HerNews.gr
DECORNEWS

5 τρόποι για να ανανεώσετε το σπίτι σας χωρίς να ξοδέψετε δεκάρα

Η έναρξη του νέου έτους είναι μια εποχή για αλλαγές. Τα επίπεδα ενέργειας και κινήτρων είναι υψηλά για να ξεκινήσετε ένα νέο έργο και να ανανεώσετε το σπίτι σας, ωστόσο, είναι επίσης μια περίοδος που τα οικονομικά μας είναι «στενά». Μετά από την περίοδο των Χριστουγέννων, όλοι προσπαθούμε να περικόψουμε τις δαπάνες και να αποφύγουμε τις περιττές αγορές. 

Για το λόγο αυτό δεν πρέπει να σημαίνει ότι δεν μπορούμε να ενημερώσουμε καθόλου το σπίτι μας. Πολλές μεταμορφωτικές αλλαγές μπορούν να γίνουν χωρίς να ξοδέψετε καθόλου χρήματα, και αυτές οι μικρές προσαρμογές είναι μερικές φορές οι πιο επιδραστικές. Το κλειδί για την ανάπλαση οποιουδήποτε σύγχρονου σπιτιού αφορά περισσότερο τον τρόπο με τον οποίο χρησιμοποιείτε το χώρο και τα υπάρχοντά σας με τις καλύτερες δυνατότητές τους, παρά τα ίδια τα πράγματα.

Δείτε παρακάτω πως να αναβαθμίσετε το σπίτι σας χωρίς να ξοδέψετε χρήματα για μια απλή αλλά αποτελεσματική ανανέωση. Μερικές από τις ιδέες μπορεί να σας εκπλήξουν και εγγυόμαστε ότι θα εμπνευστείτε για να δοκιμάσετε μία από αυτές τις πέντε προτάσεις.

1. Μετακινήστε τα έπιπλά σας

Ένα σαλόνι γεμάτο διακοσμητικά κομμάτιαΕίμαστε όλοι ένοχοι που κολλήσαμε σε ένα τέλμα με τα έπιπλά μας. Μόλις τα έχετε όλα στη θέση τους για λίγο, γίνεται δύσκολο να το φανταστείτε με άλλο τρόπο, πόσο μάλλον να σκεφτείτε ότι θα μπορούσε να υπάρξει καλύτερη ρύθμιση. Ωστόσο, οι σχεδιαστές λένε ότι αυτό μπορεί να εμποδίζει το πλήρες δυναμικό του σπιτιού σας. Μπορεί να μην έχετε σκεφτεί την αναδιάταξη των επίπλων σας ως ένα μεγάλο έργο, ωστόσο, μπορεί να έχει μια μεταμορφωτική επίδραση στην εμφάνιση και την αίσθηση του χώρου σας.

Αν θέλετε να δοκιμάσετε μια νέα τάση στο σαλόνι αλλά δεν θέλετε να αποκτήσετε ακόμα ένα έπιπλο, η μετακίνηση των πραγμάτων μπορεί να σας βοηθήσει να δείτε το χώρο με έναν νέο τρόπο. Η διάταξη μπορεί να είναι εξίσου σημαντική με τα ίδια τα κομμάτια, ενώ ταυτόχρονα αλλάζει τον τρόπο που φαίνονται από μόνα τους.

2. Προσθέστε μερικά φυτά

Μια μινιμαλιστική τραπεζαρία με μια ξύλινη τραπεζαρία και ένα δέντρο σε μια ζαρντινιέραΤα φρέσκα λουλούδια και τα φυτά εσωτερικού χώρου δίνουν πάντα ζωή σε έναν χώρο, αλλά μπορεί να είναι ακριβά. Κανένα σπίτι δεν είναι πλήρες χωρίς κάποια μορφή φυτού, αλλά τα λουλούδια πρέπει να αντικαθίστανται συχνά και ορισμένα οικιακά φυτά έχουν υψηλή συντήρηση.  

Εάν θέλετε να τηρήσετε τον στόχο του να μη ξοδέψετε χρήματα, υπάρχει μια εναλλακτική λύση που έχει το ίδιο αποτέλεσμα. Βρείτε ένα μεγάλο βάζο και μετά βγείτε έξω με ένα ψαλίδι. Βρείτε μερικά όμορφα κλαδιά που είναι γεμάτα φύλλα και φτιάξτε μια μεγάλη δέσμη και στη συνέχεια, ρίξτε τα στο μεγάλο βάζο και βάλτε τα στη μέση της τραπεζαρίας σας ή ίσως του τραπεζιού σας. Είναι δωρεάν και θα προσθέσει ένα όμορφο φυσικό στοιχείο στο χώρο.

3. Επανασχεδιάστε τα ράφια σας

ένα τραπεζάκι σαλονιού καλυμμένο με στοίβες διακόσμησηςΈνα άλλο πράγμα που μπορείτε να κάνετε για να αλλάξετε την εμφάνιση και την αίσθηση ενός χώρου χωρίς να ξοδέψετε καθόλου χρήματα είναι να ανανεώσετε τα αντικείμενα που ήδη έχετε. Τα ράφια είναι μια προφανής επιλογή. Τα διακοσμητικά αντικείμενα που εμφανίζονται δεν χρειάζεται να παραμείνουν στην ίδια διάταξη για πάντα, επομένως αλλάξτε τα για επιπλέον ενδιαφέρον. Το τραπεζάκι σαλονιού παρέχει επίσης μια καταπληκτική ευκαιρία να αναδείξετε την προσωπικότητα και το στυλ σας. Η εναλλαγή των αντικειμένων που επιδεικνύετε δίνει μια εντελώς νέα εμφάνιση και εστιακό σημείο στο χώρο.

4. Κάντε μια προσπάθεια με το τραπέζι σας

Μια ορθογώνια τραπεζαρία με σετ θέσεωνΈνας απλός τρόπος για να ανανεώσετε την τραπεζαρία σας είναι να καταβάλετε περισσότερη προσπάθεια με το τραπέζι σας. Αυτό είναι κάτι το οποίο συνήθως αποθηκεύουμε όταν έχουμε καλεσμένους, ωστόσο, αν το ενσωματώσετε στην καθημερινότητά σας, μπορεί να έχει μια μεταμορφωτική επίδραση στο σπίτι σας. Αυτό δεν σημαίνει ότι έχετε ένα ακριβό σετ σερβίτσιων, τα καλύτερα επιτραπέζια τοπία είναι αυτά που είναι μοναδικά και αντικατοπτρίζουν την προσωπικότητά σας. 

5. Ψωνίστε το… σπίτι σας

Ένα μεγάλο τραπέζι με ποτήρια διαφορετικών χρωμάτων

Πριν απευθυνθείτε στα καταστήματα για κάτι νέο, κοιτάξτε πρώτα στο σπίτι σας. Υπάρχουν διάφοροι τρόποι για να αναβαθμίσεις το σπίτι σου χωρίς να ξοδέψεις χρήματα. Αν θέλετε να δώσετε μια ανανέωση στο σαλόνι σας, για παράδειγμα, αφαιρέστε όλα τα αξεσουάρ, τα μαξιλάρια και τα ριχτάρια και τότε προσθέστε μόνο εκείνα τα αντικείμενα που πραγματικά αγαπάτε και ταιριάζουν στον χώρο σας. 

Μόλις το κάνετε αυτό σε μερικούς διαφορετικούς χώρους, θα αρχίσετε να σκέφτεστε πώς διαφορετικά αντικείμενα θα μπορούσαν να λειτουργήσουν σε διαφορετικά δωμάτια γύρω από το σπίτι σας. Θα αρχίσετε επίσης να ανακαλύπτετε εκ νέου αντικείμενα που ίσως είχατε ακόμη ξεχάσει. Είναι ένας τρόπος να ξεγελάσετε τον εγκέφαλό σας ότι έχετε αγοράσει κάτι εντελώς καινούργιο, συν του ότι μπορεί να αποδειχθεί μια εξαιρετική μέθοδος για να αρχίσετε να ξεφορτώνεστε.

Πως να ανανεώσετε ένα μπάνιο χωρίς να αγοράσετε τίποτα καινούργιο

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

7+1 τρόποι για να κάνετε το σαλόνι σας πιο γαλήνιο σαν ένα «καταφύγιο»

HerNews ka

Genius κόλπα για το στήσιμο τραπεζιού που θα σας κάνουν να νιώσετε ότι έχει πολύ περισσότερο χώρο

HerNews ka

Πώς να καθαρίσω την καφετιέρα μου;

Her News