HerNews.gr
DECORNEWS

Καύσωνας: 3 +1 Τρόποι να κρατήσεις δροσερό το σπίτι σου

Ο καύσωνας καλά κρατάει τις τελευταίες μέρες και σίγουρα όλοι δυσκολευόμαστε να νικήσουμε αυτή τη ζέστη. Αν περνάς πολλές ώρες στο σπίτι σου μπορεί να μην έρχεσαι άμεσα αντιμέτωπη με τις υψηλές θερμοκρασίες, αλλά ακόμη κι έτσι, μπορεί να νιώθεις τη ζέστη. Είτε λοιπόν χρειάζεσαι κάποιες συμβουλές για να κοιμάσαι τη νύχτα, είτε εργάζεσαι από απόσταση, υπάρχουν πολλοί έξυπνοι τρόποι για να επιβιώσεις στον καύσωνα.

1. Κράτησε τις κουρτίνες κλειστές

Αναζητάς έναν γρήγορο τρόπο για να διατηρήσεις το σπίτι σου δροσερό; Ενώ πολλοί από εμάς ανοίγουμε τις κουρτίνες, τα στόρια και τα παράθυρά μας μια ζεστή μέρα, ένας από τους καλύτερους τρόπους για να εμποδίσουμε το ηλιακό φως είναι να τα κρατάμε κλειστά. Θα πρέπει να ανοίγεις τα παράθυρα μόνο όταν η εξωτερική θερμοκρασία είναι χαμηλότερη από την εσωτερική θερμοκρασία. Τα κλειστά παράθυρα, με τραβηγμένες τις κουρτίνες κρατάνε τον ζεστό αέρα έξω.

2. Προσπάθησε να χρησιμοποιείς λιγότερο τον φούρνο

Ο καύσωνας είναι πραγματικά μια κατάσταση όπου δεν μπορείς να αντέξεις τη τόση ζέστη που κάνεις, Αν θέλεις λοιπόν να τον κρατήσεις έξω από το σπίτι σου και να το δροσίσεις τότε προσπάθησε να μην χρησιμοποιείς πάρα πολύ αυτές τις μέρες τον φούρνο σου. Δοκίμασε να μαγειρεύεις αργά το βράδυ ή πολύ νωρίς το πρωί και να κάνεις φαγητά για δύο με τρεις μέρες.

3. Κλείσε τις συσκευές 

Οι συσκευές παράγουν θερμότητα, επομένως ένας πολύ καλός τρόπος για να διατηρήσεις το σπίτι σου δροσερό είναι να τις απενεργοποιήσεις Από την τηλεόραση μέχρι το ραδιόφωνο, εάν τα κρατάς κλειστά θα σε βοηθήσει να επιβιώσετε από τον καύσωνα του καλοκαιριού κι επίσης να μειώσεις τον λογαριασμό ρεύματος.

4. Άνοιξε το παράθυρο πριν κοιμηθείς

Άνοιξε το παράθυρο λίγο πριν κοιμηθείς για να δώσεις στην κρεβατοκάμαρά σου την ευκαιρία να δροσιστεί. Τα υπνοδωμάτια μεταξύ 18 και 21°C είναι η ιδανική θερμοκρασία για να κοιμηθούμε ευχάριστα.

Ο καύσωνας ανεβάζει τη θερμοκρασία σε ένα δωμάτιο που το βλέπει πολύ ο ήλιος. Αν συμβαίνει αυτό με το υπνοδωμάτιό σου και δεν έχεις κλιματιστικό, τότε μπορείς να κοιμάσαι με ανοιχτή την πόρτα και το παράθυρο με τη σίτα, δημιουργώντας λίγο ρεύμα, ειδικά αν το σπίτι σου είναι διαμπερές.

Καλοκαιρινές ιδέες για να φτιάξετε το τέλειο μπαλκόνι

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

5 κανόνες του Φενγκ Σούι που μπορεί να παραβιάζετε με τη χριστουγεννιάτικη διακόσμηση σας

HerNews ka

Πώς να φωτίσετε ένα σκοτεινό δωμάτιο

Her News

Πώς να αποθηκεύσετε τα κεράσια για να παραμείνουν φρέσκα

HerNews ka