HerNews.gr
Διεθνή

Αυστραλία: Σκουλήκι 8 εκατοστών ζούσε στον εγκέφαλο γυναίκας

Οι νευροχειρουργοί του νοσοκομείου της Καμπέρας δεν πίστευαν αυτό που έβλεπαν. Στον εγκέφαλο γυναίκας βρήκαν ένα παρασιτικό σκουλήκι οκτώ εκατοστών και μάλιστα ζωντανό.

Η 64χρονη ασθενής παρουσίαζε απώλεια μνήμης και κατάθλιψη, ενώ υπέφερε από πόνους στην κοιλιά. Υποβλήθηκε σε μαγνητική εγκεφάλου και η νευροχειρουργός αποφάσισε να την εγχειρήσει.

«Η πρώτη σκέψη… Θεέ μου, τί είναι αυτό; Κινείται! Πάρτε το από τα χέρια μου», είπε η νευροχειρούργος.

Κλήθηκε ο ειδικός στις λοιμώξεις.

«Σίγουρα, αυτό δεν είναι κάτι που το βλέπουμε τακτικά και θα σας πει και η νευροχειρουργός ότι όταν χειρουργείς τον εγκέφαλο κάποιου και κάνεις βιοψία από κάτι, δεν περιμένεις ποτέ να συναντήσεις κάτι ζωντανό», σχολίασε ο ειδικός στις λοιμώξεις.

Πρώτη φορά παρατηρείται ζωντανό παράσιτο σε ανθρώπινο εγκέφαλο.

«Σίγουρα γνωρίζουμε ότι στον άνθρωπο υπάρχουν παράσιτα που μπορούν να εισέλθουν στον εγκέφαλο, τα οποία είναι γνωστά παράσιτα των ανθρώπων, αλλά κάτι τόσο μεγάλο, 8 εκατοστών και να στριφογυρίζει, είναι κάτι που δεν έχουμε ξαναδεί ποτέ σε άνθρωπο και σίγουρα κάτι που δεν θα ξεχάσουμε ποτέ» δήλωσε ο ειδικός στις λοιμώξεις.

Εξειδικευμένο στα παράσιτα εργαστήριο κατέληξε ότι πρόκειται για το στρογγυλό σκουλήκι Οφιδασκάρις Ρομπέρτσι που συναντάται στους πύθωνες.

Η ασθενής κατοικεί σε μια περιοχή με λίμνη και πολλούς πύθωνες. Η 64χρονη μάζευε και μαγείρευε χόρτα και έτσι ήρθε σε επαφή με το παράσιτο του πύθωνα.

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

Twitter – Μασκ: Η μεγαλύτερη δικαστική μάχη στην ιστορία της Wall Street

Her News

Sophie Turner: Σε σχέση με την “κολλητή” της; Το καυτό φιλί στο στόμα

HerNews ka

Madonna: Εξακολουθεί να είναι αδύναμη και πολύ κουρασμένη – Περνά τον περισσότερο χρόνο στο κρεβάτι

HerNews ka