HerNews.gr
DECORNEWS

5+1 κανόνες για τα χρώματα που πρέπει πάντα να ακολουθείτε & τι να παραλείψετε

Η εσωτερική διακόσμηση είναι γεμάτη κανόνες. Από το μέγεθος του χαλιού σας μέχρι το μήκος της κουρτίνας σας, υπάρχουν κανόνες για να βοηθήσουν όσους χρειάζονται λίγη βοήθεια στην επιλογή των σωστών αντικειμένων.

Αλλά οι κανόνες πρέπει επίσης να παραβιάζονται, ειδικά όσον αφορά κάτι τόσο υποκειμενικό όπως το χρώμα. Ποιος είπε ότι δεν μπορείς να συνδυάσεις μαύρο και navy; Και γιατί να μην επιτρέπεται το φούξια και το πορτοκάλι να αναμειγνύονται και να ανακατεύονται στο ίδιο δωμάτιο;

1. Μείνετε σε ένα χρώμα και αλλάξτε την ένταση

Μπάνιο με διάφορες αποχρώσεις του μπλε

Μπορείτε να κάνετε τολμηρές κινήσεις με αυτό το χρώμα, αν επιλέξετε ένα και δημιουργήσετε μια μονόχρωμη παλέτα με κάθε απόχρωση αυτού του χρώματος.

2. Εμπνευστείτε από τη φύση

Πράσινο σαλόνι

Διοχετεύοντας χρώματα που βρίσκονται στη φύση, δημιουργούνται χαλαρωτικές παλέτες που αισθάνονται φρέσκες και οικείες.

3. Αναμείξτε ζεστούς και ψυχρούς τόνους

Ζεστό και δροσερό σαλόνι

Η ανάμειξη των τόνων μαζί δημιουργεί οπτικό ενδιαφέρον και διάσταση. Το σχέδιο έχει να κάνει με την ισορροπία και ο καλύτερος τρόπος για να πετύχεις έναν καλά ισορροπημένο χώρο είναι να αναμείξεις ζεστούς και ψυχρούς τόνους. Αλλάζοντας τις αποχρώσεις των τοίχων, των επίπλων και των διακοσμητικών σας, μπορείτε να επιτύχετε μια διαστατική εμφάνιση.

4. Οποιοδήποτε χρώμα μπορεί να είναι ουδέτερο

Ροζ ρουζ κρεβατοκάμαρα

Οποιοδήποτε χρώμα μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως ουδέτερο σε ένα δωμάτιο, αν είναι το κύριο χρώμα. Επιλέξτε αυτό το ζωντανό μπλε που σας καλεί ή αυτό το έντονο πορτοκαλί. Εάν είναι το κύριο χρώμα ή το μόνο χρώμα στο δωμάτιο, θα διαβαστεί ως ουδέτερο θεμέλιο.

5. Επιλέξτε μια πιο απαλή έκδοση του χρώματος που θέλετε

Ζωντανή μπλε και λευκή κουζίνα

Εάν έχετε ερωτευτεί ένα τολμηρό, ζωντανό χρώμα, προσπαθήστε να ασκήσετε λίγη αυτοσυγκράτηση για να αποκτήσετε ένα χρώμα που θα ταιριάξει καλά στον χώρο σας. Τα χρώματα φωτίζουν και εντείνονται όταν εφαρμόζονται σε μεγάλους χώρους.

6. Μην φοβάστε να βάψετε σκούρο ένα μικρό δωμάτιο

Σκούρο πράσινο γραφείο

Θα ακούτε συχνά ότι τα πιο ανοιχτά χρώματα κάνουν τους χώρους να φαίνονται μεγαλύτεροι, αλλά μερικές φορές το να επιλέγετε ένα σκούρο χρώμα σε ένα μικρό δωμάτιο μπορεί να του δώσει ένα κυκλοθυμικό εφέ που να μοιάζει με μπιζουτιέρα.

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

Πώς να διακοσμήσετε ένα χριστουγεννιάτικο δέντρο χωρίς στολίδια

HerNews ka

Τα 7 πιο όμορφα φυτά εσωτερικού χώρου

HerNews ka

Τα πιο σύγχρονα χρώματα για τον καναπέ σας

Her News