HerNews.gr
Διεθνή

Η «σπανιότερη» καμηλοπάρδαλη του κόσμου γεννήθηκε χωρίς κηλίδες στον ζωολογικό κήπο του Τενεσί – ΦΩΤΟ

Η πιο σπάνια καμηλοπάρδαλη του κόσμου με ένα μοναδικό σχέδιο κερδίζει ευρεία προσοχή στο διαδίκτυο. Αυτή η ιδιαίτερη καμηλοπάρδαλη γεννήθηκε σε έναν ζωολογικό κήπο που βρίσκεται στο Limestone του Τενεσί και αυτό που την κάνει να ξεχωρίζει είναι η έλλειψη κηλίδων.

Η ομάδα των φυλάκων του ζωολογικού κήπου στο ζωολογικό κήπο Brights έδωσε ένα ιδιαίτερο όνομα στη θηλυκή καμηλοπάρδαλη με καφέ παλτό. Γεννήθηκε στις 31 Ιουλίου. Την αποκαλούν «την πιο σπάνια του κόσμου» στο είδος της.

Η πιο σπάνια καμηλοπάρδαλη του κόσμου που γεννήθηκε στον ζωολογικό κήπο του Τενεσί φωτίζει την ανάγκη για προσπάθειες διατήρησης.

Η μοναδική καμηλοπάρδαλη στο είδος της

Οι ειδικοί στον ζωολογικό κήπο πιστεύουν ότι μπορεί να είναι η μόνη καμηλοπάρδαλη από το είδος (επιστημονικά γνωστή ως Giraffa reticulata) με μονόχρωμο τρίχωμα. Αυτές οι πληροφορίες προέρχονται από επίσημη ανακοίνωση που έδωσε στη δημοσιότητα ο ζωολογικός κήπος.

Παρόλο που είναι μόλις λίγων εβδομάδων, αυτό το πλάσμα με μακρύ λαιμό στέκεται σε εντυπωσιακό ύψος έξι ποδιών (1,8 μέτρα).

Η τελευταία φορά που εντοπίστηκε μια πεντακάθαρη  καμηλοπάρδαλη ήταν τη δεκαετία του 1970. Τότε, ένα μωρό καμηλοπάρδαλη με το όνομα Toshiko γεννήθηκε χωρίς κηλίδες σε έναν ιαπωνικό ζωολογικό κήπο.

Σημασία των κηλίδων καμηλοπάρδαλης

Οι κηλίδες της καμηλοπάρδαλης είναι εξαιρετικά σημαντικές για να παραμείνουν ασφαλή αυτά τα ζώα, ειδικά στην άγρια ​​φύση. Εκεί έξω στις αφρικανικές σαβάνες, όπου ζουν, αυτές οι κηλίδες λειτουργούν σαν καμουφλάζ. Βοηθούν τις καμηλοπαρδάλεις να ενωθούν με το περιβάλλον τους για να κρυφτούν από τα αρπακτικά.

Ωστόσο, οι κηλίδες τους εξυπηρετούν περισσότερα από ένα απλό καμουφλάζ. Κάτω από κάθε σημάδι, υπάρχει ένα πολύπλοκο δίκτυο αιμοφόρων αγγείων. Αυτά τα αγγεία χωρίζονται σε μικρότερα που βοηθούν τις καμηλοπαρδάλεις να απελευθερώσουν τη θερμότητα του σώματος. 

Αυτό σημαίνει επίσης ότι το μωρό καμηλοπάρδαλη που δεν έχει κηλίδες θα μπορούσε να είναι πιο επιρρεπές σε υπερθέρμανση. 

Το Ίδρυμα για τη διατήρηση της καμηλοπάρδαλης επιβεβαιώνει ότι έχουν απομείνει περίπου δεκαέξι χιλιάδες καμηλοπαρδάλεις χωρίς κηλίδες στους φυσικούς τους βιότοπους . Αυτό σηματοδοτεί μια σημαντική πτώση κατά πενήντα τοις εκατό τις τελευταίες τρεισήμισι δεκαετίες. Νωρίτερα, υπήρχαν περίπου τριάντα έξι χιλιάδες από αυτές τις καμηλοπαρδάλεις που ζούσαν στη φύση στην ήπειρο.

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

Jennifer Lopez: Ποιος είναι ο λόγος που ενοχλήθηκε με τις δηλώσεις της πρώην συζύγου του Ben Affleck;

HerNewskl

Madonna: Καλησπέρισε λάθος πόλη στη συναυλία της & αναγκάστηκε να ζητήσει συγγνώμη

HerNews ka

Kanye West: Πέταξε στο δρόμο το κινητό τηλέφωνο μιας γυναίκας που τον κατέγραφε

HerNews ka