HerNews.gr
Health

Πόσο καφέ την ημέρα μπορείτε να πίνετε, σύμφωνα με τους ειδικούς;

Πολλοί από εμάς τείνουμε να πίνουμε δύο, τρία ή περισσότερα φλιτζάνια καφέ την ημέρα. Βασιζόμαστε στην ενέργεια που μας χαρίζει ο καφές κάθε πρωί, αλλά και κατά τη διάρκεια της μέρας, ώστε να τονωθούμε.

Αλλά τώρα που αποτελεί αναπόσπαστο μέρος της καθημερινότητάς μας, δεν σταματάμε συχνά να σκεφτόμαστε τον αντίκτυπο που μπορεί να έχει στην υγεία μας ή αν θα έπρεπε να το περιορίσουμε.

Λοιπόν, εδώ είναι όλα όσα πρέπει να ξέρετε για το αγαπημένο σας ρόφημα.

Πόσα φλιτζάνια καφέ πρέπει να πίνετε την ημέρα;

Οι ειδικοί τείνουν να συμφωνούν ότι οι περισσότεροι άνθρωποι μπορούν να καταναλώνουν με ασφάλεια έως και 300 mg καφεΐνης την ημέρα. Ένα φλιτζάνι στιγμιαίος καφές περιέχει περίπου 100 mg καφεΐνης, οπότε δεν πρέπει να υπερβαίνετε τα τρία φλιτζάνια την ημέρα.

Συγκεκριμένα οι έγκυες γυναίκες δεν πρέπει να καταναλώνουν περισσότερο από 200 mg ή 2 φλιτζάνια καφεΐνης την ημέρα. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι τα υψηλά επίπεδα καφεΐνης μπορεί να έχουν ως αποτέλεσμα τα μωρά να έχουν χαμηλό βάρος γέννησης, γεγονός που μπορεί να αυξήσει τον κίνδυνο προβλημάτων υγείας στη μετέπειτα ζωή ή ακόμα και της αποβολής.

Είναι κακός ο καφές για εσάς;

Υπάρχουν σχετικά λίγοι θάνατοι που αναφέρθηκαν από υπερβολική δόση καφεΐνης. Γενικά, οι υπερβολικές δόσεις καφεΐνης στους ενήλικες είναι πολύ σπάνιες. Αυτό επειδή θα ήταν σχεδόν αδύνατο να καταναλωθεί μια θανατηφόρα ποσότητα σε σύντομο χρονικό διάστημα.

Στους ανθρώπους, οι συγκεντρώσεις στο αίμα από 80 έως 100 μικρογραμμάρια/ml ή η κατάποση 10 γραμμαρίων καφεΐνης θεωρούνται θανατηφόρα, αλλά αυτό ισοδυναμεί με την κατανάλωση περίπου 100 φλιτζανιών καφέ.

Ωστόσο, η υπερβολική δόση καφεΐνης μπορεί να έχει άλλες επιπλοκές. Η μελέτη διαπίστωσε ότι οι παρενέργειες της υπερβολικής δόσης καφεΐνης μπορεί να είναι βαθιές. Μπορεί να προκαλέσουν την εμφάνιση επιληπτικών κρίσεων και σε σοβαρές περιπτώσεις, ακόμη και καρδιακής ανακοπής.

Σίγουρα όμως όσο πιο αργά το απόγευμα πιείτε καφέ, μπορεί μετά να μην σας είναι εύκολο να κοιμηθείτε καλά το βράδυ.

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

Πέντε τρόποι για να ενισχύσετε τη μνήμη σας

Her News

Τι πρέπει να προσέχουμε στα μάτια μας το καλοκαίρι

HerNews ka

Πόσα οφέλη έχει το πεπόνι για την υγεία μας;

Her News