HerNews.gr
Ελλάδα

Πολιτική Προστασία: Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς σε Αττική, Βοιωτία και Εύβοια

Σε αυτές τις περιοχές ο κίνδυνος για την εκδήλωση πυρκαγιάς είναι ιδιαίτερα υψηλός.

Η Πολιτική Προστασία και η Πυροσβεστική βρίσκονται σε πλήρη ετοιμότητα και παράλληλα στη δημοσιότητα έχουν δοθεί χάρτες που απεικονίζουν τις περιοχές εκείνες που βρίσκονται σε υψηλό κίνδυνο.

Για σήμερα, Παρασκευή 25/8, πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς επιπέδου 4 προβλέπεται στις περιοχές της Αττικής, της Βοιωτίας και της Εύβοιας.

Σε γενική επιφυλακή παραμένει το προσωπικό των Πυροσβεστικών της Επικράτειας  προκειμένου να αντιμετωπιστούν οι αυξημένες υπηρεσιακές απαιτήσεις, που έχουν προκύψει λόγω του μεγάλου αριθμού πυρκαγιών καθώς και του πολύ υψηλού κινδύνου πυρκαγιάς (κατηγορία κίνδυνου 4), ενώ συνεχίζονται οι περιπολίες εναέριας επιτήρησης, καθώς και περιπολίες από Πυροσβεστικές, Αστυνομικές και Στρατιωτικές δυνάμεις.

Ταυτόχρονα, για τις ανωτέρω περιοχές, εφαρμόζεται το Σχέδιο δράσεων Πολιτικής Προστασίας για την αντιμετώπιση κινδύνων λόγω δασικών πυρκαγιών, σύμφωνα με το οποίο, μεταξύ άλλων, προβλέπεται, η εφαρμογή του μέτρου της προληπτικής απαγόρευσης της κυκλοφορίας οχημάτων και παραμονής εκδρομέων σε εθνικούς δρυμούς, δάση και “ευπαθείς” περιοχές.

Επισημαίνεται ότι ο κίνδυνος δασικών πυρκαγιών είναι πολύ υψηλός σε πολλές περιοχές της χώρας, καθώς θα επικρατούν ευνοϊκές συνθήκες για την εκδήλωσή τους.

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

Τυχερά παιχνίδια: Πάνω από 25 δισ. ο τζίρος για το 2022

Her News

25η Μαρτίου: Τι θα φάνε οι ξένοι ηγέτες στο Προεδρικό Μέγαρο

Her News b

Πέθανε από κορονοϊό η ηθοποιός Φρύνη Αρβανίτη

Her News b