HerNews.gr
Ελλάδα

Κυκλοφοριακό «έμφραγμα» στους δρόμους λόγω της απεργίας

«Παραλύει» σήμερα, Τετάρτη η χώρα από την πανελλαδική απεργία ΓΣΕΕ, ΑΔΕΔΥ και ΠΑΜΕ. Κυκλοφοριακό «έμφραγμα» λόγω της απεργίας.

Μεγάλη ταλαιπωρία αναμένει το επιβατικό κοινό, καθώς τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς τραβούν χειρόφρενο για 24 ώρες.

Πλήθος φορέων, συνδικαλιστικών ενώσεων και συνδικάτων έχουν δηλώσει συμμετοχή στην απεργία, με τα περισσότερα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς να τραβούν «χειρόφρενο».

Παράλληλα, δεν θα ισχύσει το μέτρο του Δακτυλίου στην Αθήνα ώστε να διευκολυνθούν οι εργαζόμενοι που πρέπει να μετακινηθούν.

Οι κινητοποιήσεις στην πρωτεύουσα θα έχουν ώρα έναρξης τις 11:00 το πρωί και για τον λόγο αυτόν ήδη έχουν προβλεφθεί και οι ανάλογες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις.

Ποιοι δήλωσαν «παρών» στην απεργίας 

«Η Πανεργατική-Πανελλαδική Απεργία πραγματοποιείται με στόχο να μπει ένα τέλος στη συνεχιζόμενη ακρίβεια, τη φοροληστεία σε βάρος των πολιτών και στο ξεπούλημα της Δημόσιας και Δημοτικής περιουσίας» αναφέρει η ΠΟΕ-ΟΤΑ (Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης), καλώντας τους εργαζόμενους στους δήμους, τις περιφέρειες και τους άλλους οργανισμούς τοπικής αυτοδιοίκησης στη συγκέντρωση στην Κλαυθμώνος (11:00).

Ανάλογο κάλεσμα, για το ίδιο σημείο (Πλατεία Κλαυθμώνος) απηύθυνε και η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στον Επισιτισμό-Τουρισμό. Μεταξύ άλλων, ζητά την πλήρη και καθολική εφαρμογή των Κλαδικών Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας, την κατάργηση των «αντεργατικών διατάξεων του νόμου Χατζηδάκη», αυξήσεις «σε όλους τους μισθούς και όχι μόνο στον κατώτατο», καθώς και μείωση ΦΠΑ στα βασικά είδη ανάγκης.

Διαβάστε περισσότερα στη Vradini.gr

Νεότερα Άρθρα

Θεσσαλονίκη: Στη ΜΕΘ 4χρονη μετά απο δάγκωμα οχιάς – Εμφάνισε αλλεργική αντίδραση

Her News

Απογραφή πληθυσμού 2021: Πως γίνεται – Όλα τα βήματα

Her News b

Μητσοτάκης: Υποχρεωτικός ο εμβολιασμός στους άνω των 60 ετών ή πρόστιμο €100 το μήνα

Her News b