HerNews.gr
Ελλάδα

Κακοκαιρία Daniel: Απέραντο νεκροταφείο ζώων η Θεσσαλία

Ένα σκηνικό απόκοσμο. Drone καταγράφει την απόλυτη καταστροφή. Ζώα που κατάφεραν να επιζήσουν στέκονται δίπλα σε εκείνα που πνίγηκαν σε στάνη της Λάρισας. Ένα απέραντο νεκροταφείο.

Ράφια των σούπερ μάρκετ της Λάρισας σχεδόν άδεια. Τρόφιμα πρώτης ανάγκης έχουν εξαντληθεί. Εικόνες που παραπέμπουν σε σκηνικό πολέμου.

Πρατήρια καυσίμων έχουν ξεμείνει από πετρέλαιο κίνησης. Τα αποθέματα της βενζίνης λιγοστά. Περιμένουν τροφοδότηση, όμως αυτή θα αργήσει. Η χώρα είναι κομμένη στα δύο.

Για Πέμπτη ημέρα η Εθνική Οδός Αθηνών – Θεσσαλονίκης παραμένει κλειστή. Η υπερχείλιση του Πηνειού έχει καταστήσει αδύνατη την κυκλοφορία οποιουδήποτε οχήματος.

Δεκάδες χιλιόμετρα του σιδηροδρομικού δικτύου της Λάρισας είναι βυθισμένα στα λασπόνερα. Υπεύθυνοι του ΟΣΕ αναφέρουν πως οι ζημιές που έχουν υποστεί ράγες και μηχανήματα ηλεκτροδότησης των τρένων είναι τεράστιες και είναι άγνωστο ακόμα πόσο χρόνο θα πάρει η αποκατάστασή τους.

Στο κάδρο των ευθυνών για τις καταστροφές που προκάλεσε η φονική πλημμύρα βάζει εισαγγελέας του Αρείου Πάγου τον περιφερειάρχη και τον αντιπεριφερειάρχη Θεσσαλίας, όσο και τους δημάρχους των πληγεισών περιοχών.

Η Εισαγγελέας ζητά τη διενέργεια κατεπείγουσας προκαταρκτικής έρευνας προκειμένου να διερευνηθεί αν έχουν τελεστεί τα αδικήματα της πλημμύρας, της ανθρωποκτονίας από αμέλεια, της παράβασης καθήκοντος και άλλων αξιόποινων πράξεων.

Ενοίκια… Αθήνας στον Παλαμά

Άνθρωποι που είδαν την περιουσία τους να καταστρέφεται προσπαθούν να ορθοποδήσουν. Είναι αδύνατον να κατοικήσουν στα σπίτια τους. Ψάχνουν ένα διαμέρισμα να νοικιάσουν, αλλά οι τιμές είναι απλησίαστες.

«Πήγα να βρω ένα σπιτάκι να νοικιάσω για να βγάλω τον χειμώνα. Είμαι 76, να γίνω 80 τουλάχιστον και ο άλλος μου είπε 450€ ένα δωματιάκι. Εδώ στον Παλαμά; Ευκαιρία βρήκε ο άνθρωπος», είπε ο κος Βασίλης.

Και άλλοι ζουν υπό τον φόβο του πλιάτσικου έχοντας βγάλει έξω στον δρόμο τα προσωπικά τους αντικείμενα για να στεγνώσουν από τα λασπόνερα.

«Τώρα από εδώ και πέρα καλό κουράγιο λέμε στον εαυτό μας και ό,τι γίνει», είπε ο κος Γιώργος.

Την ίδια ώρα, η κυβέρνηση κατέθεσε κατεπείγουσα τροπολογία στην Ολομέλεια προκειμένου να επιταχυνθούν τα έργα υποδομής.

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

Μεγάλη Τετάρτη: Ο Μυστικός Δείπνος και ο Ιούδας

Her News b

Από ηλεκτροπληξία έχασε τη ζωή της η 14χρονη Ελένη από τον Βόλο

Her News

Κυκλοφοριακό «έμφραγμα» στους δρόμους λόγω της απεργίας

Her News b