HerNews.gr
Ελλάδα

Πάυλος Φύσσας: Συγκλονίζει η μητέρα του – «Αν φωνάξουμε το όνομα του με όλη μας τη δύναμη θα μας ακούσει»

18 Σεπτεμβρίου του 2013, η μέρα που “πάγωσε” το πανελλήνιο…. η μαύρη ημέρα που ο Παύλος Φύσσας δολοφονήθηκε εν ψυχρώ στο Κερατσίνι από τον Γιώργο Ρουπακιά, μέλος της νεοναζιστικής εγκληματικής οργάνωσης Χρυσή Αυγή.

Το βράδυ της Κυριακής 17/9 διοργανώθηκε μια συναυλία για τα 10 χρόνια της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα (Killah P) στα Λιπάσματα, όπου πλήθος κόσμου βρέθηκε εκεί για να τιμήσει τον καλλιτέχνη με το σύνθημα “Ο Παύλος ζει τσακίστε τους ναζί” να ηχεί δυνατά από τους παρευρισκόμενους.

Η μητέρα του, Μάγδα Φύσσα ανέβηκε στη σκηνή για να μιλήσει σε όλα τα “παιδιά” της όπως η ίδια χαρακτηριστικά αποκαλεί και τα όσα είπε ραγίζουν καρδιές.

«Είμαι πολύ περήφανη που είμαι εδώ μαζί σας. Ο Παύλος τέτοια ώρα έχει φύγει, από κοντά μας, πριν δέκα χρόνια. Σκεφτόμουν τόση ώρα τι θα μπορούσαμε να του πούμε, αλλά δεν βρίσκω λόγια. Σκέφτομαι όμως, αν φωνάξουμε όλοι με δύναμη το όνομα του, θα μας ακούσει; Θα μας ακούσει.

Ας φωνάξουμε λοιπόν το όνομα του και ίσως τη νύχτα να τον δούμε -ή τα ξημερώματα που θα πάμε σπίτια μας- στον ύπνο μας και να μας πει κάτι για αυτή την όμορφη βραδιά που του αφιερώσατε. Τώρα λοιπόν φωνάζουμε όλοι το όνομά του. Κillah P!», είπε η Μάγδα Φύσσα με τον κόσμο να φωνάζει δυνατά το όνομα του Πάυλου Φύσσα.

@news247gr Το μήνυμα της Μάγδας Φύσσα στη συναυλία για τα 10 χρόνια από τη δολοφονία του Παύλου. 🎥 @Katfassea #φυσσας #ουτε_βημα_πισω ♬ πρωτότυπος ήχος – NEWS247GR

Το χρονικό της δολοφονίας που συγκλόνισε το πανελλήνιο

Στις 17 Σεπτεμβρίου 2013, ο Παύλος Φύσσας βγήκε συνοδευόμενος από τη σύντροφό του σε μια καφετέρια και μαζί με άλλα 8-10 άτομα παρακολουθούσαν αγώνα ποδοσφαίρου. Στην ίδια καφετέρια βρίσκονταν επίσης μια παρέα ακόμα δυο-τριών ατόμων. Σύμφωνα με την προανάκριση, υπήρξε ένταση ανάμεσα στις δύο παρέες. Στη συνέχεια, η δεύτερη παρέα άρχισε να καλεί ενισχύσεις.

Μέλος της δεύτερης παρέας ο Ιωάννης Άγγος, υπεύθυνος ασφάλειας της Τοπικής Οργάνωσης Νίκαιας της Χρυσής Αυγής που, σύμφωνα με την απολογία του στις ανακρίτριες, κάλεσε τον ιεραρχικά ανώτερό του, υπεύθυνο πολιτικής δράσης της ΤΟ, Καζαντζόγλου και τον πληροφόρησε για την παρουσία του Παύλου Φύσσα και της παρέας του στην καφετέρια.

Παύλος Φύσσας: Ο άνθρωπος που δεν φοβήθηκε τη Χρυσή Αυγή και νίκησε τον φασισμό | Έθνος

Σύμφωνα με τον πυρηνάρχη Νίκαιας της ΧΑ, Γιώργο Πατέλη, ο Καζαντζόγλου του τηλεφώνησε λίγα λεπτά αργότερα. Γύρω στις 23:30 ο Πατέλης έστειλε μέσω υπολογιστή σε κινητά τηλέφωνα μελών της ΧΑ από τη Νίκαια το γραπτό μήνυμα: «Όλοι τώρα τοπική. Όσοι είσαστε κοντά. Δεν θα περιμένουμε μακρινούς. Τώρα».

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της αστυνομίας την επομένη της δολοφονίας, κάποια από τα άτομα της Χρυσής Αυγής άρχισαν να τρέχουν προς την οδό Παναγή Τσαλδάρη, όπου είχαν συγκεντρωθεί περίπου 60 άτομα.

Εκεί οι αστυνόμοι είδαν τον Πάυλο Φύσσα αιμόφυρτο, με τραύματα από μαχαίρι στο στήθος και όσο είχε ακόμη τις αισθήσεις του υπέδειξε τον Ρουπακιά ως το δράστη της επίθεσης, τον οποίο και συνέλαβαν.

Θεσσαλονίκη: Πορεία σήμερα για τα 10 χρόνια από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα - GRTimes.gr

Σύμφωνα με την ιατροδικαστή που πραγματοποίησε τη νεκροτομή, ο Ρουπακιάς μαχαίρωσε τον Φύσσα με τρεις μαχαιριές, μία στο μηρό και δύο στον θώρακα, οι οποίες ήταν θανατηφόρες. Ο Φύσσας έφερε τραύματα σε δύο ζωτικά όργανα, τον αριστερό πνεύμονα και την καρδιά.  

Έπειτα μεταφέρθηκε στο Γενικό Κρατικό Νίκαιας, όπου και διαπιστώθηκε ο θάνατός του. 

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

Σύγκρουση τρένων στα Τέμπη: «Ίσως φτάσουμε κάποτε» έγραφαν στο story τους τα δίδυμα κορίτσια λίγο πριν την τραγωδία (Εικόνες)

HerNews ka

Καιρός: Υψηλές θερμοκρασίες συνοδευόμενες απο βροχές – Δείτε αναλυτικά που θα βρέξει

HerNews ka

Ενδοοικογενειακή βία: Νέα εφαρμογή στα κινητά για γυναίκες σε κίνδυνο

Her News