HerNews.gr
Ελλάδα

Αίθριος ο καιρός με αραιή συννεφιά το Σάββατο – Η πρόγνωση της Χριστίνας Ρήγου

Το Σάββατο θα επικρατήσουν καλές καιρικές συνθήκες σε όλη τη χώρα, με θερμοκρασίες σχεδόν φυσιολογικές για την εποχή, ίσως λίγο υψηλότερες από τα κανονικά επίπεδα και με τις βροχές να επηρεάζουν σε μικρό βαθμό τα ορεινά τμήματα.

Ο καιρός θα είναι αίθριος στις περισσότερες περιοχές, με ηλιοφάνεια και αραιή συννεφιά, και στα ηπειρωτικά και στα νησιά.

Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα κεντρικά και βόρεια ορεινά και κυρίως στα ορεινά της Μακεδονίας και της ανατολικής Θεσσαλίας, αλλά και στα ορεινά της Εύβοιας, προβλέπονται τοπικές βροχές. Από το απόγευμα και στη συνέχεια οι όποιες νεφώσεις πάνω από τη χώρα θα διαλυθούν, και ο καιρός θα είναι αίθριος και κατά τη διάρκεια των βραδινών ωρών.

Η θερμοκρασία θα παρουσιάσει μικρή άνοδο στη δυτική Ελλάδα, πλησιάζοντας τους 36 βαθμούς. Χωρίς ουσιαστικές αλλαγές στην υπόλοιπη χώρα, στους 34 στα βόρεια και ανατολικά, 35 στα νότια ηπειρωτικά και μέχρι 34 στα νοτιότερα νησιωτικά τμήματα.

Οι άνεμοι θα πνέουν σε βόρειες διευθύνσεις. Στο Ιόνιο σε ήπιες εντάσεις, δε θα ξεπεράσουν τα 3-4 μποφόρ. Στο Αιγαίο όμως θα ξεκινήσουν να ενισχύονται και θα πνέουν έως 6-7 μποφόρ τοπικά.

Στην Αττική ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος, με τον ήλιο να κυριαρχεί κατά τη διάρκεια της ημέρας. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 22-34 βαθμούς Κελσίου και θα πνέει βόρειος άνεμος στις γύρω θαλάσσιες περιοχές 4-5 και από το μεσημέρι και 6 μποφόρ.

Στη Θεσσαλονίκη θα επικρατήσει ηλιοφάνεια με αραιή συννεφιά. Το μεσημέρι στα γύρω ορεινά θα συννεφιάσει πρόσκαιρα, με πιθανότητα να σημειωθούν τοπικές βροχές μικρής έκτασης. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 22-32 βαθμούς και οι άνεμοι βόρειοι ασθενείς 2-3 μποφόρ, βαθμιαία θα στραφούν σε νότιους.

Η πρόγνωση του καιρού για Κυριακή & Δευτέρα

Όσον αφορά την εξέλιξη του καιρού, την Κυριακή η μέρα θα κυλήσει με παροδικές νεφώσεις στις περισσότερες περιοχές. Και στα βόρεια και ανατολικά ηπειρωτικά είναι πιθανόν να σημειωθούν τοπικές βροχές το μεσημέρι. Η θερμοκρασία δεν θα αλλάξει σημαντικά, προσεγγίζοντας τους 36 στα δυτικά και 33-34 στις υπόλοιπες περιοχές. Βορειοδυτικοί οι άνεμοι στα πελάγη, ισχυροί 6-7 μποφόρ.

Τη Δευτέρα σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία αναμένεται μεταβολή του καιρού, η οποία θα είναι σχετικά έντονη για την εποχή.

Προβλέπονται λοιπόν βροχές και καταιγίδες οι οποίες θα ξεκινήσουν από τα βόρεια, και θα φτάσουν σταδιακά μέχρι και την Κρήτη.

Πιθανόν να είναι ισχυρές στα δυτικά και βόρεια, και να συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις, κεραυνούς και μεγάλη ποσότητα νερού.

Η θερμοκρασία θα παρουσιάσει πτώση, φτάνοντας τους 25-30 βαθμούς στα ηπειρωτικά, 20 βαθμούς στη δυτική Μακεδονία, ως 32 στο νότιο Αιγαίο. Βόρειοι οι άνεμοι στα πελάγη με ένταση μέχρι 6, τοπικά και 7 μποφόρ.

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

Τέμπη: Σε στενό οικογενειακό κύκλο η κηδεία των δίδυμων αδερφών και της ξαδέρφης τους

Her News b

Καλύτερη η εικόνα από τις πυρκαγιές σε Κουβαρά, Κερατέα, Λουτράκι – Ενεργά μέτωπα στα Δερβενοχώρια

HerNews ka

Πλοία: Δεμένα στα λιμάνια λόγω της 24ωρης απεργίας των ναυτικών για τη δολοφονία του Αντώνη Καρυώτη

HerNews ka