HerNews.gr
Ελλάδα

Εικόνες από την ορκωμοσία της νέας κυβέρνησης: Χέρι-χέρι Βασίλης Κικίλιας & Τζένη Μπαλατσινού

Στο Προεδρικό Μέγαρο μετά την ορκωμοσία, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης και οι υπουργοί του υπέγραψαν το πρωτόκολλο και έβγαλαν την πρώτη «οικογενειακή» φωτογραφία.

Η νέα κυβέρνηση αποτελείται από 63 υπουργούς και υφυπουργούς. Σήμερα, ορκίστηκαν στο Προεδρικό Μέγαρο 23 υπουργοί και 39 αναπληρωτές υπουργοί και υφυπουργοί 15 εξ αυτών είναι γυναίκες.

Λαμπερές παρουσίες

Λίγο πριν τις 12.30 μετά το μεσημέρι, άρχισαν να καταφθάνουν οι πρώτοι νέοι υπουργοί και υφυπουργοί για την ορκωμοσία της νέας κυβέρνησης. Άλλοι με συζύγους και παιδιά, άλλοι με τους γονείς τους, πέρασαν την πύλη του Μεγάρου χαμογελαστοί και ευδιάθετοι, έτοιμοι να δώσουν τον όρκο τους.

Οι γυναίκες υπουργοί της κυβέρνησης επέλεξαν οι περισσότερες κοστούμι σε λευκούς τόνους. Η νέα υπουργός Εσωτερικών, Νίκη Κεραμέως, έφτασε στο Προεδρικό Μέγαρο συνοδευόμενη από την οικογένειά της. Η ίδια φόρεσε ένα λευκό σακάκι, με λευκή μπλούζα και μαύρο παντελόνι.

Η Όλγα Κεφαλογιάννη εντυπωσίασε με την εμφάνισή της. Φόρεσε και εκείνη λευκό σακάκι και μαύρο παντελόνι. Στο πλευρό της ήταν ο σύζυγός της, Μίνως Μάτσας. Η Δόμνα Μιχαηλίδου είναι η νέα υφυπουργός Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού. Επέλεξε να φορέσει ένα μπλε σκούρο εφαρμοστό φόρεμα με μία μπεζ ζώνη.

Η υπουργός Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας, Σοφία Ζαχαράκη, επέλεξε κι εκείνη τα λευκά και έφτασε στο Μέγαρο Μαξίμου συνοδευόμενη από τον ανιψιό αλλά και τον πατέρα της που δεν μπορούσε να κρύψει την περηφάνια του.

Από τους πρώτους που κατέφτασαν στο Προεδρικό Μέγαρο ήταν ο Βασίλης Κικίλιας, συνοδευόμενος από τη σύζυγό του, Τζένη Μπαλατσινού. Η παρουσιάστρια και επιχειρηματίας ήταν για ακόμη μία φορά εντυπωσιακή με το λευκό φόρεμα που επέλεξε, στο πλευρό του συζύγου της.

 Στα λευκά και η σύζυγος του υπουργού Εργασίας Άδωνι Γεωργιάδη, Ευγενία Μανωλίδου. Το ζευγάρι έφτασε στο Προεδρικό Μέγαρο με τους γιους του.

Η μικρότερη παρουσία στην ορκωμοσία της νέας κυβέρνησης ήταν η Δανάη. Η μόλις 10 μηνών κορούλα του Κωνσταντίνου Κυρανάκη, ο οποίος έφτασε στο Προεδρικό έχοντας στο πλευρό του τη σύζυγό του Ελένη Αθερινού.

Τα φλας τράβηξε επάνω του και ο μικρός Γιαννάκης με τα τρομερά γυαλιά ηλίου, ο γιος του νέου υπουργού οικονομικών Κωστή Χατζηδάκη, που πρωταγωνίστησε και στην προεκλογική περίοδο δίπλα στον μπαμπά του.

Ο μοναδικός ο οποίος έδωσε πολιτικό όρκο ήταν ο υφυπουργός Εργασίας, Πάνος Τσακλόγλου, ενώ στις στιγμές που ξεχώρισαν κατά την ορκωμοσία της νέας κυβέρνησης ήταν ο… βιαστικός Μιχάλης Χρυσοχοϊδης. Ο νέος υπουργός Υγείας δεν κάθισε για την καθιερωμένη φωτογραφία, την ώρα της υπογραφής.

Μοναδική απούσα από την τελετή η νέα αναπληρώτρια υπουργός Υγείας, Ειρήνη Αγαπηδάκη η οποία νοσεί με κορωνοϊό, ενώ τη βουλευτική του έδρα που κέρδισε στην Εύβοια παρέδωσε ο Σπύρος Πνευματικός, μετά τις αντιδράσεις που είχαν προκύψει για δηλώσεις του περί διαλογής ασθενών.

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

Δύσκολο και μεγάλο το μέτωπο στα Δερβενοχώρια – Κατευθύνεται προς Οινόη και Μαγούλα

HerNews ka

Θεσσαλονίκη: Δυο αδέρφια «έφυγαν» μέσα σε 6 ώρες – «Δεν άντεξε να χάσει τον αδερφό του»

HerNews ka

Ρούλα Πισπιρίγκου: Στις 21 Δεκεμβρίου η απολογία της για τους θανάτους Μαλένας και Ίριδας

HerNews ka