HerNews.gr
Γνώμες

1η του μήνα: 4 πράγματα που μπορείς να κάνεις για να πάει καλά!

Η αρχή ενός νέου μήνα είναι μια εξαιρετική στιγμή για να πατήσετε το κουμπί “επαναφορά” και να ενεργοποιηθείτε ξανά για να έχετε δημιουργικές ημέρες. Η πρώτη μέρα κάθε μήνα είναι η καλύτερη στιγμή για να σταματήσετε, να σκεφτείτε, να επανασυνδεθείτε με τον εαυτό σας και να θέσετε σημαντικούς στόχους.

Τώρα που ήρθε ο Σεπτέμβριος είναι η ιδανική στιγμή για να οργανωθείτε και να βεβαιωθείτε ότι δεν θα χάσετε τίποτα όλο τον επόμενο μήνα.

Υπάρχουν τόσα πολλά απλά πράγματα που μπορείτε να κάνετε στην αρχή κάθε μήνα για να αποφύγετε το περιττό άγχος αργότερα.

Σε αυτό το άρθρο μοιραζόμαστε 4 πράγματα που πρέπει να κάνετε όταν ξεκινάει ένας μήνας για να  βεβαιωθείτε ότι οι στόχοι σας θα κατακτηθούν.

1. Προσθήκη υπενθυμίσεων στο ημερολόγιό σας για όλες τις μηνιαίες εργασίες 

Με τους γρήγορους ρυθμούς της καθημερινής ζωής να μας αγχώνουν και να μας πιέζουν είναι απολύτως λογικό να ξεχνάμε ορισμένα ραντεβού ή δουλειές που θέλουμε να κάνουμε. Για να είστε λίγο πιο χαλαρές αυτόν τον μήνα σημειώστε στο ημερολόγιο του κινητού σας όλες τις εργασίες σας. Έτσι με την προσθήκη υπενθυμίσεων θα θυμάστε εγκαίρως όλα όσα έχετε κανονίσει.

2. Θέστε στόχους

Μετά τον προγραμματισμό, το δεύτερο πράγμα που πρέπει να κάνετε όταν εξετάζετε τα πράγματα που πρέπει να γίνουν στην αρχή κάθε μήνα είναι ο καθορισμός στόχων.

Σκεφτείτε τον προηγούμενο μήνα τι πήγε καλά, τι χρειάζεται περισσότερη προσοχή και τι θέλετε να πετύχετε. Στη συνέχεια, βάλτε στόχους για τον μήνα. Επιλέξτε μέχρι τρεις και θυμηθείτε ότι οι πολλοί στόχοι θα σκορπίσουν την εστίασή σας. Καταγράψτε τους στόχους σας και δημιουργήστε εύκολα κι εφικτά βήματα δράσης για κάθε στόχο.

3. Δημιουργήστε τον προϋπολογισμό σας

Το τρίτο πράγμα από τα σημαντικά πράγματα που πρέπει να κάνετε είναι να ορίσετε έναν προϋπολογισμό. Σκεφτείτε τον προηγούμενο μήνα αν υπήρξαν κάποιες απροσδόκητες αγορές, που οδήγησαν σε πολλά έξοδα. 

Για να δημιουργήσετε τον προϋπολογισμό σας, σημειώστε σε ένα χαρτί το εισόδημά σας. Υπολογίστε περίπου τα έξοδα για το ενοίκιο, το αυτοκίνητο, αλλά και τους λογαριασμούς σας κι αφήστε ένα 20% για αποταμίευση. Επίσης καλό είναι να μείνει ένα 30% για όλα τα άλλα που θα προκύψουν.

4. Φτιάξτε μια λίστα με όσα δεν έχετε προλάβει να κάνετε

Υπάρχει κάτι το οποίο δεν καταφέρατε τον περασμένο μήνα; Τίποτα πραγματικά σημαντικό; Η αρχή του μήνα είναι η τέλεια στιγμή για να αναθεωρήσετε τη λίστα υποχρεώσεων σας και να δημιουργήσετε μια λίστα με ημιτελή έργα που θα ολοκληρώσετε κατά τη διάρκεια του μήνα. Κλείστε ένα ραντεβού με τον εαυτό σας για να ολοκληρώσετε αυτές τις εργασίες κι επιβραβεύστε τον εαυτό σας μετά.

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

Όταν τα λόγια του Κωστή, μου θύμισαν την πρώτη συναυλία που τον είδα

Her News

Πέμπτη: Ένα μικρό Σάββατο

Her News b

Οι Κυριακές είναι για τους αγαπημένους μας

Her News b