HerNews.gr
DECORNEWS

Quiet Luxury Interior Design: Η νέα τάση στη διακόσμηση

Σε έναν κόσμο γεμάτο με συνεχή θόρυβο και περισπασμούς, η γοητεία της ηρεμίας και η τάση του Quiet Luxury Interior Design φαίνεται να επικρατεί στη διακόσμηση. Η δημιουργία λοιπόν της «ήσυχης πολυτέλειας», ήρθε για να μείνει.

Αυτή η αισθητική εξυμνεί την τέχνη της διακριτικής κομψότητας, της άνεσης και μιας αρμονικής σύνδεσης με τη φύση.

Ας εμβαθύνουμε στην ανερχόμενη τάση Quiet Luxury Interior Design κι ας εξερευνήσουμε πώς μπορείτε να την ενσωματώσετε στο σπίτι σας.

Τι είναι η «ήσυχη πολυτέλεια»;

Το Quiet Luxury Interior Design ενσωματώνει μια αίσθηση εκλεπτυσμένης κομψότητας, άνεσης και γαλήνης. Η κοινωνική στροφή προς την ευημερία και την επιθυμία πιο ουσιαστικών κι αυθεντικών εμπειριών, για να γιορτάσουμε τα καλύτερα πράγματα στη ζωή χωρίς φανταχτερά λογότυπα μάρκας.

Όσοι ασπάζονται την ήσυχη πολυτέλεια επιλέγουν την ποιότητα από οτιδήποτε άλλο. Τις περισσότερες φορές, η ποιότητα είναι ο καθοριστικός παράγοντας κατά τη λήψη μιας απόφασης, είτε πρόκειται για ρούχα, είτε για έπιπλα.

Όσον αφορά τον εσωτερικό σχεδιασμό, ισχύουν οι ίδιες αρχές. Θέλετε να μπορείτε να αποπνέετε πολυτέλεια χωρίς να έχετε δυνατά λογότυπα μάρκας σε κάθε γωνιά του σαλονιού ή του υπνοδωματίου σας.

Σημαίνει επίσης τη δημιουργία χώρων που προκαλούν μια αίσθηση ηρεμίας και κομψότητας, μέσω της στοχαστικής επιμέλειας των σχεδιαστικών στοιχείων, της χρήσης υλικών υψηλής ποιότητας και της εστίασης στην άνεση και την ευεξία.

Βασικά χαρακτηριστικά των ήσυχων πολυτελών εσωτερικών χώρων

Επιλέξτε έπιπλα που δίνουν προτεραιότητα στην άνεση χωρίς να θυσιάσετε το στιλ. Οι βελούδινοι καναπέδες και οι πολυθρόνες προκαλούν χαλάρωση.

Οι ήσυχοι πολυτελείς εσωτερικοί χώροι ευνοούν τις χρωματικές παλέτες που είναι απαλές, σιωπηρές κι ουδέτερες, συχνά με εκρού, κρεμ, γκρι και γήινους τόνους. Αυτά τα χρώματα συμβάλλουν σε μια ήρεμη ατμόσφαιρα, επιτρέποντας στο μυαλό να χαλαρώσει.

Τα οργανικά υλικά όπως το ξύλο, η πέτρα, το μάρμαρο και οι φυσικές ίνες αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι στο Quiet Luxury Interior Design.  Αυτά τα υλικά εμποτίζουν τους χώρους με ζεστασιά και σύνδεση με τον φυσικό κόσμο, ενισχύοντας τη συνολική αίσθηση ηρεμίας. Επιπλέον, τα φυσικά υλικά συχνά συνδέονται με την υψηλή ποιότητα. Έτσι, αντί για ψεύτικο δέρμα ή πλαστικό, προτιμήστε το γνήσιο δέρμα και το μασίφ ξύλο.

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

Treehouse Greece: Μίλα μου για διακοπές σε δεντρόσπιτο

Her News b

5+1 κανόνες για τα χρώματα που πρέπει πάντα να ακολουθείτε & τι να παραλείψετε

HerNews ka

Κήπος: Φτιάξ΄τον μόνη σου

Her News