HerNews.gr
Beauty

Skinimalism: Η ρουτίνα περιποίησης που πρέπει να δοκιμάσεις

Ο μινιμαλισμός δεν είναι απλώς μια αισθητική διακόσμησης, είναι επίσης ένας έξυπνος, υγιεινός τρόπος για να καθοδηγήσεις τις συνήθειες φροντίδας του δέρματός σου. Για αυτό το skinimalism είναι η ρουτίνα περιποίησης που πρέπει να δοκιμάσεις. 

Καθώς περισσότεροι από εμάς καθόμαστε μπροστά από τις οθόνες των υπολογιστών, τα τηλέφωνα και τα tablet μας, βλέπουμε περισσότερες διαφημίσεις που διαφημίζουν την αναγκαιότητα των προϊόντων περιποίησης της επιδερμίδας.

Μπορεί να είναι δελεαστικό να προμηθευτείς οτιδήποτε απαιτεί γρήγορη λύση, αλλά η υπέρβαση μπορεί να κάνει περισσότερο κακό παρά καλό.

Το skinimalism ως ρουτίνα περιποίησης της επιδερμίδας έγινε δημοφιλής στις αρχές του 2021. Μπορεί να σου εξοικονομήσει χρόνο, χρήματα και να βελτιώσει το δέρμα σου.

Όσοι ασκούν το skinimalism κάνουν μια συνειδητή προσπάθεια να προσέχουν τι αγοράζουν και χρησιμοποιούν. Νομίζουμε ότι είναι καλή ιδέα να αγοράζεις μόνο όσα θα χρησιμοποιήσεις τους επόμενους τρεις έως έξι μήνες, καθώς θέλεις τα προϊόντα να είναι πιο φρέσκα.

Τα οφέλη μιας μινιμαλιστικής ρουτίνας δέρματος

Μια μινιμαλιστική ρουτίνα περιποίησης δέρματος θα σου εξοικονομήσει χρήματα κι αποθηκευτικό χώρο στο ντουλάπι του μπάνιου σου. Με το τελετουργικό των τριών βημάτων του skinimalism, μπορείς να δώσεις στους πόρους σου τον βαθύ καθαρισμό που επιθυμούν. Μετά θα ενισχύσει την λάμψη της επιδερμίδας με έναν ορό βιταμίνης C και θα ολοκληρώσεις με μια ελαφριά ενυδατική κρέμα. Χρειάζονται μόνο πέντε λεπτά, και μετά ξεκινάς για να απολαύσεις τη μέρα σου.

Επίσης, όταν υπερφορτώνουμε τους πόρους μας με αμέτρητες φόρμουλες, δημιουργούμε συσσώρευση προϊόντων. Αυτό μπορεί να μην φαίνεται φοβερό, αφού όλα προορίζονται για τοπική εφαρμογή. Όμως στην πραγματικότητα μπορεί να οδηγήσει σε φραγμένους πόρους, φλεγμονή κι άλλες παθήσεις.

Επιπλέον, καθιστά πολύ πιο δύσκολο τον αληθινό καθαρισμό του προσώπου μας. Το δέρμα λαχταρά χρόνο αναπνοής όταν είναι εντελώς γυμνό και μια μινιμαλιστική ρουτίνα περιποίησης προσφέρει αυτό το πλεονέκτημα.

Θα βελτιώσεις τη φυσική σου λάμψη

Ενώ μια μινιμαλιστική ρουτίνα περιποίησης της επιδερμίδας σημαίνει λιγότερα προϊόντα και πιο προσεγμένες επιλογές, δεν σημαίνει να είσαι πάντα με γυμνό πρόσωπο. Αντίθετα, σε ενθαρρύνει να αξιοποιήσεις τη φυσική ομορφιά σου. Μειώνοντας την ποσότητα του μακιγιάζ και των προϊόντων που εφαρμόζεις, επιτρέπεις στα μοναδικά χαρακτηριστικά σου να λάμψουν. Ίσως είναι φακίδες που δεν είχες προσέξει από την παιδική σου ηλικία, μια διακριτική ροδαλή απόχρωση στα μάγουλά σου ή μια πιο νεανική εμφάνιση που έκρυβες κάτω από το foundation.

Τα 3 συστατικά για επιδερμίδες με τάση για ακμή

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

Η Πάμελα Άντερσον για την απόφαση να πάει χωρίς μακιγιάζ στην Εβδομάδα Μόδας του Παρισιού – «Είναι ελευθερία»

HerNews ka

Gossip Girl: 7 χτενίσματα επηρεασμένα από την σειρά έρχονται στη μόδα

HerNewskl

Μεταξένια μαλλιά: Το ελαιόλαδο είναι το μυστικό

Her News