HerNews.gr
Beauty

Τα 3 συστατικά για επιδερμίδες με τάση για ακμή

Παλεύετε με την ακμή για αρκετά χρόνια; Πιθανότατα τότε, γνωρίζετε πολύ καλά πόσο δύσκολο κάποιες φορές μπορεί να είναι το να έχετε μια καθαρή επιδερμίδα. Ωστόσο, υπάρχουν 3 συστατικά για επιδερμίδες με τάση για ακμή, που θα σας βοηθήσουν.

Τα παρακάτω skincare συστατικά έχουν σχεδιαστεί για να καθαρίζουν το λίπος και τα νεκρά κύτταρα του δέρματος από τους πόρους. Αλλά πρέπει να χρησιμοποιούνται στην σωστή ποσότητα, ώστε να μην έχουν παρενέργειες.

1. Σαλικυλικό οξύ

Αυτός ο διάσημος αντιφλεγμονώδης ήρωας που καταπολεμά την ακμή δεν χρειάζεται συστάσεις. Βοηθά στο ξεκλείδωμα των πόρων διαλύοντας το σμήγμα, καθιστώντας το ιδανικό για άτομα επιρρεπή σε ακμή και λιπαρό δέρμα. Δεδομένου ότι έχει απολεπιστική δράση, μπορεί επίσης να βοηθήσει να αποκτήσετε μια πιο φωτεινή και πιο ομοιόμορφη επιδερμίδα. Ακόμα καλύτερα, έχει αποδειχθεί ότι είναι ασφαλές και αποτελεσματικό για ανοιχτόχρωμες έως σκούρες επιδερμίδες .

2. Ρετινοειδή

Τα ρετινοειδή (συμπεριλαμβανομένης της ρετινόλης) συγκαταλέγονται στα κορυφαία skincare συστατικά για την περιποίηση της επιδερμίδας. Είναι πολύ αποτελεσματικά αν έχετε θέματα ακμής. Η ρετινόλη συγκεκριμένα, βοηθά στη μείωση της παραγωγής σμήγματος, σκοτώνει τα βακτήρια που προκαλούν ακμή κι αυξάνει τον κύκλο εργασιών των κυττάρων του δέρματος.

3. Νιασιναμίδη

Τέλος, η νιασιναμίδη είναι ένα από τα καλύτερα συστατικά για την αντιμετώπιση της ακμής και την υγεία του δέρματος γενικότερα. Περιλαμβάνει μια ατελείωτη λίστα πλεονεκτημάτων, όπως ότι προστατεύει τον δερματικό φραγμό. 

Η νιασιναμίδη παίζει καλά με πολλά άλλα συστατικά για την ακμή και άλλα. Στην πραγματικότητα, είναι λιγότερο συχνά ο πρωταγωνιστής και χρησιμοποιείται πιο συχνά για να υποστηρίξει άλλα ενεργά συστατικά σε ένα μόνο σκεύασμα.

Οι θεραπείες με νιασιναμίδη μπορούν να σχεδιαστούν για την ακμή, τις ουλές μετά την ακμή και την υπερμελάγχρωση και τη γενική υποστήριξη του δέρματος.

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

Δείτε γιατί έχετε ξηρό δέρμα γύρω από το στόμα σας & τι μπορείτε να κάνετε γι’ αυτό

HerNews ka

Baroque bob: Η τάση που ήρθε για να μείνει το καλοκαίρι του 2024

HerNewskl

Lip “Bloss”: Η νέα τάση για ζουμερά & ενυδατωμένα χείλη που κατακλύζει το TikTok

HerNews ka