HerNews.gr
Ψυχολογία

Τι δείχνει ο καφές που πίνεις για την προσωπικότητά σου;

Γνωρίζατε ότι το είδος του καφέ που πίνετε μπορεί να αποκαλύψει πολλά για την προσωπικότητά σας; Αυτό μάλλον ακούγεται ενδιαφέρον, ενώ υπάρχει κι επιστημονική βάση που δείχνει να επιβεβαιώνει την συσχέτιση αυτών των δύο.

Η ψυχολόγος Ramani Durvasula διεξήγαγε μια μελέτη για να αξιολογήσει τα χαρακτηριστικά της προσωπικότητας διαφορετικών ανθρώπων που πίνουν καφέ.

Η επιστημονική μελέτη υποστηρίχθηκε από ειδικούς στη γλώσσα του σώματος, οι οποίοι ανακάλυψαν ότι ο καφές που πίνουμε αποκαλύπτει πολλά για τη διάθεση, τον χαρακτήρα και την αυτοεκτίμησή μας.

Το φύλο έχει επίσης αντίκτυπο στον τύπο του καφέ που παραγγέλνετε. Γενικά, ό,τι περιέχει γάλα προτιμάται κυρίως από τις γυναίκες, ενώ οι άνδρες παραγγέλνουν πιο συχνά έναν εσπρέσο. Για να μάθετε τι δείχνει ο αγαπημένος σας καφές για την προσωπικότητά σας, διαβάστε παρακάτω.

Εσπρέσο

Οι λάτρεις του εσπρέσο είναι φυσικοί ηγέτες. Εστιάζουν στο πώς θα πετύχουν με τους στόχους τους κι εργάζονται σκληρά τόσο στην προσωπική, όσο και στην επαγγελματική τους ζωή. Επιπλέον, απολαμβάνουν πραγματικά τη γεύση του καφέ!

Americano

Προτιμώντας τα πιο απλά πράγματα στη ζωή, οι φαν του americano είναι κυρίως  ευσυνείδητοι κι ήρεμοι ως χαρακτήρες. 

Καφές latte

Οι λάτρεις του latte αναζητούν την άνεσηστη ζωή τους. ‘Ενα ακόμη χαρακτηριστικό της προσωπικότητάς τους είναι ότι θέλουν να βοηθάνε τους άλλους ανθρώπους.

Καπουτσίνο

Ο καπουτσίνο προτιμάτε από εκείνους τους ανθρώπους που τους αρέσει να έχουν τον έλεγχο σε ό,τι τους συμβαίνει στη ζωή τους. Επίσης ο καπουτσίνοείναι ο αγαπημένος καφές κυρίως των γυναικών. 

Γαλλικός

Οι άνθρωποι που πίνουν γαλλικό καφέ είναι συνήθως χαλαροί. Ωστόσο, αυτό μπορεί να τους κάνει να υστερούν στον προγραμματισμό και να καθυστερούν τις εργασίες τους.

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

Συμβουλές για να παραμένεις ήρεμη!

Her News

Σχέση μητέρας – κόρης: Οι χρυσές συμβουλές

Her News

Καλοκαιρινοί έρωτες: Γιατί τελειώνουν γρήγορα τις περισσότερες φορές; – Ο ψυχολόγος Πάνος Πλουμίδης μας εξηγεί

HerNews ka