HerNews.gr
Beauty

Skin Layering: Η σειρά που πρέπει να εφαρμόσετε τα προϊόντα

Η σειρά που πρέπει να εφαρμόσετε τα προϊόντα στο δέρμα σας ή αλλιώς το skin layreing, παίζει ρόλο στη γενική ρουτίνα περιποίησης που ακολουθείτε. 

Εδώ, περιγράφουμε τα βήματα που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε στη ρουτίνα περιποίησης της επιδερμίδας σας. Δεν χρειάζεται να κάνετε όλα αυτά τα βήματα, αλλά αυτό θα σας βοηθήσει τουλάχιστον να δημιουργήσετε τις πρωινές και βραδινές σας ρουτίνες.

Καθαριστικό προσώπου 

Ένας καθαρός καμβάς είναι απαραίτητος για όλα όσα ακολουθούν. Οι ακαθαρσίες στο δέρμα μπορούν να εμποδίσουν τη διείσδυση των ενεργών συστατικών. Ακόμα κι αν δεν φοράτε προϊόντα μακιγιάζ το δέρμα σας εξακολουθεί να έρχεται σε επαφή με σημαντική ποσότητα υπολειμμάτων, ρύπανσης κι ούτω καθεξής καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας.

Τόνερ 

Ένα κάπως αμφιλεγόμενο βήμα. Άλλοι το θεωρούν εντελώς περιττό μετά το πλύσιμο κι άλλοι δεν το αποχωρίζονται. Είναι γενικά ένα προαιρετικό βήμα στο skin layreing.

Εάν θέλετε πάντως κάτι ενυδατικό διαλέξτε ένα προϊόν που θα περιλαμβάνει ροδόνερο, γλυκερίνη και υαλουρονικό οξύ.

Τα τόνερ να γνωρίζετε ότι προορίζονταν να βοηθήσουν στην επαναφορά του pH του δέρματος μετά από σκληρά καθαριστικά. Ωστόσο, πολλά καθαριστικά είναι πολύ πιο ήπια τώρα και τείνουν να μην προκαλούν μεγάλη αλλαγή στο pH.

Ορός

Οι οροί είναι το βήμα θεραπείας σας. Τι εννοούμε με αυτό; Αυτά είναι τα προϊόντα που έχουν κάποιου είδους επιδιωκόμενο αποτέλεσμα, είτε πρόκειται για απολέπιση των νεκρών κυττάρων του δέρματος, είτε παρέχουν θεραπεία σε κάποια φλεγμονή.

Κρέμες, λοσιόν ή έλαια

Τώρα ήρθε η ώρα το προτελευταίο βήμα του skin layreing. Οι κρέμες, οι λοσιόν και τα έλαια είναι σημαντικά για δύο λόγους. Ο πρώτος είναι ότι προσφέρουν περισσότερη ενυδάτωση ή περιποίηση. Ο δεύτερος λόγος είναι ότι μπορούν να σφραγίσουν το νερό στο δέρμα σας.

Όσο για τον τύπο της ενυδατικής κρέμας ή του λαδιού (ή και τα δύο!) που μπορεί να χρειαστείτε, εδώ είναι μια μικρή ανάλυση για να σας βοηθήσει. Στην κρέμα ή τη λοσιόν σας, αναζητήστε απαλά συστατικά, όπως αλόη βέρα, κολλοειδή βρώμη, κεραμίδια, βούτυρο καριτέ ή λάδι καρύδας.  Όσο για την υφή, απλώς βρείτε μια συνοχή που σας ταιριάζει. 

Τα φυσικά έλαια προσώπου είναι δημοφιλή καθώς έχουν μαλακτικές ιδιότητες (που σημαίνει ότι μαλακώνουν και ανακουφίζουν το ερεθισμένο δέρμα.

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

Meredith Blake Bob: Το κούρεμα που λατρεύουν τα κορίτσια του TikTok

HerNewskl

Μαύρα νύχια: Κομψές ιδέες μανικιούρ για κάθε εποχή

Her News

Ελεονώρα Μελέτη: Το καρέ κούρεμα για όλα τα it girls!

HerNewskl