργειακά κέντρα (τσάκρα) και βοηθά στη ροή της ενέργειας σε όλο το σώμα, αφήνοντάς μας να νιώθουμε αναζωογονημένοι και γαλήνιοι. Μπορείτε να κάνετε το μασάζ στον εαυτό σας (και σε έναν σύντροφο αν είναι τυχερός!) ή να επισκεφτείτε έναν εκπαιδευμένο θεραπευτή.

Ακριβώς όπως η ιατρική της Αγιουρβέδα, το αγιουρβεδικό μασάζ είναι προσανατολισμένο στην πρόληψη. Αντί να περιμένετε να πάει κάτι στραβά στο σώμα, αυτή η πρακτική εστιάζει στην υποστήριξη της συνολικής υγείας και ευεξίας σας, ώστε να είναι λιγότερο πιθανό να αρρωστήσετε.

Ένα από τα κύρια πλεονεκτήματα αυτού του μασάζ είναι ότι μπορεί να εξατομικευτεί για να καλύψει καλύτερα τις ανάγκες υγείας και ευεξίας σας. Αφού συνομιλήσετε με τον θεραπευτή σας, μπορεί να επιλέξει συγκεκριμένα λάδια και κινήσεις που θα σας βοηθήσουν καλύτερα.

Οφέλη που θα δείτε από το μασάζ

Ανακουφίζει από το στρες και το άγχος, ενώ ηρεμεί το μυαλό. Το αγιουρβεδικό μασάζ ενεργοποιεί τη διαδικασία ανάπαυσης κι αποκατάστασης του σώματός σας.

Αν θέλετε να ενισχύσετε τη συγκέντρωση ή τη μνήμη σας, αυτό το μασάζ είναι κάτι που πρέπει οπωσδήποτε να δοκιμάσετε. Βελτιώνει την παροχή θρεπτικών ουσιών στα εγκεφαλικά κύτταρα και προάγει μια ισχυρότερη νευρική απόκριση.

Τέλος, αποτελεί μια εξαιρετική επιλογή για φυσική, διαρκή, αλλά και χωρίς παρενέργειες ανακούφιση από τον πόνο.

Απλές συμβουλές self care για να φροντίσετε τον εαυτό σας

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

5 ασθένειες συνδέονται με τη χρόνια δυσκοιλιότητα

Her News

Οι πρωινές συνήθειες που θα σου αλλάξουν την ζωή

Her News b

5 λόγοι που ο κρύος καφές σε ωφελεί

Her News b