HerNews.gr
DECORNEWS

Διατηρήστε το χαλάκι του μπάνιου σας σαν καινούργιο με αυτές τις συμβουλές

Όταν καθαρίζετε το μπάνιο σας , μην παραβλέπετε το χαλάκι του μπάνιου. Αν και μπορεί να μην εμφανίζει ορατή βρομιά και βρομιά όπως ο νεροχύτης ή η τουαλέτα , τα χαλάκια μπάνιου χρησιμοποιούνται σχεδόν καθημερινά, γεγονός που τα καθιστά ευαίσθητα στο μούχλα και τη συσσώρευση βακτηρίων

Στην ιδανική περίπτωση, θα πρέπει να πλένετε τακτικά το χαλάκι του μπάνιου σας. Επειδή, όμως, οι περισσότεροι τύποι χαλιών μπάνιου – συμπεριλαμβανομένων μικροϊνών, σενίλ και επιλογών με πλαστικό ή καουτσούκ – μπορούν να καθαριστούν εύκολα στο πλυντήριο, δεν χρειάζεται να είναι ταλαιπωρία. Δείτε πώς να πλύνετε ένα χαλάκι μπάνιου.Ανακινήστε το χαλάκι του μπάνιου πριν το πλύσιμο

Πώς να πλύνετε ένα χαλάκι μπάνιου από μικροΐνες 

 

Τινάξτε το

Βγάλτε το χαλάκι του μπάνιου σας έξω και κουνήστε το καλά. Αυτό θα απομακρύνει τυχόν υπολείμματα και θα αποτρέψει το να καταλήξουν στο πλυντήριό σας.Τοποθέτηση του χαλιού μπάνιου στο πλυντήριο

Τοποθετήστε το πλυντήριο ρούχων

Τοποθετήστε το χαλάκι μπάνιου στο πλυντήριό σας. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το τυπικό απορρυπαντικό ρούχων και τον κανονικό κύκλο πλύσης. Μπορείτε να πλύνετε και άλλα αντικείμενα με το χαλάκι του μπάνιου σας, όπως πετσέτες ή ένα μικρό χαλί μπάνιου, αλλά φροντίστε να μην υπερφορτώνετε το μηχάνημα. Βεβαιωθείτε ότι η θερμοκρασία του νερού σας έχει ρυθμιστεί σε κρύο και ξεκινήστε τον κύκλο. 

Τοποθέτηση του χαλιού μπάνιου σε μια σχάρα στεγνώματος

Στεγνώστε το χαλάκι

Μπορείτε να κρεμάσετε το πατάκι μπάνιου για να στεγνώσει στον αέρα ή τοποθετήστε το στο στεγνωτήριο στη χαμηλότερη θερμοκρασία.

Πώς να πλένετε ένα χαλάκι μπάνιου με πλαστική ή λαστιχένια πλάτη

Ανακινήστε το χαλάκι του μπάνιου πριν το πλύσιμο

Τινάξτε το

Βγάλτε το χαλάκι του μπάνιου σας έξω και κουνήστε το καλά. Αυτό θα χαλαρώσει τυχόν υπολείμματα που έχουν κολλήσει στις ίνες. 

Ανακινήστε το χαλάκι του μπάνιου πριν το πλύσιμοΕλέγξτε το πίσω μέρος

Πριν πλύνετε το χαλάκι σας, αναποδογυρίστε το και επιθεωρήστε το υπόστρωμα. Κομμάτια από καουτσούκ και πλαστικό μπορεί να προκαλέσουν ζημιά στο πλυντήριό σας εάν αποκολληθούν. Εάν το πίσω μέρος του χαλιού έχει ραγίσει, ξεφλουδίσει ή παρουσιάζει βλάβη με οποιονδήποτε τρόπο, δεν πρέπει να το βάλετε στο πλυντήριο. 

Εάν το υπόστρωμα έχει καταστραφεί σημαντικά, είναι καλύτερο να αντικαταστήσετε το χαλάκι μπάνιου σας εντελώς. 

Τοποθέτηση του χαλιού μπάνιου στο πλυντήριο

Πλύνετε το χαλάκι μπάνιου

Εάν η πλάτη από καουτσούκ ή πλαστικό δεν δείχνει σημάδια ζημιάς, είναι εντάξει να χρησιμοποιήσετε το πλυντήριο. Χρησιμοποιήστε το συνηθισμένο σας απορρυπαντικό και έναν κανονικό κύκλο πλύσης και βεβαιωθείτε ότι η θερμοκρασία του νερού είναι ρυθμισμένη στο κρύο. 

Εάν το πίσω μέρος του χαλιού σας είναι κατεστραμμένο, πρέπει να το πλύνετε στο χέρι. Ανάλογα με το μέγεθος του χαλιού, μπορείτε να το πλύνετε σε νεροχύτη, μπανιέρα ή οποιοδήποτε άλλο δοχείο που μπορεί να το χωρέσει. 

Γεμίστε το δοχείο με κρύο νερό και λίγο απορρυπαντικό. Κρατήστε το χαλάκι βυθισμένο και μουλιασμένο στο νερό για τουλάχιστον 30 λεπτά. Όταν τελειώσει ο χρόνος, τρίψτε το με τα χέρια σας και ξεπλύνετε το  μέχρι να φύγουν τα υπολείμματα σαπουνιού.

 Aκολουθήστε μας στo Google News 

Νεότερα Άρθρα

Καύσωνας: 3 +1 Τρόποι να κρατήσεις δροσερό το σπίτι σου

Her News

Φοιτητικό σπίτι: Διακόσμησέ το με τις αγαπημένες σου φωτογραφίες σε καμβά

Her News

5 τρόποι για να ανανεώσετε το σπίτι σας χωρίς να ξοδέψετε δεκάρα

HerNews ka