HerNews.gr
Ελλάδα

Καιρός: Υψηλές θερμοκρασίες συνοδευόμενες απο βροχές – Δείτε αναλυτικά που θα βρέξει

Η αστάθεια θα επιμείνει την Τρίτη και σε ορισμένες περιοχές αναμένονται βροχές από το πρωί.

Από τις πρώτες πρωινές ώρες, αυξημένες νεφώσεις και τοπικές βροχές φαίνεται ότι θα σημειωθούν στην Κεντρική Μακεδονία, τη Χαλκιδική, το παραθαλάσσιο κομμάτι της ανατολικής Θεσσαλίας, τις Σποράδες, την Εύβοια και την κεντρική Στερεά Ελλάδα.

Στην υπόλοιπη χώρα θα ξημερώσει με αίθριο καιρό, ωστόσο το μεσημέρι και το απόγευμα η αστάθεια θα επηρεάσει σε μεγάλο βαθμό τα ηπειρωτικά, πλην της Θράκης, με βροχές και στα ορεινά καταιγίδες και σε μικρότερο βαθμό το κεντρικό Ιόνιο.

Πιο οργανωμένες θα είναι οι βροχές το μεσημέρι και το απόγευμα στη Στερεά Ελλάδα και την Πελοπόννησο, όπου θα σημειωθούν οι περισσότερες καταιγίδες.

Τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν μέχρι το βράδυ. Αίθριος θα παραμείνει στα νησιά του Αιγαίου ο καιρός καθόλη τη διάρκεια της ημέρας.

Η θερμοκρασία το μεσημέρι δε θα αλλάξει σημαντικά. Θα κυμανθεί κοντά στους 32 – 34 βαθμούς Κελσίου στα ηπειρωτικά και 35 βαθμούς Κελσίου οι μέγιστες στα νοτιότερα νησιωτικά τμήματα.

Οι άνεμοι θα πνέουν σε βόρειες διευθύνσεις. Στο Ιόνιο 3 – 4 μποφόρ και στο Αιγαίο πιο ισχυροί, θα φτάσουν τα 4 – 6 μποφόρ.

Στην Αττική προβλέπονται αραιές νεφώσεις το πρωί, οι οποίες θα πυκνώσουν τις προμεσημβρινές ώρες και θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές στο λεκανοπέδιο. Βελτιωμένος θα είναι ο καιρός το απόγευμα. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 23 – 32 βαθμούς Κελσίου και οι άνεμοι βόρειοι 3 – 5 μποφόρ, στα ανατολικά θαλάσσια τμήματα και 6 μποφόρ.

Παροδικές νεφώσεις και τοπικές βροχές προβλέπονται καθόλη τη διάρκεια της ημέρας στη Θεσσαλονίκη, με βελτίωση το βράδυ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 21 – 32 βαθμούς Κελσίου, μεταβλητοί οι άνεμοι το πρωί, θα στραφούν σε νότιους 3 – 4 μποφόρ.

Ο καιρός τις επόμενες ημέρες

Την Τετάρτη η μέρα θα ξεκινήσει με ηλιοφάνεια και γενικά αίθριο καιρό. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες αναμένεται πρόσκαιρη συννεφιά, με αποτέλεσμα να εκδηλωθούν βροχές και πρόσκαιρες καταιγίδες στα ηπειρωτικά ορεινά κυρίως τμήματα.

Μικρότερη πιθανότητα να βρέξει στα πεδινά της χώρας. Σε άνοδο η θερμοκρασία, θα πλησιάσει το μεσημέρι τους 33 – 36 βαθμούς Κελσίου. Δυτικοί οι άνεμοι στα δυτικά και νότια, βοριάδες στις υπόλοιπες θαλάσσιες περιοχές, 3 – 5 μποφόρ στο Αιγαίο το πρωί και 6 μποφόρ.

Την Πέμπτη στα βόρεια – βορειοανατολικά σταδιακά θα αναπτυχθούν νεφώσεις με περιορισμένη ορατότητα και στην ανατολική Μακεδονία θα εκδηλωθούν καταιγίδες, με βελτίωση το βράδυ.

Στην υπόλοιπη χώρα όμως θα επικρατήσουν πολύ καλές καιρικές συνθήκες, με τοπικές βροχές το μεσημέρι και το απόγευμα στα ορεινά. Όσο πιο νότια, τόσο περισσότερη ηλιοφάνεια θα επικρατήσει.

Το θερμόμετρο θα πλησιάσει το μεσημέρι τους 33 – 35 βαθμούς Κελσίου και οι άνεμοι δυτικοί – βορειοδυτικοί στα πελάγη 3 – 5 μποφόρ, στα νότια 6 μποφόρ.

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

Πρώτη φορά: Πτυχιούχος νηπιαγωγός με σύνδρομο Down στην Ελλάδα!

Her News b

Gov.gr Wallet: Πάνω από 1.200.000 πολίτες «κατέβασαν» ταυτότητα και δίπλωμα στο κινητό μέσα σε ένα μήνα

Her News

Ρούλα Πισπιρίγκου: Σενάριο φρίκης για σχέση της με αποκρυφιστικές οργανώσεις – Τα …ματζούνια και η θυσία των τριών παρθένων

Her News