HerNews.gr
Beauty

Μεταξένια μαλλιά: Το ελαιόλαδο είναι το μυστικό

Αν θέλετε απαλά και μεταξένια μαλλιά, τότε το μυστικό είναι το ελαιόλαδο. Αυτό το φυσικό και αγνό λάδι μπορεί να σώσει τα μαλλιά σας από την φθορά. 

Για να μάθετε όσα πρέπει να ξέρετε για το τι κάνει το ελαιόλαδο στα μαλλιά σας, συνεχίστε να διαβάζετε.

Τι κάνει το ελαιόλαδο στα μαλλιά;

Αποδεικνύεται ότι το ταπεινό συστατικό αποτελεί μια εξαιρετική προσθήκη στη διατήρηση της υγρασίας και της ελαστικότητας των μαλλιών. Αυτό πρακτικά σημαίνει λιγότερο σπάσιμο. Το ελαιόλαδο διατηρεί τα μαλλιά μας υγιή από μέσα, αλλά επίσης έχει ως αποτέλεσμα τα μαλλιά να γίνονται λαμπερά.

Επίσης μπορεί να δώσει κάποια προσωρινή ανακούφιση από την πιτυρίδα, χάρη στις αντιμυκητιακές και αντιβακτηριδιακές του ιδιότητες. 

Σε ποιους τύπους μαλλιών λειτουργεί το ελαιόλαδο;

Τα καλά νέα είναι ότι το ελαιόλαδο είναι μια εξαιρετική προσθήκη στην περιποίηση των μαλλιών, αφού λειτουργεί καλά σε όλους τους τύπους. Όμως περισσότερο μπορεί να ωφεληθείτε αν έχετε ξηρά και ταλαιπωρημένα μαλλιά, καθώς και σπασμένες άκρες.

Το είδος του ελαιολάδου που χρησιμοποιείτε έχει επίσης σημασία. Το εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο μπορεί επίσης να είναι χρήσιμο αν έχετε πιο σγουρά μαλλιά.

Ποιοι είναι οι περιορισμοί του ελαιολάδου για τα μαλλιά;

Είναι ένα συστατικό που χρησιμοποιείται καλύτερα για πιο πυκνά μαλλιά, καθώς μπορεί να βαρύνει τα λεπτά μαλλιά. Επίσης το ελαιόλαδο που χρησιμοποιείται σε συγκεκριμένες συνθέσεις προϊόντων, όπως οι μάσκες μαλλιών, συχνά λειτουργεί πολύ καλύτερα από το αυτόνομο συστατικό. Γενικά όμως το ελαιόλαδο είναι πλούσιο σε βιταμίνες και αντιοξειδωτικά. Επομένως είναι ευεργετικό και θα σας βοηθήσει να έχετε πιο μεταξένια μαλλιά.

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

Lemonade nails: Σε ποιες περιστάσεις τελικά ταιριάζουν;

HerNewskl

Rihanna: Υιοθέτησε την τάση των waterfall fringes

HerNewskl

Δανάη Παππά: To ματ γιορτινό μανικιούρ που επέλεξε!

HerNewskl