HerNews.gr
Beauty

Chic and Beauty: Τα κατάλληλα skincare συστατικά για το φθινόπωρο

Το φθινόπωρο, με τις έντονες και συνεχόμενες αλλαγές στη θερμοκρασία, φέρνει μια πρόκληση για την επιδερμίδα μας. 

Skincare άνω των 50: Τα 3 skincare hacks που θα χαρίσουν λάμψη στο δέρμα σας

Καθώς οι θερμοκρασίες πέφτουν και η υγρασία της ατμόσφαιρας μειώνεται, η επιδερμίδα αντιμετωπίζει τον κίνδυνο της αφυδάτωσης και της εμφάνισης των πρώτων σημαδιών ξηρότητας.

Το Chic and Beauty απαντάει στο ποια είναι τα κατάλληλα skincare συστατικά για το φθινόπωρο!

Το υαλουρονικό οξύ είναι ένα μόριο που διαδραματίζει θεμελιώδη ρόλο στη διατήρηση της υγρασίας της επιδερμίδας. Το υαλουρονικό οξύ δρα σαν μαγνήτης για την υγρασία, ικανός να δεσμεύει το 1,000 φορές το βάρος του σε νερό, τραβώντας την από το περιβάλλον προς την επιδερμίδα.

Τα ceramides είναι λιπιδικές μόρφωσες που βρίσκονται φυσικά στο προστατευτικό φράγμα της επιδερμίδας. Τα ceramides συμβάλλουν στην ενίσχυση του φραγμού αυτού, προφυλάσσοντας την επιδερμίδα από επιβλαβείς περιβαλλοντικούς παράγοντες, ενώ ταυτόχρονα διατηρούν την υγρασία.

Η βιταμίνη C, εκτός από το ότι προστατεύει την επιδερμίδα από τις ελεύθερες ρίζες, βοηθάει επίσης στην παραγωγή κολλαγόνου, ο οποίος είναι ουσιώδης για την ελαστικότητα και την ανανέωση της επιδερμίδας.

Επιπλέον, για πιο εντατική περιποίηση, η πανθενόλη,η  προβιταμίνη της Β5, ενυδατώνει, καταπραΰνει και βοηθά στην επούλωση των μικρών φθορών της επιδερμίδας. 

Το βούτυρο καριτέ προσφέρει ένα βαθύτατο αίσθημα θρέψης, ιδανικό για πολύ ξηρές περιοχές, όπως οι αγκώνες και οι φτέρνες.

Έτσι, με τη σωστή φθινοπωρινή ρουτίνα περιποίησης και τα κατάλληλα συστατικά, η επιδερμίδα σας θα παραμείνει ενυδατωμένη, υγιής και ανανεωμένη καθ’ όλη τη διάρκεια της σεζόν.

Αλλά εκτός από τα συστατικά, είναι εξίσου σημαντικό να αναθεωρήσετε την καθημερινή σας ρουτίνα περιποίησης. Το φθινόπωρο, είναι συνιστώμενη να πλένετε το πρόσωπό σας με πιο απαλά προϊόντα, αποφεύγοντας τα ακραία ζεστά νερά που μπορούν να αφυδατώσουν περαιτέρω την επιδερμίδα.

Επιπλέον, αξίζει να εντάξετε μια ήπια απολέπιση στην εβδομαδιαία σας ρουτίνα περιποίησης, για να απαλλαγείτε από τα νεκρά κύτταρα και να αφήσετε την επιδερμίδα σας πιο φωτεινή και λεία.

Μην ξεχνάτε, ότι το φθινόπωρο, παρότι ο ήλιος μπορεί να μην είναι τόσο έντονος, η προστασία από τις UVB και UVA ακτίνες παραμένει ζωτικής σημασίας. 

skincare

Επομένως, εξακολουθήστε να χρησιμοποιείτε προϊόντα με προστασία από τον ήλιο.

Επικοινωνία

chicandbeauty.gr

Bασιλέως Αλεξάνδρου 17-19 & Κολοκοτρώνη 1, Περιστέρι *Πλησίον Μετρό Αγ. Αντωνίου

  • 210-5777457
  • 210-5777606
  • 210-5714424

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

Πώς ο καιρός μπορεί να επηρεάσει το δέρμα σας

Her News

Πρέπει να λούζω τα μαλλιά μου πριν το κομμωτήριο;

Her News

Σταματίνα Τσιμτσιλή: Έκανε το πιο δροσερό makeup look για τις διακοπές της

HerNewskl