HerNews.gr
Pets

Καλοί λόγοι για να πάρετε γάτα στο σπίτι

Εάν σκέφτεστε να φέρετε μια γάτα στο σπίτι σας και αναρωτιέστε αν είναι καλή ιδέα, τότε είστε στο σωστό άρθρο. Υπάρχουν τόσοι πολλοί λόγοι για να υιοθετήσετε μια γατούλα από ένα καταφύγιο, αλλά εδώ είναι οι αγαπημένοι μας.

Θα σώσετε μια ζωή υιοθετώντας μια γάτα

Υπάρχουν εκατομμύρια γάτες σε καταφύγια κάθε χρόνο, που δυστυχώς χιλιάδες από αυτές υποβάλλονται σε ευθανασία ετησίως. Η υιοθεσία μιας γάτας όχι μόνο βοηθά ένα από αυτά τα πολλά ζώα, που αναζητούν σπίτι, αλλά ανοίγει επίσης έναν χώρο για καταφύγια και ομάδες διάσωσης για να πάρουν μια άλλη γάτα.

Θα μάθετε τι σημαίνει η πραγματική φιλία

Οι γάτες σε πολλά καταφύγια αλληλεπιδρούν με τους φροντιστές και τους εθελοντές τους καθημερινά, και αυτοί οι άνθρωποι πραγματικά γνωρίζουν την προσωπικότητά τους. Ιδιαίτερα με τις ενήλικες γάτες, μπορείτε να βρείτε έναν σύντροφο με τον τύπο της ιδιοσυγκρασίας που αναζητάτε. Θα μπορούσατε να βρείτε μια παιχνιδιάρικη, δραστήρια γάτα ή ένα πιο ήρεμο γατάκι, που προτιμά την αγκαλιά και ένα πιο ήσυχο περιβάλλον.

Είναι καλό για την ψυχική σας υγεία

Η υιοθεσία μιας γάτας ή οποιουδήποτε κατοικίδιου που υιοθετείτε από ένα καταφύγιο, έχει αποδειχθεί ότι έχει θετικά αποτελέσματα στην ικανότητα των ανθρώπων να αντιμετωπίζουν το στρες, το άγχος, την κατάθλιψη και την μοναξιά. Το να πάρετε μια γάτα στο σπίτι από ένα καταφύγιο μπορεί να βελτιώσει την αίσθηση της ευτυχίας και τη γενική σας ευεξία.

Η υιοθεσία της γάτας είναι υπέροχη για την καρδιά σας

Μια πρόσφατη μελέτη διαπίστωσε ότι η κατοχή μιας γάτας μπορεί να οδηγήσει σε μειωμένο κίνδυνο θανάτου από καρδιαγγειακή νόσο και εγκεφαλικό. Αυτό είναι ένα σημαντικό εύρημα λαμβάνοντας υπόψη το εγκεφαλικό είναι η νούμερο 3 αιτία θανάτου στις γυναίκες και η νούμερο 4 αιτία θανάτου στους άνδρες.

Οι γάτες βελτιώνουν την αντίσταση των παιδιών στο άσθμα

Έρευνα έχει βρει ότι η πρώιμη έκθεση σε μια γάτα μπορεί πραγματικά να μειώσει την ευαισθητοποίηση των βρεφών στα αλλεργιογόνα που παράγουν οι γάτες. Ως αποτέλεσμα, τα παιδιά έχουν μειωμένες πιθανότητες να αναπτύξουν αλλεργικές ασθένειες.

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

Έφη Πετροπούλου: Η φωτογράφος που βγάζει τα πιο εντυπωσιακά πορτρέτα σε ζωάκια μιλά στο HerNews

HerNews ka

Μήπως ο σκύλος σου έχει κατάθλιψη;

Her News

Ευτυχισμένος σκύλος: Πώς να δημιουργήσετε μια συναρπαστική σχέση με το τετράποδο σας

Her News