HerNews.gr
Διεθνή

Μάικλ Τζάκσον: Οι κατήγοροί του θα οδηγηθούν σε δίκη για τους ισχυρισμούς σεξουαλικής κακοποίησης

Οι κατήγοροι του Μάικλ Τζάκσον, Γουέιντ Ρόμπσον και Τζέιμς Σέιφτσακ, θα περάσουν την ημέρα τους στο δικαστήριο, σύμφωνα με νέα απόφαση του Εφετείου της Καλιφόρνια.

Οι δικαστές έγραψαν σε μια γνώμη που κατατέθηκε την Παρασκευή  ότι οι εταιρείες του Μάικλ Τζάκσον, μπορεί να θεωρηθούν υπεύθυνες για οποιαδήποτε φερόμενη κατάχρηση που διέπραξε.

«Οι ενάγοντες είχαν κάθε δικαίωμα να περιμένουν από τους κατηγορούμενους να τους προστατεύσουν από τον απολύτως προβλέψιμο κίνδυνο να μείνουν μόνοι με τον Τζάκσον», αναφέρουν τα δικαστικά έγγραφα.Ο Γουέιντ Ρόμπσον και ο Τζέιμς Σάφετσακ σε ένα promo πλάνο για το «Leaving Neverland».

Ο επαγγελματίας χορευτής Ρόμπσον κατέθεσε για πρώτη φορά τη μήνυση του  εναντίον του αείμνηστου βασιλιά της ποπ το 2013, ισχυριζόμενος ότι είχε κακοποιηθεί και βιαστεί από τον Μάικλ Τζάκσον όταν ήταν μόλις παιδί, συγκεκριμένα από την ηλικία των 7 ετών μέχρι τα 14 έτη του.

Ο ηθοποιός Σέιφτσακ, μήνυσε τον επόμενο χρόνο , ισχυριζόμενος ότι ο Τζάκσον τον είχε κακοποιήσει σεξουαλικά όταν εμφανίστηκε για πρώτη φορά σε μια διαφήμιση της Pepsi δίπλα στον σταρ σε ηλικία 10 ετών.

Οι ισχυρισμοί και των δύο ανδρών συγκέντρωσαν μια εθνική πλατφόρμα με την κυκλοφορία του ντοκιμαντέρ του HBO “Leaving Neverland” το 2019.

Οι αρχικές αγωγές των Ρόμπσον και Σείφτσακ απορρίφθηκαν για πρώτη φορά το 2017, με έναν δικαστή να διαπιστώνει εκείνη την εποχή ότι οι εταιρείες του Τζάκσον MJJ Productions Inc. και MJJ Ventures Inc. δεν αναμένεται να παρέχουν προστασία σε ένα παιδί υπό τη φροντίδα τους.Ουέιντ Ρόμπσον.

Ωστόσο, αφότου ο κυβερνήτης της Καλιφόρνια  υπέγραψε νόμο το 2020 που δίνει περισσότερο χρόνο σε όσους ισχυρίζονται τη σεξουαλική κακοποίηση στην παιδική ηλικία να υποβάλλουν αγωγές, οι υποθέσεις άνοιξαν ξανά στο εφετείο.

Ένας άλλος δικαστής στη συνέχεια άνοιξε ξανά τις υποθέσεις το 2021, με έναν δικαστή να γράφει εκείνη την εποχή ότι «δεν υπήρχαν στοιχεία που να υποστηρίζουν τον ισχυρισμό του ενάγοντα ότι οι κατηγορούμενοι ασκούσαν έλεγχο στον Τζάκσον». 

Τζέιμς Σάφετσακ.

Ο Jonathan Steinsapir, δικηγόρος της περιουσίας του Τζάκσον, λέει ως απάντηση: «Είμαστε απογοητευμένοι με την απόφαση του Δικαστηρίου. Δύο διακεκριμένοι δικαστές απέρριψαν επανειλημμένα αυτές τις υποθέσεις σε πολλές περιπτώσεις την τελευταία δεκαετία επειδή το απαιτούσε ο νόμος».

«Παραμένουμε απόλυτα βέβαιοι ότι ο Μάικλ είναι αθώος για αυτούς τους ισχυρισμούς, οι οποίοι είναι αντίθετοι με όλα τα αξιόπιστα στοιχεία και την ανεξάρτητη επιβεβαίωση, και που διατυπώθηκαν για πρώτη φορά χρόνια μετά το θάνατο του Μάικλ από άνδρες με κίνητρο αποκλειστικά τα χρήματα», συνεχίζει ο δικηγόρος.Ο James Safechuck σε ένα αεροπλάνο με τον Michael Jackson όταν ήταν παιδί.

«Πιστεύουμε ότι η αλήθεια θα επικρατήσει τελικά με τη δικαίωση του Μάικλ για άλλη μια φορά. Ο ίδιος ο Μάικλ Τζάκσον είπε, «τα ψέματα τρέχουν γρήγορα, αλλά η αλήθεια τρέχει σε μαραθώνιους».

Οι ισχυρισμοί “βόμβα” εμφανίστηκαν ξανά στην τελευταία κατάθεση, αναφέροντας εν μέρει για τον Σέιφφετσακ ότι «από το 1988 έως το 1992, ο Τζάκσον κακοποιούσε τον ενάγοντα εκατοντάδες φορές σε διάφορες τοποθεσίες. Ο Τζάκσον έκανε έναν «γάμο» με τον ενάγοντα με ένα δαχτυλίδι και ένα υπογεγραμμένο έγγραφο για να προσποιηθεί ότι παντρεύτηκαν».

«Όποτε ο ενάγων επισκεπτόταν το Jackson’s Neverland Ranch, κοιμόταν στην κρεβατοκάμαρα του Τζάκσον». «Θα «μπέρδευαν» ένα άλλο υπνοδωμάτιο για να φαίνεται ότι ο ενάγων είχε κοιμηθεί εκεί».

Ο Μάικλ Τζάκσον ρίχνει ένα σημάδι ειρήνης.

Σύμφωνα με τα δικαστικά έγγραφα, οι υπάλληλοι του Τζάκσον φέρεται να «έγιναν μάρτυρες της σεξουαλικής κακοποίησης» ή «περιστάσεις που υποδηλώνουν σεξουαλική κακοποίηση».

«Ο φύλακας των κατηγορουμένων, ο Τσάρλι Μάικλς, είδε τον Τζάκσον να βάζει το χέρι του στον καβάλο του Ρόμπσον ενώ βρίσκονταν σε βόλτες στο λούνα παρκ στο Neverland Ranch», υποστηρίζουν επίσης τα αρχεία. «Σε άλλη περίπτωση, είδε τον Τζάκσον να κρατά τα γεννητικά όργανα του Ρόμπσον στο στούντιο χορού στο ράντσο».

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

Drew Barrymore: Aποκάλυψε πως βγαίνει με κάποιον έξι χρόνια μετά το διαζύγιο!

HerNewskl

Ο χήρος της Tina Turner, Erwin Bach για πρώτη φορά στο σπίτι της μετά τον θάνατο της

HerNews ka

Η easyJet προχωρά σε περικοπή πτήσεων τους θερινούς μήνες

Her News