HerNews.gr
Health

Hangover: Με αυτές τις τροφές θα το καταπολεμήσεις

drunk

Το hangover είναι πολύ ενοχλητικό αλλά δε χρειάζεται να καθίσετε με σταυρωμένα τα χέρια περιμένοντας να περάσει. Υπάρχουν τροφές-φάρμακα που βοηθούν στην καταπολέμησή του.

Ποιές είναι λοιπόν αυτές οι άμεσες λύσεις του Hangover;

Μπανάνες

Οι μπανάνες θα αναπληρώσουν το κάλιο που χάθηκε λόγω της υπέρμετρης κατανάλωσης αλκοόλ, που όπως έχεις ήδη εμπεδώσει, έχει την ικανότητα να σε «στεγνώνει». Είναι η έλλειψη του που σου προκαλεί τις τάσεις για εμετό, τις κράμπες, το αίσθημα κόπωσης, τη ναυτία.  Οι μπανάνες, πλούσιες σε κάλιο, θα βοηθήσουν να ανακάμψεις. Και αν το στομάχι σου επαναστατεί ενάντια σε οποιαδήποτε μορφή στέρεας τροφής, βάλε τη μπανάνα στο μπλέντερ και φτιάξε ένα smoothie.

hangover

Σούπες

Μέσα στην εξάντλησή σου, ακόμη και το μάσημα σου φαίνεται βουνό. Ένα μπολ ζεστή σούπα φαντάζει η τέλεια επιλογή. Και είναι. Μπορείς να δοκιμάσεις μια έτοιμη σούπα, χαμηλή σε νάτριο, αλλά είναι πολύ εύκολο να φτιάξεις και τη δική σου. Ζέστανε ζωμό ή νερό με έναν κύβο κοτόπουλο, πρόσθεσε οποιοδήποτε λαχανικό έχεις εύκαιρο (και νουντλς αν θέλεις) και μαγείρεψέ τα μέχρι να μαλακώσουν. Το ζουμί θα αναπληρώσει τα χαμένα υγρά, ενώ τα λαχανικά θα ανεφοδιάσουν το σώμα με θρεπτικά συστατικά που παρασύρθηκαν από το αλκοόλ.

Κρακεράκια (σκέτα)

Αν νοιώθεις τόσο χάλια το στομάχι σου για να δοκιμάσεις έστω και το πιο ελαφρύ πρωινό, φάε μερικά κρακεράκια ή φρυγανιές, σκέτα. Θα απορροφήσουν τα υπολείμματα τοξινών και θα νοιώσεις σύντομα πολύ καλύτερα.

pain

Energy Drinks

Αν η σκέψη και μόνο οποιουδήποτε φαγητού ή ακόμη και του νερού επιδεινώνει την κατάσταση, τότε άνοιξε ένα ενεργειακό ποτό. Θα αναπληρώσει τους ηλεκτρολύτες που έκαψες και τα υγρά που έχασες λόγω των διουρητικών ιδιοτήτων του αλκοόλ. Φρόντισε η επιλογή σου να είναι χαμηλή σε ζάχαρη.

Νερό

Ένα ποτήρι νερό, μόλις ξυπνήσεις, θα ενυδατώσει άμεσα τον οργανισμό σου και θα σε ανακουφίσει και θα απομακρύνει το σύννεφο από μπροστά σου. Την επόμενη φορά (αν και ορκίζεσαι «ποτέ ξανά!» ) θυμήσου να πίνεις νερό τακτικά παράλληλα με το ποτό σου.

 

Νεότερα Άρθρα

Pfizer: Πως αντιδρά το εμβόλιο στην παραλλαγή Δέλτα;

Her News b

Ζέστη: 5 έξυπνοι τρόποι για να δροσιστείτε

Her News b

Τι είναι η γρίπη περιόδου;

Her News