HerNews.gr
Beauty

Αυτή είναι η απόλυτη ρουτίνα για σγουρά μαλλιά, σύμφωνα με τους κομμωτές

Τα κυματιστά μαλλιά έχουν διάφορες υφές και τύπους — 2a, 2b και 2c, για την ακρίβεια. Όπως   εξηγεί ο κομμωτής διασημοτήτων Bradley Leake , ” Τα μαλλιά 2a είναι συνήθως πιο λεπτά με λείες ρίζες και απαλό, λεπτό κύμα [σε σχήμα s].

Τα κύματα 2b είναι πιο καθορισμένα αλλά πιο ευαίσθητα στην υγρασία και το φριζάρισμα. Τα μαλλιά 2C είναι γενικά [πιο σφιχτές μπούκλες ] που είναι πιο παχύρρευστες, πιο χονδροειδές και χρειάζονται περισσότερη ενυδάτωση.

Ενώ κάθε τύπος μπούκλας έχει τις δικές του ανάγκες, ο Leake λέει ότι το απόλυτο κλειδί για τη διατήρηση όλων των κυματιστών μαλλιών είναι η καθιέρωση μιας ρουτίνας.

«Η καθιέρωση μιας ρουτίνας εκπαιδεύει τα μαλλιά να δίνουν με συνέπεια την εμφάνιση που θέλετε», λέει. 

Παρακάτω θα διαβάσετε μια βήμα-βήμα ρουτίνα για σγουρά μαλλιά που θα σας βοηθήσει να έχετε την καλύτερη μέρα για τα μαλλιά σας μέχρι τώρα.

#1 Λούστε με ένα σαμπουάν φιλικό προς τα κυματιστά μαλλιά

Σύμφωνα με τον Leake, όσοι έχουν σγουρά μαλλιά πρέπει να βρουν σαμπουάν που επιτυγχάνουν τη σωστή ισορροπία ενυδάτωσης. Οι μπούκλες 2Α συνήθως τα πάνε καλά με τα ελαφριά σαμπουάν , ενώ τα πιο πυκνά μαλλιά μπορούν να ανεχθούν ελαφρώς πλουσιότερα σαμπουάν γεμάτα με ενυδατικά συστατικά. Το σωστό σαμπουάν μπορεί επίσης να βοηθήσει στη μείωση του φριζαρίσματος χωρίς να χάσει την ακεραιότητα του κυματισμού.

#2 Εστίαση στο Conditioning

Μετά το λούσιμο των μαλλιών σας, ήρθε η ώρα να εστιάσετε στην περιποίηση. Μόλις τα μαλλιά σας είναι φρεσκολουσμένα, ο ειδικός προτείνει να εφαρμόσετε ένα βαθύ μαλακτικό και να το χτενίσετε στα μαλλιά σας, καθώς βοηθούν στην έγχυση της υγρασίας (και διευκολύνουν την επεξεργασία μέσω του μπερδέματος). Αφού ξεπλύνετε το προϊόν, μπορείτε να εφαρμόσετε ένα μαλακτικό.

#3 Ξεμπερδέψτε τα μαλλιά σας

Εάν εξακολουθείτε να έχετε κόμπους και μπερδέματα μετά το λούσιμο και την περιποίηση, αντιμετωπίστε τους απαλά. Πρώτα, απλώστε ένα σπρέι για ξέπλυμα στα βρεγμένα μαλλιά σας και, αν μπορείτε, χρησιμοποιήστε τα δάχτυλά σας για να ξεμπερδέψετε. Διαφορετικά πάρτε μια χτένα με φαρδιά δόντια και περάστε την μέσα από τα μαλλιά για να επιτρέψετε στο φυσικό μοτίβο κυμάτων να κρατηθεί.

#4 Χρησιμοποιήστε μια πετσέτα μικροϊνών

Αφού ξεμπερδέψετε τα μαλλιά, χρησιμοποιήστε μια πετσέτα μικροϊνών για να αφαιρέσετε την περίσσεια νερού, η οποία μπορεί να βαρύνει τις μπούκλες. Αντί να τυλίξετε τα μαλλιά σε μια πετσέτα, τρίψτε τα μέσα στην πετσέτα πιέζοντάς τα ελαφρά από το κάτω μέρος προς τις ρίζες. 

#5 Εφαρμόστε προϊόντα styling

Τα προϊόντα styling που χρησιμοποιούνται σε σπαστά μαλλιά δεν πρέπει να είναι βαριά ή λιπαρά, καθώς μπορούν να δώσουν στις μπούκλες μια λιπαρή όψη και να τις κάνουν να χάσουν το σχήμα τους. Ο Leake συνιστά ελαφριά προϊόντα όπως τζελ με βάση το νερό , μους , ορούς και κρέμες που θα τονίσουν τα μαλλιά χωρίς να τα κάνουν να αισθάνονται άκαμπτα.

#6 Αφήστε τα μαλλιά σας να στεγνώσουν

Μπορείτε να επιλέξετε το φυσικό στέγνωμα ή στέγνωμα με το πιστολάκι. Με την πρώτη μέθοδο, ο Leake προτείνει να χωρίσετε τα βρεγμένα μαλλιά στη μέση και να τα τυλίξετε σε δύο κότσους. «Το να αφήνετε τα μαλλιά να στεγνώσουν με αυτόν τον τρόπο είναι ιδιαίτερα ευεργετικό για τους τύπους μαλλιών 2α και 2β, επειδή τα μαλλιά θα στεγνώσουν με απαλούς αλλά καθορισμένους κυματισμούς». Το να πλέξετε χαλαρά τα βρεγμένα μαλλιά θα δημιουργήσει παρόμοιο αποτέλεσμα. 

#7 Προστατέψτε τα μαλλιά σας

Βεβαιωθείτε ότι οι μπούκλες σας διαρκούν προστατεύοντάς τες ενώ κοιμάστε. Μπορείτε να αποφύγετε την ένταση στα μαλλιά και το τριχωτό της κεφαλής σας χρησιμοποιώντας ένα σατέν ή μεταξωτό scrunchie, μαξιλαροθήκη και περιτύλιγμα κεφαλής. Αυτός ο συνδυασμός θα εξασφαλίσει ότι τα μαλλιά σας θα κρατήσουν το σχήμα τους και θα κρατήσουν μακριά το φριζάρισμα.

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

Jennifer Aniston: Aποκάλυψε τα μυστικά της skincare ρουτίνας της!

HerNewskl

Φαίη Σκορδά: Βρήκε τον πιο αποτελεσματικό τρόπο να αντιμετωπίσει το σπάσιμο της τρίχας!

HerNewskl

Σπιτική μάσκα σύσφιξης προσώπου με γιαούρτι

Her News