HerNews.gr
Ελλάδα

Παρέμβαση της εισαγγελέως του Αρείου Πάγου για τα αίτια της πλημμύρας στη Θεσσαλία

Με παραγγελία της προς τους Εισαγγελείς Πρωτοδικών Βόλου, Καρδίτσας, Λάρισας και Τρικάλων, η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Γεωργία Αδειλίνη, ζητάει εκτεταμένες και στοχευμένες έρευνες στη Θεσσαλία για αντιπλημμυρικά έργα που έγιναν ή δεν έγιναν, αλλά και την διαχείριση εκατομμυρίων ευρώ.

Η παραγγελία της κυρίας Αδειλίνη έρχεται μετά τις καταστροφικές πλημμύρες στον θεσσαλικό κάμπο, προκειμένου να αναζητηθούν, έστω και εκ των υστέρων, ευθύνες για τις εγκληματικές παραλείψεις που οδήγησαν σε αυτή την ανυπολόγιστη καταστροφή.

Στην παραγγελία της, η εισαγγελική λειτουργός θέτει συγκεκριμένα έντεκα ερωτήματα και ζητά από τις κατά τόπους εισαγγελίες να ελεγχθούν σε βάθος συγκεκριμένα έργα, που έγιναν μετά τον Ιανό, αλλά τα πήρε το νερό στην πρόσφατη θεομηνία και για άλλα που όφειλαν να έχουν γίνει και όμως έμειναν στα χαρτιά η δεν έχουν ακόμα ολοκληρωθεί.

Επίσης, ζητά έρευνα σε βάθος για κονδύλια εκατομμυρίων που διατέθηκαν μετά τον Ιανό, στις δημοτικές αρχές της Καρδίτσας κυρίως, σε άλλους δήμους και στην Περιφέρεια Θεσσαλίας, τα οποία όμως αντί να γίνουν αντιπλημμυρικά έργα, διοχετεύθηκαν αλλού.

Διαβάστε περισσότερα: Parapolitika.gr

 Aκολουθήστε μας στo Google News 

Νεότερα Άρθρα

«Ξεχάσαμε να σας πληρώσουμε για την κηδεία» – Προσπάθησαν να εξαπατήσουν γραφείο τελετών στο Βόλο

Her News

Αίας Μανθόπουλος: «Έφυγε» από τη ζωή σε ηλικία 61 ετών – Η οικογένειά του θα προχωρήσει σε δωρεά οργάνων

HerNews ka

Εικόνες από την ορκωμοσία της νέας κυβέρνησης: Χέρι-χέρι Βασίλης Κικίλιας & Τζένη Μπαλατσινού

HerNews ka