HerNews.gr
Συνταγές

Φθινοπωρινή σούπα με κολοκύθα και καρότα

Όταν αισθάνεστε λίγο πεσμένη από τις καιρικές συνθήκες, ένα ζεστό πιάτο με σούπα είναι αυτό που χρειάζεστε. Δεν είναι μόνο ότι ανακουφίζει, αλλά η σούπα πραγματικά δίνει στο ανοσοποιητικό σας σύστημα τόνωση. Και μην ξεχνάμε ότι προσφέρει πολλά σημαντικά θρεπτικά συστατικά.

Ευτυχώς, είναι εύκολο να ετοιμάσετε μια ζεστή, φθινοπωρινή σούπα στη δική κουζίνα με υγιεινά συστατικά

Η συνταγή που μοιραζόμαστε σήμερα μαζί σας είναι μια σούπα γεμάτη βιταμίνες για τον καιρό του φθινοπώρου.

Συνταγή για την σούπα

Συστατικά

1 κολοκύθα κομμένη σε κύβους
4-5 καρότα, οι φλούδες αφαιρούνται και κομμένα σε φέτες
½ κίτρινο κρεμμύδι, κομμένο σε κύβους
3-4 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
ελάχιστο φρέσκο τζίντζερ
2 κουταλιές της σούπας λάδι καρύδας ή αβοκάντο
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1 κουτί γάλα καρύδας
1 κουταλάκι του γλυκού αλεσμένο κουρκουμά
½ κουταλάκι του γλυκού χοντρό τριμμένο μαύρο πιπέρι
2 φλιτζάνια ζωμό κόκαλων ή νερό (αν το ετοιμάζετε vegan)

Οδηγίες

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 220 βαθμούς. Πλένουμε και ξεφλουδίζουμε την κολοκύθα. Την κόβουμε σε κύβους. Στόχος είναι η ομοιομορφία, όχι η τελειότητα! Πρέπει να ψηθούν όλα τα κομμάτια ομοιόμορφα στον φούρνο.

Πλένουμε, ξεφλουδίζουμε και κόβουμε σε φέτες τα καρότα. Απλώνουμε στο ταψί το βούτυρο και τα καρότα σε μια ομοιόμορφη στρώση. Τα ρίχνουμε σε λίγο λάδι και αλάτι.

Τοποθετούμε τα κολοκυθάκια και τα καρότα στον φούρνο να ψηθούν για περίπου 20 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν πολύ.

Ενώ τα καρότα ψήνονται, ψιλοκόβουμε τα κρεμμύδια και το σκόρδο. Στην κατσαρόλα, προσθέστε λίγο λάδι κι ανάψτε τη φωτιά σε μέτρια προς χαμηλή. Μόλις ζεσταθεί το λάδι, προσθέστε τα κρεμμύδια και το σκόρδο, ανακατεύοντας συνεχώς για να μην καούν. Χαμηλώστε τη φωτιά αν χρειάζεται όσο περιμένετε τα λαχανικά. Μόλις ψηθούν τα λαχανικά, τα βγάζετε και τα προσθέτετε προσεκτικά στην κατσαρόλα. Στη συνέχεια, προσθέστε το γάλα καρύδας, το τζίντζερ, τον κουρκουμά, το μαύρο πιπέρι και το ζωμό των οστών ή το νερό. Αφήνουμε να σιγοβράσει για 5-7 λεπτά.

Ανακατέψτε με ένα μπλέντερ μέχρι να ομογενοποιηθεί και προσθέστε περισσότερο υγρό για να επιτύχετε την επιθυμητή συνοχή. Σερβίρετε αμέσως. Γαρνίρετε με κόλιανδρο ή σπόρους κολοκύθας.

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

Μελομακάρονα: Η πιο λαχταριστή συνταγή απο τον Chef Μιχαήλ Ζάχαρη

Her News

Νόστιμα χειροποίητα μπιφτέκια κοτόπουλο με ρύζι: Μια απλή & γευστική συνταγή

HerNews ka

Συνταγή: Ριγκατόνι με βότκα και σολομό

Her News