HerNews.gr
Ελλάδα

Λέσβος: Σάλος από γαϊδουροδρομίες – Νεαρά παιδιά μαστιγώνουν ανελέητα τα γαϊδουράκια

Αγώνες δρόμου με γαϊδουράκια που αναβάτες είναι παιδιά είναι μία καινούρια «συνήθεια» νεαρών στο νησί της Λέσβου, που έχει προκαλέσει σάλο.

Τα παιδιά μάλιστα κρατούν βίτσες και μαστιγώνουν τα ζώα για να πάνε πιο γρήγορα και να τερματίσουν πρώτοι.

Το ανατριχιαστικό της υπόθεσης είναι η στάση των γονέων και άλλων ενηλίκων που βρίσκονται στο σημείο, οι οποίοι με τον τρόπο τους ενθαρρύνουν τα παιδιά να συνεχίσουν να μαστιγώνουν ανελέητα τα γαϊδουράκια για να τερματίσουν.

Παρόλο που το βίντεο που προκαλεί σάλο, μία γυναίκα ακούγεται να λέει πως πρέπει να σταματήσουν να χτυπάνε τα γαϊδουράκια, οι παρευρισκόμενοι, απευθυνόμενοι σε εκείνοι της λένε «άστα να τα χτυπάνε, δώσε».

Ο φιλοζωικό σύλλογος «Κιβωτός» της Μυτιλήνης, θα προβεί σε καταγγελία σήμερα στην αστυνομία και στη Διεύθυνση Κτηνιατρικής Λέσβου έτσι ώστε, σύμφωνα με τον πρόεδρο του συλλόγου, κ. Ιωσήφ Μποτετζάγια να επιβληθούν κυρώσεις εκεί που πρέπει, καθώς στο περιστατικό εμπλέκονται πολλά άτομα.

Τα ερωτήματα που προκύπτουν είναι πολλά, μεταξύ αυτών για το ποιος έδωσε την άδεια να γίνουν αυτοί οι «αγώνες», ποιοι είναι οι γονείς των παιδιών καθώς και σε ποιόν ανήκουν τα γαϊδουράκια.

Σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία, όποιο ζώο συμμετέχει σε κάποια διοργάνωση θα πρέπει να έχει άδεια από τον Δήμο και από τον κτηνίατρο.

Το περιστατικό συνέβη στην Κώμη Λέσβου και διοργανώθηκε από τον Ιππικό Σύλλογο.

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

«Παράθυρο» σε επιστροφή της μάσκας λόγω σοβαρής έξαρσης

Her News b

Βίκυ Κουλιανού: Αποκαλύπτει το πρόβλημα υγείας της

Her News b

Καιρός: Αλκυονίδες μέρες με άνοδο της θερμοκρασίας

HerNews ka