HerNews.gr
Σχέσεις

Πράγματα που σε κάνουν πιο ελκυστική στους άλλους

Θέλεις να μάθεις πώς να είσαι πιο ελκυστική, χωρίς να αλλάξεις πραγματικά τη φυσική σου εμφάνιση; Ακολούθησε τις παρακάτω συμβουλές και κόλπα για να αξιοποιήσεις με επιτυχία την επιστήμη της έλξης.

Αίσθηση του χιούμορ

Σύμφωνα με μια μελέτη του 2012 που δημοσιεύτηκε στο Cognition and Emotion, οι ερευνητές διαπίστωσαν «ότι η αξιολόγηση της ελκυστικότητας επηρεάζεται έντονα από την ένταση ενός χαμόγελου που εκφράζεται σε ένα πρόσωπο». Μια χαρούμενη έκφραση του προσώπου θα μπορούσε ακόμη και να αντισταθμίσει τη σχετική μη ελκυστικότητα.

Η αίσθηση του χιούμορ είναι μια άλλη συμβουλή που ελέγχεται από την επιστήμη της έλξης. Σε ποιον δεν αρέσει να γελάει, σωστά; Σε μια μελέτη του 2010 που δημοσιεύθηκε στο Psychological Reports, ο ερευνητής Nicolas Guéguen διαπίστωσε ότι όταν οι γυναίκες άκουγαν αστεία αστεία που προέρχονταν από μια ομάδα ανδρών, βρήκαν ότι ο άντρας που έλεγε τα αστεία ήταν ο πιο ελκυστικός.

Παίξτο δύσκολη

Μισούμε την ιδέα να πρέπει να παίζουμε παιχνίδια για να θεωρούμαστε ελκυστικές, αλλά η επιστήμη στην πραγματικότητα το υποστηρίζει. Σύμφωνα με μια μελέτη του 2020 από το Πανεπιστήμιο του Ρότσεστερ, δείχνει ότι μια δύσκολη γυναίκα φαίνεται να έχει μεγαλύτερη αξία ως σύντροφος. Αλλά υπάρχει μια επιφύλαξη. Βέβαια εδώ χρειάζεται αρκετή προσοχή. Μπορεί αντί να φανείς ελκυστική, να φανείς αδιάφορη και να έχεις το αντίστροφο αποτέλεσμα.

Να είσαι ανοιχτή, ειλικρινής κι ευγενική

Το να είσαι ειλικρινής και εκ των προτέρων δεν είναι χρήσιμο μόνο στις εφαρμογές γνωριμιών. Σύμφωνα με μια μελέτη του 2007 που δημοσιεύτηκε στο Personal Relationships, οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι οι άνδρες και οι γυναίκες που αποπνέουν θετικά χαρακτηριστικά, όπως η ειλικρίνεια και η ευγένεια θεωρούνταν πιο ελκυστικοί από εκείνους που εξέφραζαν αρνητικά χαρακτηριστικά, όπως η αγένεια και η αδικία.

Βασιζόμενη σε αυτό, η θεραπεύτρια για τις σχέσεις από τη Νέα Υόρκη, Rachel Wright, λέει ότι το να είσαι ανοιχτή και ειλικρινής σχετικά με αυτό που θέλεις με ευγενικό τρόπο είναι απαραίτητο για τη δημιουργία ενός δεσμού. Η διαφάνεια και η ειλικρίνεια είναι απίστευτα ελκυστικά χαρακτηριστικά για κάποιον που αναζητά σύντροφο. 

 Aκολουθήστε μας στo Google News

 

Νεότερα Άρθρα

5 πράγματα που δεν πρέπει να πεις ΠΟΤΕ σε έναν άντρα!

Her News

Θα σου πω τι κατάλαβα από τον Ματθαίο Γιωσαφάτ

Her News

Ο σύντροφος μου με απατά: Αυτά είναι τα σημάδια της απιστίας

Her News