HerNews.gr
Health

Πρωινά ροφήματα που είναι πιο υγιεινά από τον καφέ

Ένα από τα αγαπημένα πρωινά ροφήματα για πολλούς ανθρώπους είναι ο καφές, Μάλιστα πολλοί έχουν τη συνήθεια να πίνουν καφέ αμέσως μόλις ξυπνήσουν κι ας έχουν άδειο στομάχι. Ωστόσο, αυτή είναι μια κακιά συνήθεια, αφού η κατανάλωση καφέ το πρωί χωρίς να έχετε φάει πρωινό, μπορεί να οδηγήσει σε αυξημένη παραγωγή οξέος στο στομάχι. Αυτό με την σειρά του οδηγεί σε πεπτική δυσφορία, παρεμβολή στην απορρόφηση θρεπτικών συστατικών και διακυμάνσεις του σακχάρου στο αίμα. Ακολουθούν καλύτερες και πιο υγιεινές εναλλακτικές για να διαλέξετε.

Νερό με κουρκουμά 

Ένα από τα πιο υγιεινά ροφήματα για το πρωί είναι 2 ή 3 πρέζες κουρκουμά σε ζεστό νερό. Ο κουρκουμάς μπορεί να κάνει ένα σούπερ υγιεινό πρωινό ρόφημα για να ξεκινήσετε τη μέρα σας. Σίγουρα θα βοηθήσει στην τόνωση του μεταβολισμού σας και στο να απαλλαγείτε από το περιττό λίπος.

Νερό με λεμόνι

Στύβουμε μισό λεμόνι σε ζεστό νερό. Αν το βρίσκετε πολύ πικάντικο, μπορείτε να προσθέσετε λίγη ποσότητα μελιού στο ρόφημα. Για να κάνετε αυτό το ρόφημα πιο δυνατό, μπορείτε επίσης να προσθέσετε μια πρέζα κανέλα.

Το να πίνετε αυτό το ρόφημα το πρωί μπορεί να είναι εξαιρετικά αναζωογονητικό κι επίσης να βοηθήσει στην αποβολή των τοξινών από το σώμα σας. Είναι επίσης ένα υγιεινό ρόφημα για το δέρμα σας.

Απλό ή ζεστό νερό

Αν δεν θέλετε τίποτα σύνθετο για το πρωί, απλά πιείτε ένα ποτήρι σκέτο ή χλιαρό νερό με άδειο στομάχι. Αυτό θα ενυδατώσει το σώμα σας και θα επιταχύνει τον μεταβολισμό σας. Είναι από τα ροφήματα που σας βοηθάνε στην αποβολή των τοξινών από το σώμα σας.

Πότε να πιείτε το πρωινό σας καφέ;

Αφού καταναλώσετε κάποιο από αυτά τα ροφήματα, φροντίστε να φάτε μερικούς ξηρούς καρπούς όπως  αμύγδαλα. Αν θέλετε να καταναλώσετε κάτι γλυκό, μπορείτε να επιλέξετε σταφίδες, χουρμάδες ή φρέσκα φρούτα. Λίγη ώρα αφού φάτε κάποιο από αυτά, μπορείτε να πιείτε το πρωινό σας καφέ. Είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι θα χρειαστεί λίγος χρόνος για να απομακρυνθείτε από τη συνηθισμένη σας συνήθεια να καταναλώνετε καφέ και να το αντικαταστήσετε με οποιοδήποτε από τα προαναφερθέντα ροφήματα.

Οι τροφές που θα σου δώσουν ενέργεια

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

Προσωπικός Γιατρός: Προς υλοποίηση το νέο σύστημα της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας

Her News

Hangover: Με αυτές τις τροφές θα το καταπολεμήσεις

Her News b

Οδηγίες ΕΚΑΒ: Πως να φτιάξετε ένα πλήρες κουτί πρώτων βοηθειών

Her News b