HerNews.gr
Health

Σημάδια ότι μπορεί να έχετε αυτοάνοσο νόσημα

Το αυτοάνοσο νόσημα μπορεί να επηρεάσει πολλά εκατομμύρια ανθρώπους στον κόσμο. Υπάρχουν σε διάφορες ποικιλίες, όπως η ρευματοειδής αρθρίτιδα, ο διαβήτης τύπου Ι, η νόσος του θυρεοειδούς, ο λύκος, η ψωρίαση, η σκλήρυνση κατά πλάκας και πολλά άλλα. Επίσης υπάρχουν διαφορετικά είδη συμπτωμάτων σε όλο το σώμα που κυμαίνονται από ήπια έως σοβαρά.

Τι είναι τα αυτοάνοσα νοσήματα;

Αν κι υπάρχουν πολλοί διαφορετικοί τύποι αυτοάνοσων ασθενειών και μπορούν να επηρεάσουν πολλά διαφορετικά όργανα, στη ρίζα τους είναι όλα παρόμοια. Το αυτοάνοσο νόσημα είναι μια ανοσολογική απόκριση που προκαλείται από συστηματική φλεγμονή που οδηγεί το σώμα σας να επιτεθεί στον εαυτό του. Το ανοσοποιητικό σας σύστημα διαθέτει ένα πολύ εξελιγμένο σύστημα για να σας κρατά ασφαλείς. Αναγνωρίζει όλες τις ξένες ουσίες που εισέρχονται στο σώμα σας κι έρχεστε σε επαφή. Εάν το ανοσοποιητικό σας σύστημα κρίνει οτιδήποτε επικίνδυνο, θα παράγει αντισώματα για να αποκρούσει τους επιβλαβείς εισβολείς.

Τα αυτοάνοσα νοσήματα αναπτύσσονται όταν το σώμα σας εργάζεται σκληρά για να αμυνθεί ενάντια σε κάτι δυνητικά επικίνδυνο, όπως ένα αλλεργιογόνο, μια τοξίνη, μια λοίμωξη ή ακόμα κι ένα τρόφιμο. Στην περίπτωση του αυτοάνοσου δεν μπορεί να διαφοροποιήσει τον εισβολέα από τα μέρη του σώματός σας. Οπότε, το σώμα σας στρέφει αυτά τα αντισώματα εναντίον του, προκαλώντας όλεθρο στα όργανά σας.

Σημάδια ότι μπορεί να έχετε αυτοάνοση νόσο

Εάν αντιμετωπίζετε κάποιο από αυτά τα συμπτώματα, ειδικά έναν συνδυασμό πολλών από αυτών, μπορεί να έχετε μια αυτοάνοσο νόσημα.

Τα συνήθη συμπτώματα είναι πόνος στις αρθρώσεις, μυϊκός πόνος ή αδυναμία.

Μπορεί να παρατηρήσετε απώλεια βάρους, αϋπνία, δυσανεξία στη θερμότητα ή γρήγορος καρδιακός παλμός.

Στα αυτοάνοσα νοσήματα συχνά θα έχετε επαναλαμβανόμενα εξανθήματα ή κνίδωση, ευαισθησία στον ήλιο, εξάνθημα σε σχήμα πεταλούδας στη μύτη και τα μάγουλά σας.

Δυσκολία συγκέντρωσης ή εστίασης κι αίσθημα κόπωσης, είναι επίσης συμπτώματα. Το ίδιο ισχύει για την τριχόπτωση, τα ξηρά μάτια, το μούδιασμα ή το μυρμήγκιασμα στα χέρια ή τα πόδια.

Θυμηθείτε, όλα τα αυτοάνοσα νοσήματα είναι πρόβλημα του ανοσοποιητικού σας συστήματος. Αντιμετωπίζοντας τα βαθύτερα αίτια, θα πετύχετε τη βέλτιστη ανοσοποιητική σας λειτουργία. Το σώμα σας δεν θα επιτίθεται πλέον στον εαυτό του. Τότε τα συμπτώματά σας μειώνονται ή ακόμη κι εξαφανίζονται εντελώς.

Το σημαντικό πράγμα που πρέπει να έχετε κατά νου είναι ότι εσείς έχετε τη δυνατότητα να πάρετε την υγεία σας ξανά στα χέρια σας.

Τα γονίδιά σας δεν ελέγχουν τη μοίρα σας. Αν είστε πρόθυμοι να δεσμευτείτε για την αντιμετώπιση των αληθινών υποκείμενων αιτιών της κατάστασής σας, μπορείτε να εξαλείψετε τα συμπτώματά σας και να ανακτήσετε τη ζωτικότητά σας!

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

Υγιεινές τροφές για κάθε φάση του κύκλου

Her News

Αβοκάντο: Η θαυματουργή τροφή για δέρμα, μαλλιά και βάρος

Her News

Μαύρη σοκολάτα: Γιατί να την προτιμήσεις και πώς ωφελεί τον οργανισμό

Her News